Jonsey

Jonsey is bij Safe Haven Egypt aangekomen op 21 december 2023, na te zijn achtergelaten door iemand vlakbij de opvang.

Hij heeft een zachtaardige en speelse persoonlijkheid, en is een echte knuffelaar die graag op je schoot ligt. Jonsey kan goed overweg met andere katten en honden die gewend zijn aan katten.

Naar schatting is hij geboren in oktober 2023. Hij is nu ongeveer 8 maanden jong.

Alle katten bij Safe Haven Egypt, inclusief Jonsey, hebben hun basisvaccinaties ontvangen tegen algemene kattenziekten en rabiës. Ze zijn voorzien van een microchip, hebben een ontwormingskuur en een anti-vlooienbehandeling ondergaan. Alle katten zijn zindelijk en hebben een castratie of sterilisatie ondergaan.

Bij Safe Haven Egypt richten we ons op de veiligheid en het welzijn van onze katten. Daarom moeten onze katten binnenshuis gehouden worden en kunnen ze niet vrij rondlopen. Ze mogen wel in een catio of een zeer goed afgesloten tuin komen.

Bij adoptie reizen onze katten met een negatief rabiëslaboratoriumcertificaat, in een stevige kattenbox, en met alle documentatie van de kat. We vragen adoptiekandidaten om onze adoptieprocedure te lezen en bij vragen niet te aarzelen om contact met ons op te nemen.

Jonsey is klaar voor een liefdevol en veilig thuis. Ben jij klaar om deze lieve jongeman te ontmoeten?

Freya

Freya is een prachtige volwassen Egyptische Mau die in mei 2021 is geboren, wat haar nu twee en een half jaar jong maakt. Ze arriveerde vermoedelijk bij Safe Haven Egypt samen met haar moeder, die waarschijnlijk blind en zwanger was.

Freya heeft haar basisvaccinaties tegen algemene kattenziekten en rabiës ontvangen. Ze is ook voorzien van een microchip, heeft een ontwormingskuur ondergaan en is behandeld tegen vlooien. Daarnaast is ze zindelijk en is ze gesteriliseerd.

Freya heeft een veilige omgeving genoten bij Safe Haven Egypt, en het is van belang dat haar toekomstige thuis ook veilig is. Ze moet een binnenkat zijn en mag niet vrij rondlopen. Een catio of een zeer goed afgesloten tuin zou wel geschikt zijn voor haar.

Freya wordt omschreven als een zeer slimme en vriendelijke kat. Ze kan goed overweg met andere katten en katvriendelijke honden, en zou ook een goede aanvulling zijn voor een gezin met kinderen.

Freya zal reizen met een negatief rabiës laboratorium certificaat, een stevige kattenbox en alle documentatie die betrekking heeft op haar.

Potentiële adopteerders worden gevraagd om de adoptieprocedure van Safe Haven Egypt te lezen. Mocht u vragen hebben, aarzel dan niet om contact op te nemen.

Freya is klaar om haar voor altijd thuis te vinden. Bent u misschien haar nieuwe familie?

Cupcake

Dit is een bevestigde kat

Juni 2023

Cupcake is een prachtige Egyptische Mau en ex-straatkat die in juni 2023 door Safe Haven Egypt werd gered. Ze was toen erg schuw, maar heeft zich ontwikkeld tot een zeer vriendelijke en sociale kat.

Veiligheid en gezondheid zijn prioriteiten bij Safe Haven Egypt. Daarom heeft Cupcake haar basisvaccinaties tegen algemene kattenziekten en rabiës ontvangen. Ze heeft ook een microchip, een ontwormingskuur ondergaan en is behandeld tegen vlooien.

Cupcake is kattenbak getraind. Ze is ook gesteriliseerd, een preventieve maatregel om ongewenste kittens te voorkomen.

In Safe Haven Egypt geloven we dat onze katten de beste zorg verdienen, dus we vragen dat onze katten als binnenhuiskatten worden gehouden. Cupcake zou wel buiten kunnen komen in een catio of een zeer goed afgesloten tuin.

Aangezien zij een kitten was in juni 2023 is zij nu bijna 1 jaar jong.

Cupcake heeft bewezen dat ze goed overweg kan met andere katten en katvriendelijke honden, wat haar een geweldige aanvulling op een huishouden met andere huisdieren maakt.

Ze houdt ervan om opgepakt en geknuffeld te worden, hoewel ze niet per se een schouderkat is. Ze heeft de neiging om je achterna te lopen.

Bij adoptie komt Cupcake met een negatief rabiës laboratoriumcertificaat, een stevige kattenbox en alle nodige documentatie. We vragen potentiële adopteerders om onze adoptieprocedure te lezen. Als er vragen zijn, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Cupcake wacht op een liefdevol en zorgzaam thuis. Ben jij de juiste persoon om haar die te geven?

Amber

september 2023

Af en toe is er een kat wiens redding in het geheugen blijft hangen. En alhoewel dat ook kan zijn met een zeer schattige foto, meestal is vanwege de vreselijke situatie waarin de kat zich bevond.

We stellen u voor aan Amber.

Zij kwam binnen bedekt met teer. Hoe dit gebeurde is niet geweten. Laten we hopen dat zij er zelf ingevallen is. – Het is moeilijk niet direct het slechtste van mensen te denken.

Amber leefde op dankzij de goede zorgen in Haven!

januari 2024

We schatten Amber op een 3 à 4 jaar oud. Zij heeft nu haar vaccinaties ontvangen tegen algemene kattenziekten en rabiës. Zij is gesteriliseerd.

Heeft anti-wormen en anti-vlooien kuren ontvangen. Is gechipt. Is afgestudeerd van de universiteit van kattenbakgebruik.

Amber kan goed overweg met andere katten en kattenvriendelijke honden.

Zij is ook sociaal met mensen. Het is geen schouderkat maar is vriendelijk en houd van knuffels.

Amber is positief voor FIV, maar we zijn overtuigd dat dit haar liefde voor jou niet zal beïnvloeden.

Als katten vreedzaam met elkaar omgaan is het risico op besmetting zeer laag. En Amber alleen houden is ook een optie.

FIV katten mogen alleen binnenshuis leven en hebben baat bij een goede voeding en een stabiele routine. Deze katten hebben een aangetast immuunsysteem, maar ze kunnen lang en normaal leven als ze de juiste voeding en verzorging krijgen.

Zoals eigenlijk alle katten, maar zeker met een kat zoals Amber, ga zeker jaarlijks ter controle naar de dierenarts.

Wie meer wil lezen over ‘leven met een FIV-kat; ‘ dit een Nederlandstalige Facebookgroep voor mensen met een FIV-kat en dit is een gelijkaardige Engelstalige groep. – Zie ook naar de ‘info sheet FIV’ onderaan dit bericht.

Als u Amber een kans zou willen geven bekijk dan eens onze adoptieprocedure. En alstublieft aarzel niet om iets te vragen. Vragen staat vrij!

december 2023
december 2023
december 2023
december 2023
10 januari 2024
en_GBEN