Julie

Julie is één van de blinde katten van Haven. Ze is 2 jaar oud en heeft een zachtaardig karakter.

Julie is goed met andere katten en hondvriendelijke honden, wat haar een geweldig gezelschapsdier maakt. Hoewel ze wat verlegen kan zijn als ze je nog niet kent, ontpopt ze zich snel tot een vriendelijke en aanhankelijke kat.

Ze heeft wat tijd nodig om aan nieuwe mensen te wennen, maar als ze eenmaal op haar gemak is, toont ze haar liefdevolle karakter.

Een kat kan zich zeer goed aanpassen aan blindheid. Julie is dan ook zeer zelfstandig. Maar een adopteerder mag niet vergeten dat zij blind is en daar rekening mee houden.

Ze heeft een oogoperatie ondergaan waarbij haar ogen zijn verwijderd en gesloten. Ondanks deze uitdaging, past Julie zich goed aan en kan ze haar omgeving goed navigeren.

Net als alle katten van Safe Haven Egypt, heeft Julie haar basisvaccinaties tegen algemene kattenziekten en rabiës ontvangen. Ze heeft een microchip, is ontwormd en heeft een anti-vlooien behandeling ondergaan. Julie is kattenbak getraind en is gesteriliseerd.

Safe Haven Egypt zorgt ervoor dat alle katten in veilige binnenomgevingen blijven en dat ze niet vrij kunnen rondlopen. Julie kan wel naar buiten in een catio of een zeer goed afgesloten tuin.

Bij adoptie reist Julie met een negatief rabiës laboratorium certificaat, een stevige kattenbox en alle documentatie van de kat.

We nodigen potentiële adopteerders uit om onze adoptieprocedure te lezen. Voor eventuele vragen kunt u altijd contact met ons opnemen.

Julie is een bijzondere kat die een liefdevol en geduldig huis verdient. Met de juiste zorg en aandacht zal ze zeker een verrijking zijn voor haar nieuwe thuis.

Maxine

Maxine is een van de vele katten die een veilige haven hebben gevonden in Haven. Sinds ze als kitten bij ons kwam in augustus 2021, heeft ze een warm thuis gehad. Ze kwam binnen met haar moeder en broers en zussen toen ze slechts een maand oud was. Haar derde verjaardag is nu in zicht.

Zoals alle katten bij Safe Haven Egypt heeft Maxine haar basisvaccinaties tegen algemene kattenziekten en rabiës ontvangen. Ze is ook uitgerust met een microchip, heeft een ontwormingskuur ondergaan en een anti-vlooien behandeling gehad. Ze is kattenbak getraind en gesteriliseerd.

Ongeveer drie maanden geleden werd opgemerkt dat Maxine blind leek te zijn, een conditie die ze eerder niet had. Een gespecialiseerde dierenarts bevestigde dit. Het is niet duidelijk wat er is gebeurd, mogelijk is de druk in de ogen te hoog geworden om een onbekende reden.

Ondanks dat ze pas recent blind is geworden, heeft Maxine zich aangepast. Maxine is van nature vriendelijk, maar sinds haar plotselinge blindheid is ze nog onzeker. Ze kan soms luid schreeuwen als iemand haar aanraakt.

Maxine is ook bijna volledig doof.

Doof & blind; dit maakt dat respect voor haar persoonlijke ruimte van zeer groot belang is. Respectvolle mensen in haar omgeving zijn nodig.

Ondanks deze uitdagingen, is ze goed met andere katten en heeft ze een kalme aard.

Elke kat van Safe Haven Egypt reist met een negatief rabiës laboratoriumcertificaat, een stevige kattenbox en alle documentatie van de kat.

Maxine is, zoals al onze katten, een binnenhuiskat. Ze mag niet vrij rondlopen, maar in een catio of een zeer goed afgesloten tuin kan ze wel buitenkomen. Ze is een liefdevolle kat die een zorgzaam thuis nodig heeft waar ze zich veilig en geliefd kan voelen.

We vragen potentiële adopteerders om onze adoptieprocedure te lezen en ons te contacteren als er vragen zijn.

w17

Beatrice

She very very friendly but Beatrice lives on special diet for liver

Age 2 to 3 – Kan vermoedelijk nog een heel klein beetje zien

oktober 2023
mei 2024

Honey

zie Honey

Maart 2024
juni 2024
juni 2024

Niro

Friendly cuddly, Picked up yes, male , 3 tot 4 jaar oud

De ogen van Niro zijn verwijderd en gesloten.

tested for FIV/FeLV: negative

november 2021

juni 2024
juni 2024

Dougal

Wie kan deze amberkleurige ogen weerstaan?
Die onweerstaanbare blik is van de knappe Dougal!

Een buurvrouw van Safe Haven Egypt (SHE) had twee katten. Op een dag kwam er een verhuiswagen.

Koky, de oprichter van SHE, benaderde de verhuizers om de buurvrouw te vragen of ze haar katten mee wilde nemen. Helaas worden huisdieren in Caïro vaak behandeld als speelgoed: als ze hun dag gehad hebben, worden ze weggegooid. De buurvrouw verzekerde dat ze de katten zou houden.

De volgende dag vond Koky de twee compleet verschrikte dieren op straat, … alsof ze het vermoedde! Omdat binnenkatten absoluut niet voor de straat gemaakt zijn, nam ze ze allebei mee naar de Haven.

Dougal is ongeveer anderhalf jaar oud en – net als zijn vroegere huisgenoot Saffron – een typische huiskat.

