Jonsey

februari 2023, op straat, gebroken

In februari 2023 gebeurde iets wat vaak voorkomt; een kat is aangereden door een voertuig. – De kat was zwaar gewond.

Minstens een gebroken kaak en een vreselijk oogletsel. De foto bij deze tekst komt uit een video. Wees blij dat u de video niet ziet.

Deze kat is Jonsey geworden en zij heeft haar weg gevonden naar Haven. En zo ook een weg naar het leven.

Zoals u ziet op foto’s is dankzij de goede medische zorgen zij er goed doorgekomen. De ‘prijs’ die Jonsey heeft moeten betalen was een oog.

Jonsey is niet enkel een mooie kat maar ook een heel vriendelijke kat. Zij doet het goed met andere katten en ook honden. Zij heeft zelfs ervaring met kippen.

Zij heeft haar vaccinaties ontvangen voor de gebruikelijke kattenziekten en Rabiës. Ontvlooiïngsbehandeling en anti-wormbehandeling.

Joney heeft een microchip en is gesteriliseerd. En zij heeft geen gebruiksaanwijzing nodig voor de kattenbak.

Zij is klaar om te vertrekken naar een nieuw thuis. Aangezien zij nu ongeveer 3 jaar is maakt dat het nu wel tijd is daarvoor.

Tijdens haar verblijf in Haven heeft Jonsey in de veilige omgeving van Haven kunnen herstellen van haar verleden. Daarom moet haar nieuw thuis absoluut ook veilig zijn. Buitenkomen kan enkel in een tuin waaruit zij niet kan ontsnappen. Of een catio.

Wanneer zij naar haar adopteerder zal reizen zal dat zijn met het wettelijke vereiste negatief Rabiës certificaat en haar vaccinactieboekje.

Kunt u Joney een veilig en liefdevol thuis schenken? – Denk u ‘ja, misschien ..?’

Bekijk dan eens onze adoptieprocedure. – Als u denkt dat hier potentieel is – of u gewoon vragen hebt – alstublieft vraag het.

Als Jonsey niet de kat voor u is dan misschien wel voor iemand in uw cirkel. Deelopties zijn onderaan dit bericht. – Delen is lief.

Eira

Dit is een bevestigde kat

Eira met haar kittens in de ‘dierenwinkel’, april 2022

Straatkatten, die kennen we. Mensen die hun huiskat dumpen ook. Maar dat was Eira niet. Eira komt uit een dierenwinkel.

Een Egyptische dierenwinkel. En dat is iets anders dan waar u en ik aan denken bij ‘dierenwinkel’. Eira was een huiskat met vijf kittens. Haar eigenaar heeft haar naar zo’n dierenwinkel gebracht.

Koky – de uitbaatster van Safe Haven Egypt – kreeg bericht over deze kattenfamilie aanwezig in een berucht vreselijke dierenwinkel. Dat was door iemand die vroeg aan eigenaar van de winkel om de katten in de schaduw te zetten en eten en drinken te geven. De winkeluitbater was niet gemotiveerd iets te doen.

Het lukte de katten vrij te krijgen. Maar niet tijdig genoeg om één van de kittens te redden die gestorven was door ontbering.

Eira zit nu dus ruim een 1,5 jaar in Haven. We schatten dat ze nu een 3 jaar oud is.

Ondanks haar zwaar leven is Eira een buitengewoon vriendelijke, affectionele poes. Zij is ook een kalme kat.

Eira is goed met andere katten en ook met honden. Zij zou ook goed passen in een gezin met kinderen.

De eerste sponsor mag een nieuwe kat een naam geven en zo leren we dat Eira Welsh is voor ‘sneeuw’.

Zij heeft haar vaccinaties tegen algemene kattenziekten ontvangen en Rabiës, vlooienbestrijding en ontwormingskuur. Zij is gechipt en gesteriliseerd. En is kattenbak-getraind.

Eira is klaar om aan de volgende fase te beginnen in haar leven en zoekt een adopteerder. Ergens waar zij dezelfde veiligheid en welzijn kan vinden als nu in Haven. En dus moet zij een binnenkat-leven krijgen of als zij kan buitenkomen in een zeer veilige afgesloten tuin.

Wie kan Eria dit bieden?

U misschien? – Bekijk eens onze adoptieprocedure dan. En aarzel niet ons te contacteren bij vragen.

