Balder

Balder is weer een kat waar er geen documentatie van is hoe die in Haven terecht is gekomen. Maar uiteindelijk zijn het allemaal ongeveer gelijkaardige verhalen.

Foto gepost op 4 maart 2022

Laten we zeggen dat Balder gevonden is als weeskitten en binnengebracht is bij Haven.

Begin maart 2022 duikt Balder op in de SHE Facebook-groep. Inschatting toen was dat hij een 3 maanden oud was. Dat plaatst zijn geschatte geboortedatum in december 2021. En dus is hij op dit moment 1 jaar met zijn 2de verjaardag in zicht.

Toen reeds kreeg hij de omschrijving ‘zeer affectioneel en vriendelijk’.

We zijn nu een jaar en half later. Kleine jongens worden groot. En deze jongen is nu wel echt klaar om Haven te verlaten.

‘He virtually came flying into my arms, wanted to be cuddled for ages. He is is definitely overdue for his forever home.’

(Hij sprong bijna in mijn armen, hij wou maar blijven geknuffeld worden. Het is hoog tijd dat hij zijn thuis zou vinden.’)

Claudia Bart, bezoeker Safe Haven Egypt

Balder is onder de aandacht gebracht door een buitenlandse bezoeker aan Haven. Hij eiste aandacht op door aan te dringen voor aandacht. En knuffels. Langdurige knuffels.

9 Oktober 2023

Foto’s zeggen meer dan woorden. Zie onderaan dit bericht. Dit is duidelijk een jongen die zijn of haar mens veel liefde kan geven.

Balder heeft zijn vaccinaties gekregen tegen de courante kattenziektes en rabiës. Hij krijgt zoals alle SHE-katten een ontwormingshandeling en vlooienbestrijding.

Wanneer hij vertrekt zal hij vertrekken met al zijn documentatie van zijn medische status. Hij is gecastreerd en gechipt.

En ja, ook in Egypte gaan katten op de kattenbak, zoals Balder.

In Safe Haven Egypt zitten vele katten met een handicap. Niet zo met Balder. Hij komt met 4 poten, 2 werkende ogen en 1 staart.

Balder heeft bijna zij hele leven doorgebracht in Haven. In alle veiligheid. Het is dan ook absoluut noodzakelijk dat Balder bij zijn adopteerder dezelfde veiligheid zal vinden. Hij moet een binnenkat zijn of buiten komen in een tuin die aangepast is zodat een kat er niet uit kan. Of eventueel via een kattenren.

In Haven zit Baller bij heel veel andere katten. Ook lopen daar een paar kattenvriendelijke honden rond. En zelfs wat konijnen, kippen en een eend. Haven krijgt ook bezoek van kinderen soms.

Balder zou het dus goed doen in gezinnen met andere dieren en brave kinderen.

Denkt u dat misschien u Balder een thuis zou kunnen geven? – Geweldig!

Bekijk dan eerst eens onze adoptieprocedure. Dat is steeds een goed begin.

Als dit u iets lijkt of er zijn vragen aarzel niet ons te contacteren. We helpen u graag verder.

Past een kat nu niet in uw gezin? – Goed, dit is niet iets om lichtzinnig te doen. Maar misschien zijn er wel mensen in uw omgeving dit wel een kat een thuis kunnen bieden? – Delen is lief!

Maart 2024

oktober 2023
oktober 2023
oktober 2023
Maart 2024
Reist u tussen Caïro en Amsterdam? - Of kent u iemand die dat wel gaat doen?
We kunnen uw hulp gebruiken om een kat mee te nemen als bagage. Om flight parent te zijn voor Safe Haven Egypt. (klik hier). - Contact

Elke aankoop bij zooplus via deze banner steunt dit project;

en_GBEN