Snowflake

Dit is een gereserveerde kat

Onze lapjeskat Snowflake met de smaragdgroene ogen is pure liefde!

Snowflake werd gevonden in het najaar van 2022, toen zij nog een kitten was. Koky, de oprichter van Haven, nam haar mee naar huis.

Nadat zij al haar vaccinaties had ontvangen, mocht Snowflake naar de Haven, waar ze nog steeds wacht op haar eigen liefdevolle gezin.

Snowflake is nu bijna 2 jaar oud en heeft nog niets anders gezien dan het asiel. Zij is het soort kat dat je luid begroet wanneer je thuiskomt, die op je schoot springt voor knuffels en haar wang tegen de jouwe wrijft.

Kortom: zij is een echte knuffelkont!

Als je genoeg tijd en ruimte hebt om Snowflake de aandacht en knuffels te geven die ze nodig heeft, dan ben jij de juiste persoon voor haar.

Ze zal je zoveel liefde teruggeven!

Net als alle SHE-katten is Snowflake gesteriliseerd, ontvlooid, ontwormd, gechipt en volledig gevaccineerd. Ze kan naar Europa, Canada en de Verenigde Staten vliegen en reist natuurlijk met een negatief rabiëscertificaat en alle noodzakelijke documenten.

Voor SHE heeft de veiligheid van hun geredde katten de hoogste prioriteit. Daarom is het niet toegestaan dat onze herplaatste katten vrij rondlopen in onbeveiligde buitenruimtes.

Neem ook eens een kijkje naar onze adoptieprocedure. – Bij vragen aarzel niet ons te contacteren.

Alfie

Onze knappe jongen Alfie is nog steeds op zoek naar zijn eigen liefdevolle gezin!

In januari 2022 werd een moederkat met haar pasgeboren kittens naar Safe Haven Egypt (SHE) gebracht. Alle kittens hebben het overleefd, waaronder Alfie.

Terwijl moeder Tiggy en drie van haar baby’s al zijn geadopteerd, hebben Alfie en zijn zus Sassafras nog steeds een thuis nodig. We zouden ze graag samen plaatsen, maar ze kunnen ook afzonderlijk worden herplaatst.

Alfie is uitgegroeid tot een mooie rode kater en is nu 2 jaar oud. Hij is in het begin een beetje verlegen, maar heeft het potentieel om een echte knuffelkat te worden zodra hij zich heeft mogen settelen in zijn nieuwe gezin. In de Haven vindt hij het leuk om op het hoofd geaaid te worden door zijn verzorgers. Als ze hem niet genoeg aandacht geven, begint hij ze te volgen.

Zou je Alfie de zekerheid van een eigen huis willen geven waar hij de liefde en aandacht krijgt die hij nodig heeft?

Net als alle SHE-katten, is Alfie gecastreerd, behandeld tegen vlooien en wormen, gechipt en gevaccineerd. Hij kan naar Europa, Canada en de VS vliegen en reist natuurlijk met een negatief rabiëscertificaat en alle noodzakelijke documenten.

SHE zet zich in voor de veiligheid van hun geredde katten. Daarom moeten ze binnenshuis worden gehouden of idealiter toegang hebben tot een veilige buitenruimte, zoals een goed beveiligd balkon, een kattenren of een kattentuin.

Neem ook eens een kijkje bij onze adoptieprocedure. En aarzel niet ons te contacteren bij vragen.

Sassafras

Onze knuffelige schildpadkat Sassafras zoekt weer een huis!

Sassafras werd opgenomen in Haven met haar moeder en vier broertjes en zusjes toen ze nog maar één dag oud was. Gelukkig hebben alle baby’s het overleefd!

De moederpoes werd door onze sponsors Tiggy genoemd en is al geadopteerd, net als twee van haar kittens.

Ook Sassafras had al een nieuw gezin gevonden; helaas werd haar adoptie onlangs geannuleerd.

Naast Sassafras is haar knappe broertje Alfie nog steeds op zoek naar zijn voor-altijd-thuis. We zouden ze natuurlijk graag samen plaatsen, maar dat is geen must.

Sassafras is nu 2 jaar oud en geniet van elke knuffel die ze bij de Haven kan krijgen. Hoewel ze het daar goed doet en socialiseert met de andere pluizenbolletjes, is ze wanhopig op zoek naar aandacht en liefde, die alleen haar eigen familie haar kan geven.

Zou je Sassafras’ wens willen vervullen?

