Kichõ

Kichõ is geboren op straat in Caïro en overleefde samen met zijn moeder en broertjes en zusjes. Twee van de kittens hebben de eerste dagen op straat niet overleefd, maar de rest mocht na een zware start in het leven in de veiligheid die Haven te bieden heeft opgroeien.

Kichõ is echt een schoonheid: zijdezacht, diepzwart, pluizig vachtje en adembenemende groene ogen!

Maar hij is ook een ‘verlegen’ jongen. Hij is (nog) geen knuffelkat. Hij wil liever niet aangeraakt worden. Vertrouwen moet bij sommige katten groeien. Kichõ is zo’n kat. Wanneer hij zou geadopteerd zijn en hij zich veilig gaat voelen en vertrouwen in zijn mens krijgt kan dat zeker veranderen.

Een verlegen kat, een ‘niet-aanraakkat’, heeft het potentieel een knuffelkat te worden. Of een kat die men in beperkte mate kan aanraken. Hier zijn geen garanties. Een adopteerder moet kunnen aanvaarden dat Kichõ een kat kan zijn die zijn eigen ding doet. Niet op uw schoot. Maar mogelijk wel in de zetel naast u, zolang u maar van hem afblijft.

Naar schatting is Kichõ geboren in april 2021. Hij is dus juist 3 jaar en verblijft al bijna heel zijn leven in Haven.

Net als alle SHE-katten is Kichõ gecastreerd, ontvlooid, ontwormd, gechipt en volledig gevaccineerd. En hij weet hoe de kattenbak te gebruiken.

Hij kan reizen naar Europa met een negatief rabiës-certificaat en alle nodige documenten. Kichõ zoekt een veilig thuis. Hij moet een binnenhuiskat zijn of enkel buiten kunnen in een zeer goed afgesloten tuin.

De vacht van Kichõ is nog nog kort omdat hij nog jong is. Het kan heel goed zijn dat zijn vacht met het ouder worden en in een koeler klimaat nog langer en dikker wordt. Wil jij dit zwarte schoonheid je hart schenken?

Als je geïnteresseerd bent in onze katten, vind je hier meer informatie over de adoptieprocedure. – Aarzel niet ons te contacteren.

Momenteel geen ruimte in uw plan voor Kichõ? Misschien weet u wie wel een wat moeilijker te plaatsen kat een thuis kan geven? – Delen is lief! (knopjes onderaan)

Reist u tussen Caïro en Amsterdam? - Of kent u iemand die dat wel gaat doen?
We kunnen uw hulp gebruiken om een kat mee te nemen als bagage. Om flight parent te zijn voor Safe Haven Egypt. (klik hier). - Contact

Elke aankoop bij zooplus via deze banner steunt dit project;

en_GBEN