Beauty

De jonge kat werd samen met haar kittens op straat gevonden in een kartonnen doos. Het is onduidelijk of ze in de doos zijn gedumpt of dat de kat deze zelf heeft uitgekozen als plek om te bevallen. Toch is het overduidelijk dat het om een verlaten huiskat gaat, want ze is extreem goed van vertrouwen.

Een vriendelijke persoon haalde de mama en haar kittens op en bracht ze naar de Haven. Helaas heeft geen van de baby’s het gehaald.

De moederpoes overleefde, maar verloor een oog door een ernstige ontsteking. De ontsteking werd behandeld en ze werd ook ontvlooid, ontwormd, gevaccineerd, gesteriliseerd en gechipt.

Het is voorzien dat Beauty een operatie zal ondergaan om de oogholte te sluiten om het risico van een toekomstige mogelijke infectie te voorkomen.

In de SHE gemeenschap is er een traditie: de eerste sponsor van een nieuwkomer mag een naam kiezen. Deze sponsor gaf haar de naam “Beauty”!

Beauty is nu ongeveer anderhalf jaar oud en veel meer dan een schoonheid!

Wat deze pluizige smokingkat echt een droomkat maakt, is haar karakter. Koky, de oprichter van SHE, beschrijft haar als “super, super, super vriendelijk”.

Als je naar de foto’s kijkt, zie je al Beauty’s genegenheid voor mensen in de blik van haar ene oog! Beauty is goed met iedereen, … met respectvolle kinderen, met katvriendelijke honden en met haar soortgenoten.

Wie wil ons schattige piratenmeisje een liefdevol forever home geven?

Beauty kan reizen naar de EU, het Verenigd Koninkrijk, Canada en de VS. Onder bepaalde voorwaarden kan ze ook in Zwitserland geplaatst worden. Ze heeft haar vaccinatieboekje en een officieel rabiës titer certificaat bij zich.

Lees ook de informatie over onze adoptieprocedure. Als je vragen hebt aarzel niet om deze te stellen.

Aila en Ava

Op 10 juni 2024 zag Koky, de oprichtster van Haven, een koppel twee dierenboxen voor het asiel afzetten met daarin meerdere katten, dicht op elkaar gepropt.

Het koppel vertelde dat ze katten hadden gefokt en nu Egypte verlieten. Ze hadden alle kittens verkocht en nu waren er nog vijf volwassen katten over. Koky kon de katten aanvaarden of ze zouden ze op straat vrijlaten worden.

Omdat fokkatten op straat niet zouden kunnen overleven, had Koky geen keus en nam ze mee naar Haven. Er waren drie rode poezen, een witte poes en een rode kater, allemaal langharig. Een van de rode poezen was zwanger en heeft haar kittens in het asiel gekregen.

Twee van deze katten houden zielsveel van elkaar, Aila en Ava. Deze twee worden samen geadopteerd.

Beiden zijn mooie, pluizige rosse en hebben – net als boskatten – pluimpjes in de oren.

Door hun vachtkleur kunnen ze worden beschouwd als een zeldzaamheid, aangezien slechts 20% van alle ginger katten vrouwelijk is. Bovendien maken hun amberkleurige ogen hun verschijning heel bijzonder. Ava heeft een klein wit slabbetje.

Ze worden allebei ongeveer 3 jaar oud geschat. De veterinaire onderzoeken hebben geen gezondheidsproblemen aan het licht gebracht.

In Haven kunnen ze het heel goed vinden met hun soortgenoten, maar ze zijn ook dol op mensen. Ze zijn allebei erg vriendelijk en houden van menselijke aandacht.

Aila en Ava zijn al gesteriliseerd, ontvlooid, ontwormd, gechipt en gevaccineerd. Ze kunnen vliegen naar Europa, Canada en de VS. Ze hebben allebei een vaccinatiepaspoort en een officieel veterinair certificaat van actieve bescherming tegen hondsdolheid.

Deze twee schoonheden zijn pure binnenkatten. Natuurlijk kunnen ze genieten van de voordelen van een balkon met gaas, een volledig afgesloten verblijf of een katveilige tuin, maar ze mogen niet vrij rondlopen.

Hebben Aila en Ava je hart geraakt? Lees dan de informatie over onze adoptieprocedure.

Als je vragen hebt, neem dan gerust contact op.

Karamello

Mijn naam is Karamello.

Toen ik 1 maand oud was werd mijn moeder vergiftigd. Ik was naast haar en probeerde wat melk te krijgen. Ik wist niet dat ze was overleden en dat er geen melk meer was en dat ik niet meer veilig was.

Een jonge dame zag me en nam me mee naar huis, ze zorgde voor me en hield veel van me. Ik had het gevoel dat ik weer een moeder had. Ze bracht me heerlijk eten en ze gaf me veel knuffels.

Ik was zo blij met haar, maar het leven was weer niet eerlijk met me. Mijn vriendin was klaar met haar middelbare school en moest naar de universiteit toen ze het huis verliet.

Haar familie nam me mee en liet me alleen achter op het dak om te lijden onder de kou en eenzaamheid. Ze gaven me niet om me en gaven me ook geen eten.