Zoals alle SHE-katten, is Sassafras gesteriliseerd, ontvlooid, ontwormd, gechipt en gevaccineerd.

Ze kan naar Europa, Canada en de VS vliegen en reist natuurlijk met een negatief hondsdolheidcertificaat en alle noodzakelijke documenten.

SHE hecht veel waarde aan de veiligheid van haar geredde katten. Daarom zullen ze niet vrij mogen rondlopen in hun nieuwe huis. Natuurlijk zouden ze blij zijn met een goed beveiligd balkon of een katveilige tuin.

Als je geïnteresseerd bent in onze katten, kun je hier meer informatie vinden over de procedure.

Deedee

Deedee op straat in maart 2021

Deedee is geboren rond december 2020 en kwam in maart 2021 bij ons na een video waarin ze zich vreemd gedroeg. Dit leek te wijzen op een neurologisch probleem.

Het lukte om haar te redden van de straat en haar naar Haven te brengen. Zij was in eerste instantie erg bang,

Dankzij B12-vitamine injecties verbeterde haar toestand aanzienlijk.

Deedee is nu al drie jaar in de Haven en heeft geen bekende gezondheidsproblemen. Zij heeft wel de neiging om haar hoofd een beetje naar links te houden, maar dit hindert haar niet in haar dagelijkse leven.

Toen Deedee bij ons aankwam, was ze erg verlegen, maar nu laat ze zich aanraken door Koky, de beheerder van de Haven, en komt ze graag dichtbij. We verwachten dat het na de adoptie niet veel moeite zal kosten om Deedee te laten wennen aan haar nieuwe eigenaar en vertrouwen te winnen.

Let op; Deedee is geen kant-en-klare knuffelkat.

Zij kan goed opschieten met andere katten en honden en is kattenbakgetraind.

Net als alle katten van Safe Haven Egypt heeft Deedee haar basisvaccinaties tegen algemene kattenziekten en rabiës ontvangen, is ze voorzien van een microchip en heeft ze een ontwormings- en anti-vlooienbehandeling ondergaan. Ze is gesteriliseerd en moet als binnenkat gehouden worden, hoewel ze wel naar buiten kan in een catio of een zeer goed afgesloten tuin.

Bij adoptie wordt Deedee geleverd met een negatief rabies laboratoriumcertificaat, een stevige kattenbox en alle nodige documentatie.

Wij vragen een potentiële adoptant om onze adoptieprocedure te lezen. Mocht u vragen hebben, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

April 2024
Kat met persoonlijkheid. Zij is echt vriendelijk.

Ruskin

Ruskin is juist opgepikt van de straat. – 10 maart 2023

Maart 2023. Na een typische lange vermoeiende dag was Koky, de uitbaatster van Safe Haven Egypt, op weg van Haven naar huis. En komt zij een kat tegen die bijna onder haar wielen terecht komt.

Koky pikte de kat op die zich zonder problemen liet vangen. Na bericht over dit voorval in de Facebookgroep van SHE kreeg de kat de naam Ruskin en haar eerste sponsor.

We schatten dat Ruskin geboren is omstreeks einde december 2022, begin 2023.

Ruskin is een zeer vriendelijk meisje. Ze komt graag bij mensen zitten en loop er achter aan. Ze houd er niet van om opgepakt te worden.

Zij is gesteriliseerd. Heeft haar vaccinaties tegen algemene kattenziekten ontvangen en rabiës. Heeft ontwormingskuren en anti-vlooienbehandeling gehad. Weet hoe de kattenbak te gebruiken. En heeft ook een microchip.

Zoals u ziet is zij nu een knappe volwassen schildpadkat. En klaar om haar eigen thuis te vinden.

Kunt u het zich inbeelden dat Ruskin naast u in de zetel ligt? Zachtjes aan het ronken terwijl zij zich tegen u aan drukt? – Kijk snel bovenaan deze tekst! – Als er geen ‘Dit is een gereserveerde kat’ staat dan kan dit effectief gebeuren.

U heeft gelezen hoe Ruskin letterlijk van straat is geplukt. Dat mag nooit meer gebeuren. Zij moet bovenal een veilig thuis krijgen. Als binnenhuiskat of een poes met toegang tot een volledig afgesloten buitenruimte.

Weet dat Ruskin goed overeen komt met andere katten. Dus dat is langst haar kant geen bezwaar!

Kunt u Ruskin in uw thuis en in uw hart een plaats geven?

