Ryan

In juni 2023 begon een video van een verlamde kat te circuleren op Facebook.

Er werd gedacht dat ze door een auto was aangereden, een tragisch lot dat veel katten op de straten van Caïro delen. Koky, de oprichter van SHE, sprong onmiddellijk in actie en organiseerde de redding.

Ter plaatse bleek dat de gewonde kat twee kittens had. Op de een of andere manier was het haar gelukt om terug te kruipen naar haar baby’s. Dus werden alle drie naar de Haven gebracht.

De moederkat kon haar kittens een tijdje zogen, maar overleed helaas, net zoals een van de twee mannelijke kittens. Koky nam het overgebleven kitten mee naar huis en verzorgde het met de hand. Toen de kleine kater weer gezond was, mocht hij naar de Haven verhuizen. Zijn eerste sponsor noemde hem Ryan.

Nu is Ryan ongeveer één jaar oud (oktober 2024) en is hij uitgegroeid tot een vrolijk klein ventje. Hij heeft duidelijk genoten tijdens zijn fotoshoot!

Met zijn glanzende grijs-witte vacht, slanke bouw en oosterse gezichtsvorm is Ryan een echte schoonheid — en zijn licht scheel kijkende blik is gewoon schattig.

In de Haven komt Ryan met iedereen overweg – de andere katten, de twee honden van het asiel, het personeel en bezoekers. Maar hij houdt er vooral van om naast Koky te zitten en alle knuffels op te snuiven. In zijn toekomstige thuis zal hij zeker een diepe band vormen met zijn mensen. Hij zou ook graag andere kattenvrienden hebben om mee te spelen.

Binnenleven is een must voor Ryan, net als voor alle SHE-katten. Hij zou echter dolgelukkig zijn met toegang tot een beveiligd balkon, een katio of een kat-vriendelijke tuin om veilig van de buitenlucht te genieten. Hij is behoorlijk atletisch, dus veilige ruimtes zijn belangrijk!

Nu de praktische details: Ryan is vlooivrij, ontwormd, gevaccineerd en gecastreerd. Hij heeft ook een microchip en een gecertificeerd hondsdolheid titer test.

Ryan is klaar om naar de EU, VK, Canada of de VS te reizen. In sommige gevallen is adoptie naar Zwitserland ook mogelijk. Natuurlijk komt hij met al het benodigde papierwerk.

Heeft Ryan je hart veroverd? Als je geïnteresseerd bent in zijn adoptie, kijk dan alsjeblieft naar ons adoptieproces. En aarzel niet ons te contacteren.

Reist u tussen Caïro en Amsterdam? - Of kent u iemand die dat wel gaat doen?
We kunnen uw hulp gebruiken om een kat mee te nemen als bagage. Om flight parent te zijn voor Safe Haven Egypt. (klik hier). - Contact

Elke aankoop bij zooplus via deze banner steunt dit project;

en_GBEN