Of misschien weet u wel iemand anders waar Eira goed zou passen en u dit profiel aan kunt bezorgen? – Delen is lief.

Eira, maart 2024

Freddie

Beeld van de video van Freddie op straat

Augustus 2021: Koky – de uitbaatster van Haven – merkt een bericht op in een lokale Egyptische katten-Facebookgroep over een kat in nood. Er is een video van een kat op straat die schijnbaar verlamd is.

Natuurlijk gaat Koky die kat redden.

Gelukkig is die niet verlamd. Maar zijn linker achterpoot is wel heel problematisch.

Het lukt niet om zijn achterpoot beter te krijgen. Zijn poot is een last voor Feddie en is niet bruikbaar. – In juni 2022 heeft een Feddie een amputatie van zijn linker achterpoot.

Juni 2022

Verlost van zijn onbruikbare poot kan Freddie zich nu zonder problemen verplaatsen. – Enkel mensen beschouwen een driepotige kat als ‘gehandicapt’. – Freddie is op en top kat net zoals alle andere katten.

Freddie was nog erg jong toen hij naar Haven kwam. We schatten dat hij is geboren in juni 2021. Hij is nu ruim twee jaar in Haven. – Hij is dus nu een 2,5 jaar oud. – Tijd voor Freddie om op wereldreis te gaan!

De specificaties van Freddie: Hij heeft zijn vaccinaties gehad tegen algemene kattenziekten. Ontwormingskuren en vlooienbestrijding. Is gechipt. Is gecastreerd. Is geslaagd in zijn opleiding ‘Hoe moet ik de kattenbak gebruiken?’.

Hij is goed met andere katten en honden. Over zijn persoonlijkheid wist Koky te zeggen dat Freddie een paar dagen nodig heeft om aan een nieuwe mens te wennen. Maar dat hij een vriendelijke jongen is.

Oktober 2023

Onze vriendelijke jongen heeft nu het meeste van zijn jonge leven doorgebracht binnen de veiligheid van Haven. Wat heel goed is natuurlijk. Hier kreeg hij voldoende eten en medische zorgen.

Maar dat wil ook zeggen dat in zijn nieuwe thuis hij ook even veilig moet zijn. Dat is iets waar we echt streng in moeten zijn. – Zie onder adoptieprocedure voor de voorwaarden van een adoptie.

Denkt u dat Freddie misschien in uw thuis kan opnemen? – Of heeft u vragen?

Contacteer ons!

Past een kat niet in uw leven nu? Misschien wel voor iemand anders in uw kennissenkring? – Delen is lief!

24 juli 2022
oktober 2023

Noodle

Safe Haven Egypt stelt voor: Noodle. – Een kat met een klassiek verhaal.

Voor de operaties

Een jaar geleden was zij een naamloze, bijna onzichtbare, straatkat tussen talloze andere katten in de straten van Caïro. En straatkatten leven een straatkat leven.

Als ze niet gebeten worden door honden, geslagen of vergiftigd door mensen dan worden ze doodgereden.

Noodle is aangereden geweest door een auto en lag te sterven met een gebroken kaak en een zeer geïnfecteerd oog. Ondanks alles had Noodle het ongelooflijk geluk dat een goede ziel haar zag liggen en zich haar lot aantrok. Noodle werd naar Haven gebracht.

Dankzij de steun van de SHE-gemeenschap kon Noodle geopereerd worden aan haar kaak en oog.

Helaas kon het zwaar geïnfecteerde oog niet worden gered en moest het worden verwijderd om verdere infecties te voorkomen. En met haar overgebleven oog ziet ze bijna niets, alhoewel het er prima uitziet. Antibiotica kan niet alles oplossen. – Noodle is dus in praktijk zo goed als blind.

kort na de operatie

Noodle heeft nu een jaar kunnen bekomen van haar ongeval in de veiligheid van Haven. Met medische verzorgen, zonder honger. Zonder gevaar. Met enkel vriendelijke mensen.

Zij is nu naar schatting een 2 à 3 jaar. Noodle is (nog) niet een knuffelkont die constant aandacht vraagt en rond uw benen zit te hangen. Maar zij kan het zeker waarderen als men haar opzoekt en wat liefde komt geven.

