Jubilee

Jubilee is het voorlaatste katje

In januari 2023 bereikte het bericht van een nestje met vier katjes op straat in een pizzadoos. Naar schatting waren ze een maand jong.

Een vriend van Haven nam ze binnen om ze te verzorgen. Zo’n klein katjes hebben veel persoonlijke aandacht nodig. Van zodra er plaats was bij Haven werden ze opgenomen in Haven.

Eén van die vier kittens is deze jongen, Jubilee.

Hij is dus nu één jaar.

Jubilee is een vrij grote jongen en is een knuffelaar. Hij is heel vriendelijk.

Hij gaat graag op zijn rug liggen om geaaid te worden op zijn buik. We vermoeden dat hij meer langharig zal worden wanneer ouder.

Jubilee zou het goed doen in een gezin met katten, honden en kinderen. Hij heeft niet de gewoonte om op mensen te springen.

Zoals steeds met SHE-katten is Jubilee gecastreerd, gechipt, gevaccineerd tegen Rabiës en algemene kattenziekten. Heeft een ontwormingskuur gehad en anti vlooien. – Ook is Jubilee kattenbakgetraind.

Jubilee als ex-straatkat mag niet terug op straat met zijn vele gevaren komen. Daarom moet een adopteerder beloven dat Jubilee een binnenhuiskat moet zijn. Of eventueel enkel buiten kan komen in omstandigheden waar hij niet vrij gaan rondlopen in de omgeving.

Wie kan Jubilee een thuis geven? – Bekijk eens onze adoptieprocedure. En aarzel niet ons te contacteren.

Gaston

Dit is een geadopteerde kat

Er bereiken ons soms berichten van de wreedheden die mensen straatkatten aandoen. Of we ontvangen de gevolgen daarvan. – Gelukkig zijn er soms ook andere gebeurtenissen, hoopgevende situaties.

Dit is zo’n situatie. – Een vriendelijke man had een zwaar gewonde kat gevonden. En bracht hem naar een dierenarts. – Een beetje helpen, ja, misschien zouden redelijk wat mensen dat doen. Maar de dierenarts betalen voor een ernstig gewonde straatkat ….. – Die kat had veel geluk in zijn ongeluk.

Na verzorging bleek dat de vriendelijke man de kat geen thuis kon geven. En daarvoor kwam hij uiteindelijk terecht in Haven.

Hij kreeg de naam Gaston in herinnering aan de Vlaamse komiek Gaston Berghmans van het duo Gaston & Leo.

Gaston zijn straatleven heeft hem zijn rechter voorpoot gekost. Maar verder is hij ongeschonden en hij is gezond.

Hij is een knuffelkont. Heel affectioneel. Gaston kan alles wat een vierpotige kat kan doen, zoals springen.

Gaston is naar schatting ongeveer één jaar jong. Hij kan goed overweg met andere katten, honden en zou goed passen in een gezin met kinderen.

Het concept van ‘de kattenbak’ is Gaston duidelijk en hij past dat ook toe. Hij is gecastreerd en heeft zijn basisvaccinaties gehad. Wanneer hij reist zal hij gechipt zijn en een negatief Rabiës certificaat hebben.

Gaston verblijft nog niet zo lang in Haven. Dat is niet nodig om geadopteerd te worden. En zeker niet bij Gaston die reeds een lieve jongen is en geen verdere ‘opleiding’ nodig heeft om een goede SHE-cat te worden.

We zoeken voor Gaston net als voor al onze katten een goed thuis. Een veilig thuis. En betekend dat Gaston absoluut een binnenhuiskat moet zijn.

Wie kan onze jongen een thuis geven om in te wonen, een schoot om in te liggen, een kattenbak om in te …. ?

Contacteer ons! – We helpen u graag verder om te zien of de droom om deze knappe jongen bij u te plaatsen mogelijk is.

Tip: alhoewel we u het graag ook zo uitleggen stellen we voor om eerst eens onze adoptieprocedure goed te lezen.

Sunset

Update 30/05/2024: Sunset heeft een ernstig medisch probleem dat niet geweten was toen de promotie-berichten van Sunset op Facebook gepost werden. Onderstaande tekst is aangepast met die informatie

In juli 2023 deed een video de ronde. Een blinde kat dat brood aan het eten is. – Geen evidente maaltijd voor een kat. Honger verlaagt de eisen.

Bij het ophalen van die kat om die naar Haven te brengen bleken er twee te zijn. De broodeter was Danny, Sunset is een vermoedelijke zus. Zij zijn nu beide veilig in Haven. En ze eten nu geen brood meer.

Zoals gebruikelijk gaf haar eerste sponsor haar een naam en die is Sunset.

Sunset is blind. Haar ogen zijn niet functioneel. Op dit moment zijn deze niet functionele ogen nog aanwezig.

Het zware leven de straat heeft haar niet gekraakt. Sunset is een lieve, vriendelijke en speelse poes. Goed met honden en andere katten.

We schatten dat Sunset een 1,5 jaar jong is.

Recent is vastgesteld dat Sunset een medisch probleem heeft met haar lever. De leverenzymen zijn veel te hoog. Hierdoor is de operatie om haar ogen te verwijderen uitgesteld.

Er is een vermoeden dat dit een chronisch probleem gaat zijn. Sunset heeft momenteel speciaal voedsel nodig en medicijnen. Met de juiste behandeling kan dit onder controle zijn.

Sunset is momenteel adopteerbaar. Wie Sunset zou adopteren raden we aan haar bij hun lokale dierenarts grondig te laten onderzoeken.

Alhoewel de katten in Haven de best mogelijk zorg krijgen zijn de mogelijkheden van de dierenartsen in Egypte vermoedelijk beperkter dan deze in het land van de adopteerder.

Als de huidige diagnose bevestigd blijft zal men speciaal veterinair dieetvoedsel moeten kopen voor Sunset. Er kan geen garantie gegeven worden over de levensverwachting van Sunset.

Maar een chronische conditie hoeft niet uit te sluiten dat Sunset een lang leven kan hebben.

Het potentieel voor een lang leven is in elk geval hoger voor Sunset indien zij geadopteerd zou worden. Het noodzakelijke speciale veterinaire dieetvoedsel is extreem moeilijk verkrijgbaar in Egypte. Dit soort voedsel is sowieso duur. Maar omdat het via ‘grijze import’ moet komen is nog veel, veel duurder in Egypte om te kopen. En vaak gewoon niet te koop.

Ook het bekomen van de nodige medicatie is moeilijk in Egypte. En we kunnen het financiële aspect niet negeren.

De beste kans die Sunset heeft indien zijn een adopteerder zou vinden die haar medische bagage mee wil adopteren.

Zoals alle SHE-katten weet zij haar kattenbak te vinden. Heeft haar vaccinaties ontvangen tegen rabiës en algemene kattenziekten. Zij heeft een anti-wormenkuur en anti-vlooienbehandeling ontvangen. Is onvruchtbaar gemaakt en heeft een microchip.

Wie Sunset zou adopteren om te houden tot de sunset van haar leven zal haar ontvangen inclusief transportbox en haar vaccinatieboekje.

Bekijkt u eens onze adoptieprocedure zodat u weet hoe dit gaat. – En als u vragen hebt aarzel niet ons te contacteren.

en_GBEN