Dougal

Wie kan deze amberkleurige ogen weerstaan?
Die onweerstaanbare blik is van de knappe Dougal!

Een buurvrouw van Safe Haven Egypt (SHE) had twee katten. Op een dag kwam er een verhuiswagen.

Koky, de oprichter van SHE, benaderde de verhuizers om de buurvrouw te vragen of ze haar katten mee wilde nemen. Helaas worden huisdieren in Caïro vaak behandeld als speelgoed: als ze hun dag gehad hebben, worden ze weggegooid. De buurvrouw verzekerde dat ze de katten zou houden.

De volgende dag vond Koky de twee compleet verschrikte dieren op straat, … alsof ze het vermoedde! Omdat binnenkatten absoluut niet voor de straat gemaakt zijn, nam ze ze allebei mee naar de Haven.

Dougal is ongeveer anderhalf jaar oud en – net als zijn vroegere huisgenoot Saffron – een typische huiskat.

Hij is erg vertrouwend, vriendelijk en houdt van menselijke genegenheid. In de Haven kan hij het ook goed vinden met zijn soortgenoten en de asielhond.

Omdat Dougal en Saffron samen zijn opgegroeid, zijn ze ideaal voor een dubbele adoptie. Ze zijn al aan elkaar gesocialiseerd en daarom ook geschikt voor minder ervaren adoptanten.

Dougal kan echter ook zonder zijn vriend Saffron geadopteerd worden, omdat de twee niet afhankelijk zijn van elkaar.

Dougal is altijd een binnenkat geweest en heeft genoten van de veiligheid van de Haven nadat zijn harteloze eigenaar hem in de steek had gelaten. Daarom mag hij nooit als een vrij rondlopende buitenkat worden gehouden, net als onze andere geredde dieren.

Bent u al betoverd door deze charmeur?

Zoals alle SHE katten is Dougal gecastreerd, ontvlooid, ontwormd, gechipt en gevaccineerd. Hij kan vliegen naar Europa, Canada en de VS.

Hij heeft zijn vaccinatiepaspoort en een officieel veterinair certificaat van zijn actieve bescherming tegen hondsdolheid.

Meer informatie over onze adoptieprocedure vind je hier.
Als je vragen hebt, aarzel niet ons te contacteren.

Reist u tussen Caïro en Amsterdam? - Of kent u iemand die dat wel gaat doen?
We kunnen uw hulp gebruiken om een kat mee te nemen als bagage. Om flight parent te zijn voor Safe Haven Egypt. (klik hier). - Contact

Elke aankoop bij zooplus via deze banner steunt dit project;

en_GBEN