Nemr

Dit is een gereserveerde kat

Bij aankomst in Haven

Afgelopen februari gebeurde iets heel gewoon in de straten van Caïro. Honden vielen een heel jong katje aan.

Toch was dit een geluk voor dit katje aangezien hij zo opgemerkt werd en terecht kwam in Haven. Zijn toegangsprijs was het onderste deel van zijn rechter voorpoot dat niet meer te redden was.

Hij kreeg goede zorgen en de naam Nemr.

In het begin was hij bang. Wou niet aangeraakt worden. Sommige katten blijven heel hun leven bang. Niet Nemr.

Hij is nu een kat geworden die menselijke aandacht vraagt. Hij loopt achter de asielmedewerkers aan in de hoop een streling te krijgen. Wat hij natuurlijk ook krijgt, weliswaar niet steeds. Er is veel werk te doen in Haven.

Aai mij, heel de dag lang!

Naar schatting is Nemr gebroren omstreeks nieuwjaar 2024. Hij is klaar om te vertrekken naar een nieuw thuis.

En dat wil dus zeggen dat hij kattenbakgetraind is. Hij zijn basisvaccinaties heeft ontvangen, Rabi¨ës vaccinatie inbegrepen. Ook is hij gecastreerd en gechipt en heeft zijn ontwormingskuur en anti vlooienbehandeling ontvangen.

Het ontbreken van zijn rechterhand is geen enkel beletsel voor Nemr. Buiten aanhankelijk naar mensen is Nemr ook een goede vriend naar andere katten toe.

Nemr heeft ook geen probleem met de lieve kattenvriendelijke hond Hope die rondloopt tussen de katten.

Wie zou overwegen om Nemr een thuis te geven vragen we om de adoptieprocedure te lezen. Weet dat we heel veel belang hechten aan een veilige omgeving voor onze geredde ex-straatkatten. Ze mogen niet meer op straat terecht kunnen komen.

En natuurlijk aarzel niet ons te contacteren bij vragen. Dit alles draait op vrijwilligers. Niets is ons te veel om onze katten een thuis te geven.

Reist u tussen Caïro en Amsterdam? - Of kent u iemand die dat wel gaat doen?
We kunnen uw hulp gebruiken om een kat mee te nemen als bagage. Om flight parent te zijn voor Safe Haven Egypt. (klik hier). - Contact

Elke aankoop bij zooplus via deze banner steunt dit project;

en_GBEN