Noodle kan het best omschreven worden als een kalme poes. En ze houd niet echt van veel drukte. Bij haar adoptiegezin zou zij best met niet meer dan twee of drie andere katten gehouden worden. Zij zal een rustig thuis waarderen.

November 2023

Praktisch: Noodle is klaar om te vertrekken. Zij is gechipt, gesteriliseerd. Heeft haar vaccinaties gehad tegen algemene kattenzieken. Is ontwormd. Zij zal reizen met haar negatieve Rabiës certificaat. En natuurlijke alle relevante documenten.

Haar nieuwe thuis moet een veilig thuis zijn. Dat is een absolute vereiste. Noodle kan en mag nooit meer in de situatie komen waar ze op straat zou kunnen belanden. Er zijn geen veilige buurten met ‘rustige straten’. Een auto op een rustige weg of een drukke weg is even gevaarlijk.

Daarom moet Noodle een binnenhuiskat zijn. Of mag zij enkel buitenkomen in zeer, maar dan ook echt zeer, goed afgesloten tuin waar zij niet uit kan ontsnappen. Wat mogelijk is maar niet eenvoudig. Of een kattenren bouwen kan ook een optie zijn. – Wat u ook doet Noodle’s moet veilig zijn.

Lijkt u dit iets om Noodle een veilige, rustig haven te geven waar zij haar beste kattenleven kan leven? – Bekijk dan eens onze adoptieprocedure om te zien hoe dit verloopt.

En als er vragen zijn – alstublieftstel ze.

Past Noodle niet in uw leven nu? – Misschien kent u wel iemand waar zij wel een goede thuis zou kunnen vinden. Delen is lief!

Augustus 2023
November 2023

Seigen

Dit is een geadopteerde kat

Safe Haven Egypt heeft een gemeenschap van over de hele wereld. En dat zie je dan ook in de namen die de sponsors geven aan hun sponsorkat.

Seigen. – Volgens de sponsor was dat een bekende blinde krijgsman. En volgens Wikipedia ook. Een Japanse krijgsman zelfs uit de 16de eeuw.

Onze Seigen heeft buiten zijn blindheid niet veel overeenkomsten met de historische Seigen.

Onze Seigen is namelijk een heel, heel lieve kat. Zeer affectioneel. Ook een schootkat. – Toen een kandidaat-adopteerder vroeg om een paar zeer lieve katten was Seigen een van de katten die Koky, de uitbaatster van Safe Haven Egypt, voorstelde.

Seigen is een ex-straatkat. Een particulier redde hem waar hij geruime tijd heeft verbleven. Sinds mei 2023 woont hij in Haven. Hij was toen reeds volwassen. We vermoeden dat hij nu ongeveer 2 jaar is.

Zoals alle flinke jongens gaat een blinde Seigen op de kattenbak. Het feit dat hij blind is moet een mogelijke adopteerder echt niet ongerust maken. Blinde katten weten perfect hun weg te vinden, na wat oefenen. Dat is echt, maar dan ook echt, geen probleem.

Seigen is klaar om te vertrekken. Hij heeft zijn vaccinaties gehad. Is gechipt, gecastreerd. Zijn ogen zijn operatief verwijderd en de oogholten zijn gesloten.

Hij zal reizen met een negatief Rabiës certificaat en alle zijn papieren. Er is zelfs een zeer stevige kattenbox inbegrepen in de adoptiebijdrage.

Ja, die is er wel. – Er is £195 te betalen, heden een €224. – Zie onze adoptieprocedure voor meer hierover.

Onze jongen heeft veiligheid gevonden in Haven. Dat moet zo blijven in zijn toekomstig adoptiegezin. Hij moet een binnenkat zijn. Of mag enkel buiten gelaten worden in een zeer, zeer degelijk en professioneel afgesloten tuin. Een catio kan ook een idee zijn.

Sommige mensen gaan met hun kat wandelen in een harnas. Wat het ook is; we willen niet onze Seigen terug op straat terecht zou kunnen komen. – U denkt; ‘Wie gaat er nu een blinde kat op straat loslaten?’. – Dit is al voorgekomen.

Wie kan onze Seigen een goed liefdevol thuis bieden, tot wederzijds voordeel? – Als dat bent aarzel dan niet ons te contacteren. -Een lieve blinde SHE-kat; beter is er niet.

en_GBEN