Bekijk dan onze adoptieprocedure. En alstublieft aarzel niet om ons te contacteren bij vragen. Of wanneer uw het gewoon weet en kandidaat wil zijn om Ruskin te adopteren.

Isaac

4 maart 2022

Dit is Isaac. Een klassieke SHE-kat.

Begin maart 2022. Bericht van Koky, hart van Safe Haven Egypt, in de SHE Facebook-groep. – Haar telefoon staat nooit stil met verzoeken om katten in te nood te redden.

Deze keer 3 blinde jonge katten. – Verzoek om donaties om ze te redden. Dat lukt. – Ook Isaac heeft een sponsor, een naam nu, en een toekomst.

Isaac, juist in Haven. Maart 2022

Isaac is doodsbang wanneer hij aankomt in Haven. Maar hij zal snel leren dat Haven een veilige plek is.

Hij kreeg buiten voedsel, veiligheid en liefde de nodige medische verzorging. Zijn ogen waren niet meer te redden.

Isaac ontving vaccinaties tegen algemene kattenziekten en rabiës. Microchip en castratie. Hij gebruikt de kattenbak. Zijn ogen zijn verwijderd en de oogkassen zijn gesloten.

Isaac heeft geen gekende medische problemen.

We schatten hem op een 3 jaar. Isaac is een vriendelijke jongen. Hij heeft de neiging om te miauwen als hij voedsel wil of aandacht. Isaac is een grondkat. Hij wil niet opgepakt worden.

Isaac houdt ervan om gestreeld te worden, ook op zijn buik. Hij is goed met andere katten.

Dat hij blind is moet niemand tegenhouden over voor Isaac te gaan.

Een blinde SHE-kat zoals Isaac kan heel goed mogelijk de liefste jongen ooit zijn die u zal tegenkomen.

Wie wil en kan Isaac een thuis geven? Een veilig thuis. – Dat Isaac niet vrij mag kunnen ronddwalen lijkt evident maar we moeten het wel vermelden.

Bekijk eens onze adoptieprocedure. En aarzel niet ons te contacteren.

maart 2024
Augustus 2023

Kris Kringle

Dit is een geadopteerde kat

Deze jongeman heeft al twee keer zijn thuis verloren.

De knappe langhaar werd voor het eerst opgenomen in Safe Haven Egypt (SHE) in november van het vorige jaar, nadat hij aan de poort van de Haven was achtergelaten. Zonder twijfel was hij een huiskat en werd hij verzorgd voordat zijn familie besloot dat ze hem niet meer wilden.

Deze jongeman had geluk bij een ongeluk door opgenomen te worden in de Haven. Hij werd gesponsord door supporters en kreeg vanwege het kerstseizoen de naam Kris Kringle. Hij is gecastreerd, gechipt en volledig ingeënt.

Eind december vond SHE ter plaatse in Caïro een nieuw thuis voor Kris Kringle. Helaas was ook dit keer zijn geluk niet van lange duur, want zijn eigenares ontwikkelde een allergie en gaf hem in januari van dit jaar terug aan de Haven.

Dus Kris Kringle is weer op zoek naar een nieuw thuis en een nieuwe familie! Hopelijk vindt hij deze keer zijn voor-altijd-thuis!

Hij is ongeveer 3 jaar oud en kan goed overweg met andere katten. Kris Kringle is een knuffelkat. Hij is vriendelijk, gemakkelijk in de omgang.

Hij is ook een kalme kat. Wat maakt dat hij ook geschikt is voor oudere mensen.

Wie kan Kris Kringle zijn verdiende “furrrever home” geven?

Hij kan naar België of Nederland vliegen. Natuurlijk reist hij met een negatieve rabiësverklaring en alle benodigde documenten.

Kris Kringle mag onder geen beding loslopen, zelfs niet in een rustige woonwijk. We willen dat hij een lang, gelukkig en veilig leven voor zich heeft.

Hij moet als binnenkat gehouden worden, maar een catio is prima of naar buiten gaan in een volledig katveilige tuin (met speciaal hekwerk) zou welkom zijn. Sommige van onze adoptanten die geen katveilige buitenruimte hebben, hebben hun katten met succes leren uitlaten met een kattenharnas, dus ook dat is een mogelijkheid.

Als je geïnteresseerd bent in onze katten, vind je hier meer informatie over de procedure.

Aarzel niet ons te contacteren bij vragen of een adoptie-kandidatuur.

en_GBEN