Mariette

Mei 2023. – Een video doet de ronde op Facebook van een zielig hoopje kat in Caïro vergeven van vliegen en met een zwaar ontstoken mond. – Het is het soort van video waarbij je door het scherm wil grijpen om dat wezen te helpen. (video ergens hier onderaan)

Sint Koky handelde. – Het hoopje ellende kwam naar Haven en kreeg de naam Mariette.

Sommige katten in deze situatie redden het niet. – Mariette redde het wel.

We vermoeden dat Mariette is geboren omstreeks maart 2023. – Zij is dus nu 1 jaar. Mariette is een mooie lapjeskat geworden. Er is niets mis met haar. Maar de ervaring op straat heeft haar niet sociaal gemaakt.

Mariette is niet wild. Maar wel ‘verlegen’. Momenteel kan zij slechts zeer beperkt aangeraakt worden door een vertrouwde mens.

Dit kan veranderen. Verlegen katten kunnen zeer aanhankelijke katten worden die niets anders willen dan knuffelen. – Maar zeker is dat zeker niet. Een poes als Mariette heeft liefde en geduld nodig. Maar ook respect voor de grenzen die Mariette stelt. Het forceren is zeker geen goed idee.

Met andere katten en kattenvriendelijke honden heeft Mariette geen problemen.

Net als alle SHE-katten is gesteriliseerd. Heeft een Rabiës vaccinatie ontvangen en basisvaccinatie tegen algemene kattenziekten. Een anti-wormenkuur en anti-vlooien. Zij is kattenbakgetraind.

Het laatste wat we willen is dat een SHE-kat terug in het gevaar van de straat zou komen. Mariette moet een binnenhuiskat zijn. Of een tuin hebben waar zij niet uit kan.

Wie kan onze mirakelkat een thuis geven? – Een thuis met lieve, aandacht. Met aanvaarding dat Mariette mogelijk nooit een knuffelkat zal zijn.

Leest u onze adoptieprocedure alstublieft. En aarzel niet ons te contacteren bij vragen of een aanbieding om uw thuis te delen met Mariette.

Mariette op straat
Reist u tussen Caïro en Amsterdam? - Of kent u iemand die dat wel gaat doen?
We kunnen uw hulp gebruiken om een kat mee te nemen als bagage. Om flight parent te zijn voor Safe Haven Egypt. (klik hier). - Contact

Elke aankoop bij zooplus via deze banner steunt dit project;

en_GBEN