Mijn vriendin kwam terug van de universiteit en vond me op het dak en haar familie vertelde haar dat ik niet meer welkom was thuis. Dus ze plaatste me op Facebook om te proberen een veilige plek voor me te vinden. Uiteindelijk vond ze een veilige plek voor me waar ik nu woon in de Haven.

Ik ben in mei bij ze gekomen. Ze houden hier allemaal van me en gaven me een nieuwe naam Karamello om een ​​nieuw leven te hebben. Nu ben ik op zoek naar een liefdevol thuis voor altijd. Ik zou graag een thuis hebben waar het rustiger is, met veel minder katten dan in Haven.

Ik heb graag aandacht van mensen en zit graag op mensen hun schoot. Maar er zijn grenzen; ik ga niet in mensen hun hals kruipen zoals sommige katten hier in Haven graag doen.

Ik ben ongeveer anderhalf jaar oud, gevaccineerd, gechipt en gecastreerd. Ik ga op de kattenbak. Ik beloof dat ik zal komen kijken als mijn mens op de wc zit. Ik luisterde goed naar het advies van de andere katten in Haven en weet wat mijn plichten zijn als huiskat.

Ik kan naar de VS, het VK, Canada en Europa vliegen. Is er een adoptant voor mij?

Ik heb genoeg geleden in mijn leven en ik wil een gezin dat mij als een familielid beschouwt en ik zal de rest van mijn leven bij hen wonen.

Minnie

Minnie op straat

Einde november 2023; een bericht over een poes wiens kittens meegenomen zijn door kinderen en zit te jammeren. De dag erna een melding van twee kittens wiens mama is doodgereden en ook zitten te jammeren.

Alle drie worden opgenomen in Haven. Een van de twee kittens overleeft het. En ook de mamapoes. Zij krijgt van haar eerste sponsor de naam Minnie.

Minnie had een infectie aan haar linkeroog dat medicatie niet kon redden. Het is weggenomen en gesloten.

Voor haar operatie

We stellen u nu de mooie vriendelijke Minnie voor. Zij is zeer, zeer lief. Heel affectioneel. Zij zit graag in de tuin te genieten.

Naar schatting is zij geboren omstreeks zomer 2022. Dat maakt Minnie momenteel een 2 jaar jong.

Minnie is klaar om te vertrekken naar haar ‘voor altijd thuis’. Zij heeft haar basisvaccinaties ontvangen, inclusief Rabiës. Is gechipt en gesteriliseerd. Minnie heeft haar ontwormingskuur en anti vlooienbehandeling ontvangen. En vrees niet; ook met slechts één oog kan Minnie de kattenbak vinden.

Als voormalige straatkat hechten we groot belang aan veiligheid van onze katten. Daarom moet Minnie een binnenhuiskat zijn of enkel buitenkomen in een afgesloten veilige tuin.

Ziet u Minnie in uw gezin passen? Lees dan de adoptieprocedure. En aarzel niet ons te contacteren met al uw vragen.

Nemr

Dit is een gereserveerde kat

Bij aankomst in Haven

Afgelopen februari gebeurde iets heel gewoon in de straten van Caïro. Honden vielen een heel jong katje aan.

Toch was dit een geluk voor dit katje aangezien hij zo opgemerkt werd en terecht kwam in Haven. Zijn toegangsprijs was het onderste deel van zijn rechter voorpoot dat niet meer te redden was.

Hij kreeg goede zorgen en de naam Nemr.

In het begin was hij bang. Wou niet aangeraakt worden. Sommige katten blijven heel hun leven bang. Niet Nemr.

Hij is nu een kat geworden die menselijke aandacht vraagt. Hij loopt achter de asielmedewerkers aan in de hoop een streling te krijgen. Wat hij natuurlijk ook krijgt, weliswaar niet steeds. Er is veel werk te doen in Haven.

Aai mij, heel de dag lang!

Naar schatting is Nemr gebroren omstreeks nieuwjaar 2024. Hij is klaar om te vertrekken naar een nieuw thuis.

En dat wil dus zeggen dat hij kattenbakgetraind is. Hij zijn basisvaccinaties heeft ontvangen, Rabi¨ës vaccinatie inbegrepen. Ook is hij gecastreerd en gechipt en heeft zijn ontwormingskuur en anti vlooienbehandeling ontvangen.

Het ontbreken van zijn rechterhand is geen enkel beletsel voor Nemr. Buiten aanhankelijk naar mensen is Nemr ook een goede vriend naar andere katten toe.

Nemr heeft ook geen probleem met de lieve kattenvriendelijke hond Hope die rondloopt tussen de katten.

Wie zou overwegen om Nemr een thuis te geven vragen we om de adoptieprocedure te lezen. Weet dat we heel veel belang hechten aan een veilige omgeving voor onze geredde ex-straatkatten. Ze mogen niet meer op straat terecht kunnen komen.

En natuurlijk aarzel niet ons te contacteren bij vragen. Dit alles draait op vrijwilligers. Niets is ons te veel om onze katten een thuis te geven.

en_GBEN