Demokat

september 2023

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur.

Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Demokat leefde op dankzij de goede zorgen in Haven!

januari 2024

We schatten Demokat op een 3 à 4 jaar oud. Zij heeft nu haar vaccinaties ontvangen tegen algemene kattenziekten en rabiës. Zij is gesteriliseerd.

Heeft anti-wormen en anti-vlooien kuren ontvangen. Is gechipt. Is afgestudeerd van de universiteit van kattenbakgebruik.

Demokat kan goed overweg met andere katten en kattenvriendelijke honden.

Zij is ook sociaal met mensen. Het is geen schouderkat maar is vriendelijk en houd van knuffels.

Alhoewel het relatief zeldzaam is bij de katten van Safe Haven Egypt heeft Demokat jammer genoeg het felien Immunodeficiëntie-virus. Meer gekend onder de afkorting FIV of ‘katten-AIDS’. – Er is geen geneesmiddel.

FIV tast de witte bloedcellen van het immuunsysteem aan, zodat deze afsterven, beschadigd raken of hun normale functie niet meer kunnen uitoefenen. Katten die besmet zijn met FIV lopen daarom een verhoogd risico op ziekte en een besmetting met andere virussen, bacteriën en overige ziekteverwekkers.

Als katten vreedzaam met elkaar omgaan is het risico op besmetting zeer laag. Er is een vaccin beschikbaar om niet besmette katten te beschermen tegen infectie.

Indien u Demokat niet zou houden als enige kat in uw huishouden maar met andere niet-FIV-katten raden we u aan advies te vragen aan uw dierenarts.

Wie meer wil lezen over ‘leven met een FIV-kat; ‘ dit een Nederlandstalige Facebookgroep voor mensen met een FIV-kat en dit is een gelijkaardige Engelstalige groep.

Demokat heeft veiligheid gevonden in Haven. En dat moet zo blijven. Daarom moet zijn absoluut kat zijn die niet vrij kan ronddwalen in uw wijk. Dus een binnenkat of een zeer goed afgesloten tuin is een noodzaak.

Als u Demokat een kans zou willen geven bekijk dan eens onze adoptieprocedure. En alstublieft aarzel niet om iets te vragen. Vragen staat vrij!

Reist u tussen Caïro en Amsterdam? - Of kent u iemand die dat wel gaat doen?
We kunnen uw hulp gebruiken om een kat mee te nemen als bagage. Om flight parent te zijn voor Safe Haven Egypt. (klik hier). - Contact

Elke aankoop bij zooplus via deze banner steunt dit project;

en_GBEN