Oreo

Dit is een geadopteerde kat

Oreo

Ook in Egypte hebben ze Oreo. Het is een Oreo van meer dan 3 jaar. Maar nog niet vervallen. Het is nu wel tijd voor Oreo om Egypte te verlaten.

Oreo is opgenomen als kitten in juni of juli 2020.

Zomer 2020

Een vraag die mensen vaak stellen is; ‘Hoe heeft de kat zijn ogen verloren?’. – Dat weten we niet en tegelijk wel.

Straatkatten leven om te overleven. Die worden ziek. Die geraken geïnfecteerd. En zo vaak ook de ogen. Zonder de juiste zorgen gaat dat er niet zomaar beter op worden.

Toen Oreo aankwam in Haven waren zijn ogen niet meer te redden.

Ze verwijderen is niet steeds nodig bij katten in zijn toestand. Maar wel bij Oreo. Begin december 2020 zijn de nutteloze ogen van Oreo weggenomen. Dit om toekomstige infecties eraan te voorkomen. De kosten van £40 werden – zoals alle andere kosten – gedragen door de gulle donaties van de SHE-gemeenschap.

december 2020, juist na zijn oogoperatie

De operatie was een succes. Oreo heeft geen problemen met zijn oogholtes en is in goede gezondheid.

Hij is gecastreerd, heeft zijn vaccinaties ontvangen tegen algemene kattenziekten. – Hij is getest op FIV/FeLV en is negatief. Heeft de ontworming en vlooienbestrijdings kuur gehad. – Hij is dan wel blind maar hij weet de kattenbak te vinden.

Recent vroeg een kandidaat-adopteerder naar een zeer affectionele kat. Een kat die een ‘buddy’ kon zijn. Koky, de uitbaatster van Haven, bezorgde de kandidaat een aantal kandidaten.

Oreo is een ‘overschotje’ van die die selectie. Dat is een geweldige kans voor wie het geluk heeft Oreo te mogen adopteren. Van de 250 katten die bij Haven zitten was Oreo bij die paar katten die Koky associeerde met ‘aanhankelijk’.

Kijk eens wat een mooie kin ik heb!

Koky omschreef Oreo als ‘He so friendly boy’.

Oreo, is een heel lieve jongen die nu tegen de 3,5 jaar aan het worden is. Nu moet hij echt zijn adoptie-thuis vinden.

Dat hij blind is dat is echt, maar dan ook echt, geen bezwaar. Katten kunnen zich buitengewoon goed aanpassen aan hun nieuwe realiteit. Ik – Walter – de schrijver van deze tekst heb zelf twee blinde SHE-katten. De blindheid is echt niet iets om zich zorgen over te maken.

En zo zijn we dan hier. – En hier volgt dan ook de vraag – beste lezer – of u misschien Oreo een thuis zou kunnen geven. En elkaar gelukkig zou kunnen maken.

Aangezien het voorgaande technisch gezien geen vraag was; ‘Lijkt Oreo u een mogelijk ‘maatje’ voor u?

Geweldig! – We zijn er nog niet maar het is een eerste stap. Bekijk dan eens onze adoptieprocedure. En als het dan nog steeds een ‘misschien’ is of indien er vragen zijn contacteer ons dan. We helpen u met alle soorten van genoegen graag verder.

Als u nu niet Oreo een thuis kunt geven misschien kent u wel iemand anders? Of zou u zo goed willen zijn dit profiel te delen?

februari 2021
juli 2023
juli 2023
juli 2023
Reist u tussen Caïro en Amsterdam? - Of kent u iemand die dat wel gaat doen?
We kunnen uw hulp gebruiken om een kat mee te nemen als bagage. Om flight parent te zijn voor Safe Haven Egypt. (klik hier). - Contact

Elke aankoop bij zooplus via deze banner steunt dit project;

en_GBEN