Freddie

Beeld van de video van Freddie op straat

Augustus 2021: Koky – de uitbaatster van Haven – merkt een bericht op in een lokale Egyptische katten-Facebookgroep over een kat in nood. Er is een video van een kat op straat die schijnbaar verlamd is.

Natuurlijk gaat Koky die kat redden.

Gelukkig is die niet verlamd. Maar zijn linker achterpoot is wel heel problematisch.

Het lukt niet om zijn achterpoot beter te krijgen. Zijn poot is een last voor Feddie en is niet bruikbaar. – In juni 2022 heeft een Feddie een amputatie van zijn linker achterpoot.

Juni 2022

Verlost van zijn onbruikbare poot kan Freddie zich nu zonder problemen verplaatsen. – Enkel mensen beschouwen een driepotige kat als ‘gehandicapt’. – Freddie is op en top kat net zoals alle andere katten.

Freddie was nog erg jong toen hij naar Haven kwam. We schatten dat hij is geboren in juni 2021. Hij is nu ruim twee jaar in Haven. – Hij is dus nu een 2,5 jaar oud. – Tijd voor Freddie om op wereldreis te gaan!

De specificaties van Freddie: Hij heeft zijn vaccinaties gehad tegen algemene kattenziekten. Ontwormingskuren en vlooienbestrijding. Is gechipt. Is gecastreerd. Is geslaagd in zijn opleiding ‘Hoe moet ik de kattenbak gebruiken?’.

Hij is goed met andere katten en honden. Over zijn persoonlijkheid wist Koky te zeggen dat Freddie een paar dagen nodig heeft om aan een nieuwe mens te wennen. Maar dat hij een vriendelijke jongen is.

Oktober 2023

Onze vriendelijke jongen heeft nu het meeste van zijn jonge leven doorgebracht binnen de veiligheid van Haven. Wat heel goed is natuurlijk. Hier kreeg hij voldoende eten en medische zorgen.

Maar dat wil ook zeggen dat in zijn nieuwe thuis hij ook even veilig moet zijn. Dat is iets waar we echt streng in moeten zijn. – Zie onder adoptieprocedure voor de voorwaarden van een adoptie.

Denkt u dat Freddie misschien in uw thuis kan opnemen? – Of heeft u vragen?

Contacteer ons!

Past een kat niet in uw leven nu? Misschien wel voor iemand anders in uw kennissenkring? – Delen is lief!

24 juli 2022
oktober 2023
Reist u tussen Caïro en Amsterdam? - Of kent u iemand die dat wel gaat doen?
We kunnen uw hulp gebruiken om een kat mee te nemen als bagage. Om flight parent te zijn voor Safe Haven Egypt. (klik hier). - Contact

Elke aankoop bij zooplus via deze banner steunt dit project;

en_GBEN