Maximus

15 april 2023, op weg naar Haven

Straatkatten redden is een soort van oorlog waarin harde keuzes gemaakt moeten worden. Alle katten opnemen in Haven gaat gewoon niet. – Soms gaat Koky wel katten die zij weet zitten wat helpen, wat eten gaan brengen.

Zo ging Koky Maximus en zijn broer of zus als straatkat af en toe wat eten brengen die verbleven met hun mama in een relatief veilige omgeving.

Toen Koky weer eens op bezoek kwam was de netstgenoot van Maximus afwezig. Koky vernam van een doodgereden kat vlakbij die waarschijnlijk de ontbrekende kat was. Daarop besloot Koky om dat katje mee te nemen naar Haven. – En zo kwam Maximus in Haven op de 15de april 2023.

oktober 2023

De mama van Maximus is gevangen, gesteriliseerd en terug vrij gelaten.

Heden moet Maximus iets van een 10 maanden zijn. Hij is een knappe jongen geworden.

We vermoeden dat zijn haar wat langhariger zal worden dan het nu is, zeker in de koeler klimaat. Hij is nog niet volledig volgroeid.

Maximus is een zachtaardige kat. En erg liefdevol. Hij is niet een erg energieke kat. Dwaas rondspringen laat hij graag over aan andere katten. Hij heeft geen gezondheidsproblemen.

Hij is echter niet verlegen, hij komt om aandacht vragen en springt zachtjes op de knie in plaats van naar uw schouder te klauwen zoals sommige katten doen.

Hij kan heel goed overweg met de andere katten in de leefgroep waarin hij nu zit.

Hij is gewoon perfect!

Maximus heeft zijn vaccinaties ontvangen. Zijn anti-wormenkuur, anti-vlooienbehandeling. Is gechipt en gecastreerd. – En behaalde zijn certificaat ‘Hoe de kattenbak gebruiken‘ mét onderscheiding.

Maximus is de enige overlevende van zijn nestje als ex-straatkat. Hij heeft veiligheid gevonden binnen de muren van Haven en goede zorgen van haar medewerkers.

Daarom benadrukken we zo sterk dat onze katten binnenhuiskatten moeten zijn. Al kan buitenkomen natuurlijk wel in zeer goed afgesloten tuin. We vragen u dat tijdens de contacten met de kandidaat-adopteerder. U zal dat beloven in het adoptiecontract.

Maar uiteindelijk kunnen niet anders dan hopen dat de adopteerder daar eerlijk over is. Wat jammer genoeg ondanks al onze zorgen een goede kandidaat te vinden niet steeds zo blijkt te zijn.

Wil u Maximus een veilig, liefdevol thuis geven? – Bekijk dan eens onze adoptieprocedure.

De beschikbaarheid van Maximus hier als adoptiekat is dankzij de inspanningen van heel veel mensen die inspanningen leverde. – Weet dan ook dat u zeker niet gaat ‘storen’ als uw vragen zou hebben. – Alstublieft, aarzel niet ons te contacteren bij vragen.

Past een kat nu niet in uw leven? Misschien iemand anders wel in uw kring? – Delen is lief!

december 2023
oktober 2023
oktober 2023
Reist u tussen Caïro en Amsterdam? - Of kent u iemand die dat wel gaat doen?
We kunnen uw hulp gebruiken om een kat mee te nemen als bagage. Om flight parent te zijn voor Safe Haven Egypt. (klik hier). - Contact

Elke aankoop bij zooplus via deze banner steunt dit project;

en_GBEN