Hij is erg vertrouwend, vriendelijk en houdt van menselijke genegenheid. In de Haven kan hij het ook goed vinden met zijn soortgenoten en de asielhond.

Omdat Dougal en Saffron samen zijn opgegroeid, zijn ze ideaal voor een dubbele adoptie. Ze zijn al aan elkaar gesocialiseerd en daarom ook geschikt voor minder ervaren adoptanten.

Dougal kan echter ook zonder zijn vriend Saffron geadopteerd worden, omdat de twee niet afhankelijk zijn van elkaar.

Dougal is altijd een binnenkat geweest en heeft genoten van de veiligheid van de Haven nadat zijn harteloze eigenaar hem in de steek had gelaten. Daarom mag hij nooit als een vrij rondlopende buitenkat worden gehouden, net als onze andere geredde dieren.

Bent u al betoverd door deze charmeur?

Zoals alle SHE katten is Dougal gecastreerd, ontvlooid, ontwormd, gechipt en gevaccineerd. Hij kan vliegen naar Europa, Canada en de VS.

Hij heeft zijn vaccinatiepaspoort en een officieel veterinair certificaat van zijn actieve bescherming tegen hondsdolheid.

Meer informatie over onze adoptieprocedure vind je hier.
Als je vragen hebt, aarzel niet ons te contacteren.

Saffron

Saffron is een twee jaar oude schildpadkat met amberkleurige ogen en is op zoek naar haar forever human!

Zij is een van de twee katten die door de buurvrouw van Safe Haven Egypt (SHE) werden achtergelaten toen ze naar een nieuw appartement verhuisde.

Gelukkig vond Koky de katten op tijd en bracht ze naar de Haven. Saffron en Dougal zijn typische binnenkatten; ze zijn vriendelijk, aanhankelijk en genieten van menselijk gezelschap.

Vooral Saffron is nog aanhaliger dan haar maatje Dougal – ze is een echte schootkat! De twee kunnen het goed vinden met de andere katten in de Haven en zelfs met de inwonende hond, Hope.

Als u Saffron wilt adopteren en er zijn geen andere katten in uw huishouden, vraag dan of knappe Dougal nog beschikbaar is. Saffron en Dougal zijn samen opgegroeid, waardoor ze ideaal zijn voor een dubbele adoptie. Saffron kan echter ook individueel geadopteerd worden, aangezien zij noch Dougal afhankelijk zijn van elkaar.

Saffron is een binnenkat en moet dat ook blijven. Ze heeft genoten van de veiligheid van de Haven en heeft geen behoefte om naar buiten te gaan. Dit betekent natuurlijk niet dat ze niet naar buiten mag op een goed beveiligd balkon of in een katveilige tuin.

Alle SHE katten zijn gecastreerd, gevaccineerd, gechipt en behandeld tegen vlooien en wormen. Ze kunnen naar Europa, Canada of de Verenigde Staten vliegen, vergezeld van hun vaccinatiegegevens en gecertificeerde rabiës certificaat.

Als je geïnteresseerd bent in het adopteren van Saffron of een van onze andere katten, kun je hier meer informatie vinden over de adoptieprocedure.

Neem gerust contact op met ons als je vragen hebt.

Fanta

Maak kennis met Fanta, anderhalf jaar oud en – jawel – vrouwelijk. Er zijn drie keer zoveel mannelijke rode katten als vrouwelijke.

In november 2022 werd Koky, de oprichtster van Safe Haven Egypt (SHE), gevraagd of ze een kleine, roodharige babykat kon helpen die een achterpootje miste. Toen een vriendin van Koky haar van straat ging halen, realiseerde ze zich dat het kitten een zusje had.

Natuurlijk werden ze allebei gered en naar de Haven gebracht, want zonder hun moeder hadden ze geen schijn van kans.

De SHE gemeenschap gaf ze de namen Asbury en Fanta.

Helaas was Asbury, het kitten met slechts een half achterpootje, al erg ziek. Ze stierf kort daarna, hoewel ze onder behandeling van een dierenarts was en alles voor haar gedaan werd. Met Fanta ging het echter goed.

Inmiddels is Fanta uitgegroeid tot een geweldige jonge dame. Afgezien van haar intens gemberkleurige vacht en prachtige aftekeningen heeft ze een klassieke Egyptische uitstraling: Slank, atletisch gebouwd, lange benen en een smal hoofd met een lange neus en grote oren.

Ze is gewoon prachtig!

Fanta houdt van menselijke genegenheid. Geen kat die vanaf dag één op de schoot springt. Ze heeft wat tijd nodig om te wennen aan nieuwe mensen en een nieuwe omgeving. Maar over het algemeen is ze dol op mensen en kan ze het ook goed vinden met haar soortgenoten.

Afgezien van haar eerste levensdagen kent Fanta alleen het asiel en moet ze in haar nieuwe huis binnen worden gehouden. In feite accepteert SHE nooit onbeveiligde toegang tot buiten voor haar geredde katten, omdat ze allemaal de veiligheid van de Haven hebben ervaren. Natuurlijk zou Fanta een goed beveiligd balkon of een katveilige tuin op prijs stellen, maar dit is geen noodzaak.

Fanta is gesteriliseerd, ontvlooid, ontwormd, gechipt en gevaccineerd en mag vliegen naar Europa, Canada en de VS. Ze reist met haar vaccinatiepaspoort en bewijs van actieve rabiësbescherming.

Als u geïnteresseerd bent in Fanta, kunt u hier meer informatie vinden over onze adoptieprocedure.

Aarzel niet om contact op te nemen met ons als er vragen zijn of een adoptievoorstel.

en_GBEN