Neeko

Op straat in Caïro

De engel die we u nu voorstellen kwam toe in Haven op wat voor ons is een gebruikelijke wijze is.

Er circuleerde een video van een kat in de straten van Caïro die mank liep, met een slechte achterpoot.

Koky – oprichter van Haven – vroeg een vriend om deze kat te gaan zoeken. Drie dagen later werd ze gevonden en kwam ze aan in Haven. Dat was eind oktober 2022.

Zoals je in de video kunt zien, is Neeko’s poot mooi hersteld. – Kijk hoe ze speelt en rent!

augustus 2023

We schatten dat Neeko 1,5 jaar is. Misschien iets meer.

Zij is een heel mooie jonge poes maar wel ‘verlegen’. Nooko staat momenteel niet toe om aangeraakt te worden. Dat wil niet zeggen dat zij een wilde kat is. Enkel aanraken een stap te ver is momenteel.

Er is een goede kans dat uiteindelijk een niet-aanraakkat een aanraakkat kan worden. Misschien wel enkel een klein beetje, zoals wat aaien aan de kop. Mogelijk enkel tijdens het eten.

Maar het is zeker ook mogelijk dat die een echte knuffelkat gaat worden. Alleen kan men daar niet vanuit gaan. De adopteerder moet Neeko kunnen aanvaarden als een niet-aanraakkat.

Vertrouwen moet men verdienen. Dring u niet op. Poog niet ze niet frontaal te aaien, te dwingen. – Neeko is niet agressief, toch niet bij ons waar we haar grenzen respecteren.

In het begin zal zij afstand houden. Achterdochtig zijn. – Wanneer zij weet dat u te vertrouwen bent zal zij zich relaxer opstellen.

Wanneer dat vertrouwen er is kan een verlegen kat zelfs naast u in bed komen liggen. Niet aanraken wil niet zeggen niet sociaal zijn.

Neeko reeds sociaal met andere katten. Zij heeft haar vaccinaties ontvangen tegen algemene kattenziekten. Ontwormingsbehandeling en anti-vlooienkuur. Zij is heeft een microchip die wacht op registratie door haar adopteerder.

Neeko is niet verlegen om de kattenbak te gebruiken. Wanneer zij reist zal dat zijn met haar vaccinatieboekje en een negatieve rabiëstest.

Wie kan verder zien dan Neeko’s aversie van aangeraakt te worden? Denk u … misschien? – Bekijk dan eens onze adoptieprocedure.

Ziet u nog potentieel in Neeko? – Geweldig! – Contacteer ons dan! En maak ons en Neeko blij.

Staat u open voor een verlegen kat maar zoekt u tegelijk ook een knuffelkat? – Wat een geluk! – Safe Haven Egypt heeft namelijk meer dan één enkele kat beschikbaar. Een dubbeladoptie is ook een optie!

Reist u tussen Caïro en Amsterdam? - Of kent u iemand die dat wel gaat doen?
We kunnen uw hulp gebruiken om een kat mee te nemen als bagage. Om flight parent te zijn voor Safe Haven Egypt. (klik hier). - Contact

Elke aankoop bij zooplus via deze banner steunt dit project;

en_GBEN