Tofu New

Eind juni 2023 vond Koky, de oprichter van SHE, een vieze, langharige witte kat op een parkeerplaats van een supermarkt.

Het was duidelijk dat dit een verlaten huiskat was die niet lang op straat zou overleven. Koky nam hem meteen mee naar huis. Op dat moment was onze Britse beheerder Deborah op bezoek. Om hem gescheiden te houden van Koky’s eigen katten, bracht Tofu de nacht door in de logeerkamer bij Deborah (zie laatste foto).

Ondanks dat hij op een onbekende plek was met een vreemde, vertoonde hij geen tekenen van stress en was hij erg vriendelijk. Deborah besloot hem ‘Tofu’ te noemen.

Afgezien van het feit dat hij vies was en een gematteerde vacht had, was Tofu verder ongedeerd. Dus brachten Koky en Deborah hem de volgende dag meteen naar Haven. Daar werd hij behandeld tegen vlooien, ontwormd, gevaccineerd en gecastreerd. Hij ging ook door een quarantaineperiode van 3 weken voordat hij bij de andere katten in het tuinappartement mocht.

Tofu is nu tussen de 3 en 4 jaar oud (vanaf oktober 2024) en in perfecte gezondheid. Zijn lange, zijdeachtige vacht is weer stralend wit geworden, prachtig aangevuld met zijn opvallende amberkleurige ogen.

Hij is een zachtaardige en relaxte kat. Hij lijkt totaal niet onder de indruk van de grote kattengroep in het tuinappartement, waar ook de twee asielhonden vrij rondlopen.

Wat Tofu echt bijzonder maakt, is zijn liefdevolle aard!

Hij vindt het heerlijk om door iedereen geknuffeld en vertroeteld te worden. Hoewel hij kan worden aangemoedigd om te spelen, geniet hij het meest van alle genegenheid die hij kan krijgen. Helaas is er in een groot asiel als het onze niet genoeg tijd voor de individuele aandacht die katten als Tofu nodig hebben. Hij heeft ook regelmatig verzorging nodig om zijn weelderige vacht in topconditie te houden en zijn gezonde huid te behouden.

Wie wil zijn bank delen met deze droomkat en Tofu een liefdevol en zorgzaam thuis geven dat een leven lang meegaat?

Tofu vindt het prima om een binnenkat te zijn en mag niet vrij buiten rondlopen. Dit betekent natuurlijk niet dat hij niet graag toegang zou hebben tot een balkon met gaas, een catio of een ontsnappingsvrije tuin.

Tofu is klaar om naar de EU, Groot-Brittannië, Canada of de VS te vliegen. In sommige gevallen is adoptie naar Zwitserland ook mogelijk. Hij zal reizen met zijn vaccinatieboekje en een rabiës titercertificaat van een erkend Duits lab.

Als je geïnteresseerd bent, bekijk dan onze adoptieprocedure. En bij vragen aarzel niet ons te contacteren.

Reist u tussen Caïro en Amsterdam? - Of kent u iemand die dat wel gaat doen?
We kunnen uw hulp gebruiken om een kat mee te nemen als bagage. Om flight parent te zijn voor Safe Haven Egypt. (klik hier). - Contact

Elke aankoop bij zooplus via deze banner steunt dit project;

en_GBEN