Christian

Christian op straat, einde 2021

Zoals ze vaak circuleerde er een filmpje van een jonge kat in hoge nood in Caïro tussen de mensen actief met de opvang en redding van katten. Dit was einde 2021.

Het was een kat die duidelijk iets vreselijk was overkomen. Gebroken kaak en zijn ogen waren een bloederige massa. – Die zou het niet redden zonder hulp.

Een vriend van Haven bracht hem naar dierenarts voor de noodzakelijke zorgen en zorgde voor hem gedurende ongeveer een maand. De SHE-gemeenschap sponsorde hem en gaf hem de naam Christian. En zo kwam begin 2022 Christian aan in Haven.

december 2023

We zijn nu twee jaar later. Christian is een volwassen knappe jongen geworden.

Christian is blind. De ogen zijn verwijderd en gesloten. Hij moet nu ongeveer 2,5 jaar oud zijn.

Hij is een zachtaardig, rustige en vriendelijk kat. Hij heeft niet de neiging om te bijten of te krabben.

Christian kan goed overweg met andere katten. Hij is een goede eter.

Hij is dus een van de vele blinde SHE-katten. Weet dat blinde katten geweldig zijn. Die zijn op en top kat. En men kan verwachten dat die doen zoals katten doen. Zoals die (eventueel) aantreffen bovenop een schijnbaar onbereikbare plek.

Wie zich verdiepen in het wereldje van de blinde katten zie FB-groep Omgaan met blinde Katten en FB-groep Blind cats united.

Alle katten van Safe Haven Egypt krijgen vaccinaties tegen algemene kattenziekten. Een anti-wormen en anti-vlooienbehandeling. Hebben een microchip, zijn zoals Christian gecastreerd. Ze zijn kattenbakgetraind, – En zullen reizen met een negatief Rabiës-certificaat en hun vaccinatieboekje.

Ook iets wat van toepassing is op alle SHE-katten is dat ze binnenhuiskatten moeten zijn. We willen niet na adoptie en belofte van de adopteerder om de kat niet vrij te laten rondlopen moeten vernemen dat men dat toch doet. – Het is zelfs al voorkomen met een blinde kat.

We willen graag onze dieren geadopteerd krijgen. Maar dat moet ook goed en veilig gebeuren.

Kunt u onze Christian een thuis geven? Samen in de zetel zitten en mee gaan slapen? – Bekijk dan eens onze adoptieprocedure.

En aarzel niet ons te contacteren voor vragen of een adoptievoorstel.

Dit bericht delen daar waar u dat kan is ook iets dat we zeer waarderen.

Christian links
december 2023
december 2022
Reist u tussen Caïro en Amsterdam? - Of kent u iemand die dat wel gaat doen?
We kunnen uw hulp gebruiken om een kat mee te nemen als bagage. Om flight parent te zijn voor Safe Haven Egypt. (klik hier). - Contact

Elke aankoop bij zooplus via deze banner steunt dit project;

en_GBEN