Tiki

Dit is een geadopteerde kat

Ontmoet Tiki, een bijzondere bewoner van Safe Haven Egypt. Deze knappe jongeman van ongeveer een jaar oud geniet van zijn leven in Haven ondanks de uitdagingen waar hij mee te maken heeft gehad.

Voor bij toekwam in Haven sleepte hij zichzelf voort in de straten van Caïro.

Dat komt omdat Tiki’s een slecht genezen breuk heeft in zijn linkerachterbeen. Maar deze moedige jongen laat zich niet tegenhouden. Hoewel hij niet op zijn achterpoten kan lopen, laat hem dat niet tegenhouden om zich voort te bewegen.

Tiki is een sociale kat, hij gaat goed om met andere katten en honden. Hij heeft zelfs de vaardigheid om trappen te beklimmen en kan zichzelf op hoge plaatsen brengen ondanks zijn fysieke uitdaging.

Tiki’s vastberadenheid komen ook tot uiting in zijn vermogen om zelfstandig de kattenbak te gebruiken. Hij balanceert op zijn rechter achterpoot en heeft tot nu toe geen ‘ongelukjes’ gehad.

Hoewel Tiki een beetje verlegen is, is hij verre van wild. Het kost misschien wat tijd om zijn vertrouwen te winnen, maar met geduld zal hij zeker uit zijn schulp komen. Hij is geen schootkat, maar hij geniet wel van de eenvoudige dingen in het leven, zoals in de zon liggen en genieten van zijn favoriete maaltijd, kip.

Tiki is volledig gevaccineerd tegen algemene kattenziekten en rabies. Hij is ook voorzien van een microchip, heeft een ontwormingskuur ondergaan en is behandeld tegen vlooien. Zoals alle katten bij Safe Haven Egypt is Tiki kattenbak getraind en gecastreerd.

Bij Safe Haven Egypt zorgen we ervoor dat al onze katten veilig zijn. Daarom moeten ze als binnenkatten leven, hoewel ze wel in een catio of een zeer goed afgesloten tuin mogen komen.

Tiki is klaar voor een eigen thuis. Hij reist met een negatief Rabies laboratorium certificaat, een stevige kattenbox en al zijn documentatie.

Ben je geïnteresseerd in het adopteren van Tiki? Lees dan onze adoptieprocedure en neem contact met ons op als je nog vragen hebt. – Tiki wacht op je.

Reist u tussen Caïro en Amsterdam? - Of kent u iemand die dat wel gaat doen?
We kunnen uw hulp gebruiken om een kat mee te nemen als bagage. Om flight parent te zijn voor Safe Haven Egypt. (klik hier). - Contact

Elke aankoop bij zooplus via deze banner steunt dit project;

en_GBEN