Zaynab

Maak kennis met ons lieve meisje, Zaynab.

Zij moet omstreeks augustus 2022 geboren zijn. Dus zij is 1,5 jaar oud. (maart 2024) Haar naam betekent “schoonheid”, “geurige bloem” of “genade”.

Zeynab zoals gevonden op straat, tussen vuilnis

Ze werd als heel jong katje, zonder moederpoes, op straat gered. Vanwege haar leeftijd moest ze flesvoeding krijgen. Er is altijd een risico dat deze kleintjes het niet overleven, maar Zaynab is uitgegroeid tot een vriendelijk en zachtaardig meisje.

Zaynab heeft een lief karakter – geen in-your-face kat, maar zeer dankbaar voor aandacht van mensen als die wordt aangeboden. (Zie de video onderaan, ter beschikking gesteld door onze al even lieve Admin, Deborah Falcus).

Zaynab kwam niet mee met de massa van andere katten die Deborah omcirkelde om aandacht te vragen bij een recent bezoek. Maar toen Deborah Zeynab benaderde was ze blij met de liefde. Het enige wat een beetje anders aan haar is, is dat ze geen droogvoer/brokjes lust — tot nu toe eet ze alleen natvoer.

Misschien kan haar nieuwe adoptant wat verschillende smaken of opties met haar proberen? 🙂

Omdat ze nog maar een baby was toen ze werd gered, is het enige thuis dat Zaynab ooit heeft gekend de Haven. Ze heeft nooit haar eigen huis, haar eigen mensen gehad. Gezien haar temperament verwachten we dat ze goed zou passen in de meeste huishoudens, ook die met andere katten, met de katvriendelijke hond en met respectvolle kinderen.

Zaynab moet in staat zijn om hetzelfde niveau van veiligheid te behouden in haar forever home als ze had in de Haven. Dit betekent dat ze ofwel geadopteerd moet worden door iemand met een volledig voor katten beveiligde tuin (met het speciale hekwerk) of catio Ofwel als binnenkat/huiskat gehouden moet worden.

Wij zijn ervan overtuigd dat binnenkatten met een paar aanpassingen, zoals dagelijkse speeltijd, een gelukkig en tevreden leven kunnen leiden. Bovendien hebben veel van onze adoptanten succes gehad met het trainen van onze schatjes om met een harnas en leiband buiten te komen, iets wat onderzocht zou kunnen worden.

Zaynab is kattenbak getraind. En zoals al onze katten is ze gesteriliseerd, gechipt en ingeënt tegen standaard kattenziektes en hondsdolheid. Als ze reist, zal ze dat doen met haar certificaat van het laboratorium dat haar bloedtest tegen hondsdolheid certificeert. Zij heeft ook een negatieve FIV/FeLV-test.

Alle adoptieaanbiedingen zijn afhankelijk van een succesvolle homecheck (gedaan via videogesprek) en een adoptiebijdrage. Zie pagina Hoe verloopt de adoptieprocedure bij SHE?

Als u denkt dat deze jonge dame goed bij u thuis zou passen en u bent geïnteresseerd neem dan zeker Contact.

We zullen ons best doen om binnen 24 uur contact met u op te nemen. Als u vragen heeft over SHE, over hoe adoptie bij ons werkt, of hoe wij werken, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Als u niet op zoek bent naar een katachtige voor uw gezin, kunt u ons dan helpen door het profiel van Zaynab te verspreiden via de sociale media?

Ze is klaar om haar koffers te pakken en naar haar forever home te gaan!

Update 10/10/2023: nieuwe video, helemaal onderaan

Nieuwe video van 09/10/2023

Toelichting; Zeynab zat twee dagen in een kooi om te onderzoeken of zij wel voldoende eet. Normaal loopt zij vrij rond in de groep.

foto van 10/10/2023
Reist u tussen Caïro en Amsterdam? - Of kent u iemand die dat wel gaat doen?
We kunnen uw hulp gebruiken om een kat mee te nemen als bagage. Om flight parent te zijn voor Safe Haven Egypt. (klik hier). - Contact

Elke aankoop bij zooplus via deze banner steunt dit project;

en_GBEN