Beatrice

Juni 2023

Beatrice kwam onder de aandacht via een Facebookpost op 7 juni 2023 door een groep die katten in Caïro en Giza tracht te redden. Een oproep voor hulp voor een kat in extreme nood.

Duidelijk een huiskat die per ongeluk of – eerder waarschijnlijk moedwillig – onttrokken is geweest van de veiligheid van haar voormalig thuis om te sterven op straat.

Safe Haven Egypt kon in dit geval hulp bieden en deze schim van een kat kwam naar Haven.

Of een kat in zo’n vreselijk conditie nog te redden is dat is steeds een vraagteken. Maar Beatrice kwam er door. Dankzij de steun van SHE-gemeenschap die haar medische kosten sponsorde. Zij is een SHE mirakelkat.

Naar schatting is Beatrice een 2 à 3 jaar. Zij is een zeer, zeer vriendelijke poes. Je kunt haar oppakken. Zij houdt van knuffelen.

Beatrice is zo goed als blind. Zij kan vermoedelijk nog een heel klein beetje zien.

Zij heeft aan haar verwaarlozing niet enkel haar zicht verloren maar ook leverproblemen. Zij eet speciaal veterinair dieetvoeding. Beatrice eet goed.

De ernst van de leverproblemen is niet echt duidelijk. Er zijn indicaties dat dit meevalt.

Een kandidaat-adopteerder voor Beatrice kan medisch advies vragen aan de eigen dierenarts op basis van bloedonderzoek van Beatrice. Dit is het meest recente bloedonderzoek beschikbaar. Nieuw onderzoek kan gedaan worden op verzoek.

Zoals alle SHE-katten is Beatrice gesteriliseerd, heeft zij haar vaccinaties ontvangen tegen algemene kattenziekten. Rabiës vaccinactie. Zij is geschipt. En zij heeft een ontwormingskuur en anti-vlooien behandeling ondergaan. En zij is kattenbak getraind.

Wie kan een Beatrice een veilig thuis geven?

Gelieve dan onze adoptieprocedure te lezen. En aarzel niet ons te contacteren voor al uw vragen.

Delen van dit bericht zou lief zijn.

en_GBEN