Oreo

Dit is een geadopteerde kat

Oreo

Ook in Egypte hebben ze Oreo. Het is een Oreo van meer dan 3 jaar. Maar nog niet vervallen. Het is nu wel tijd voor Oreo om Egypte te verlaten.

Oreo is opgenomen als kitten in juni of juli 2020.

Zomer 2020

Een vraag die mensen vaak stellen is; ‘Hoe heeft de kat zijn ogen verloren?’. – Dat weten we niet en tegelijk wel.

Straatkatten leven om te overleven. Die worden ziek. Die geraken geïnfecteerd. En zo vaak ook de ogen. Zonder de juiste zorgen gaat dat er niet zomaar beter op worden.

Toen Oreo aankwam in Haven waren zijn ogen niet meer te redden.

Ze verwijderen is niet steeds nodig bij katten in zijn toestand. Maar wel bij Oreo. Begin december 2020 zijn de nutteloze ogen van Oreo weggenomen. Dit om toekomstige infecties eraan te voorkomen. De kosten van £40 werden – zoals alle andere kosten – gedragen door de gulle donaties van de SHE-gemeenschap.

december 2020, juist na zijn oogoperatie

De operatie was een succes. Oreo heeft geen problemen met zijn oogholtes en is in goede gezondheid.

Hij is gecastreerd, heeft zijn vaccinaties ontvangen tegen algemene kattenziekten. – Hij is getest op FIV/FeLV en is negatief. Heeft de ontworming en vlooienbestrijdings kuur gehad. – Hij is dan wel blind maar hij weet de kattenbak te vinden.

Recent vroeg een kandidaat-adopteerder naar een zeer affectionele kat. Een kat die een ‘buddy’ kon zijn. Koky, de uitbaatster van Haven, bezorgde de kandidaat een aantal kandidaten.

Oreo is een ‘overschotje’ van die die selectie. Dat is een geweldige kans voor wie het geluk heeft Oreo te mogen adopteren. Van de 250 katten die bij Haven zitten was Oreo bij die paar katten die Koky associeerde met ‘aanhankelijk’.

Kijk eens wat een mooie kin ik heb!

Koky omschreef Oreo als ‘He so friendly boy’.

Oreo, is een heel lieve jongen die nu tegen de 3,5 jaar aan het worden is. Nu moet hij echt zijn adoptie-thuis vinden.

Dat hij blind is dat is echt, maar dan ook echt, geen bezwaar. Katten kunnen zich buitengewoon goed aanpassen aan hun nieuwe realiteit. Ik – Walter – de schrijver van deze tekst heb zelf twee blinde SHE-katten. De blindheid is echt niet iets om zich zorgen over te maken.

En zo zijn we dan hier. – En hier volgt dan ook de vraag – beste lezer – of u misschien Oreo een thuis zou kunnen geven. En elkaar gelukkig zou kunnen maken.

Aangezien het voorgaande technisch gezien geen vraag was; ‘Lijkt Oreo u een mogelijk ‘maatje’ voor u?

Geweldig! – We zijn er nog niet maar het is een eerste stap. Bekijk dan eens onze adoptieprocedure. En als het dan nog steeds een ‘misschien’ is of indien er vragen zijn contacteer ons dan. We helpen u met alle soorten van genoegen graag verder.

Als u nu niet Oreo een thuis kunt geven misschien kent u wel iemand anders? Of zou u zo goed willen zijn dit profiel te delen?

februari 2021
juli 2023
juli 2023
juli 2023

Sunshine

Dit is een gereserveerde kat

Sunshine is nogmaals het bewijs dat Safe Haven Egypt werkelijk alle soorten van katten heeft. – ‘Alle katten zijn mooi’ – maar Sunshine is toch wel in een klasse apart.

De route van Sunshine is beetje anders dan de meeste Haven-katten. Zij is natuurlijk een ‘rescue’ maar niet door Haven. Ze is opgevangen geweest in een gezin daar haar tijdelijk opving. Of dat was toch te bedoeling.

Ze waren van plan haar te adopteren en mee te nemen naar huis, naar de Verenigde Staten. – Geweldig! … toch? – Neen, anders zou SHE haar niet nu niet promoten. Dat plan om haar mee te nemen naar de VS is niet doorgegaan.

Maar gelukkig voor Sunshine gebeurde het 2de beste dat haar kon overkomen; zij kreeg een plaatsje in Haven.

Haven is natuurlijk een tussenstation. Op de weg naar haar ‘final destination’ (zonder de horror van de films).

Ondertussen is Sunshine ongeveer 3 jaar oud waarvan zij 2 jaar in opvang heeft doorgebracht. Zij heeft meer te bieden dan haar uiterlijk.

Sunshine is een zeer vriendelijke dame. Zeer affectioneel. Een recente bezoeker aan Haven omschreef Sunshine ook als zeer vriendelijk maar bescheiden. Zij zal niet aandacht zoeken of proberen in je armen te springen. Maar wanneer je haar opzoekt en aandacht geeft zal zijn die met veel dank aanvaarden en willen knuffelen.

Zij kan goed overweg met andere katten en ook kattenvriendelijke honden. Bij Haven lopen ook konijnen, kippen en een eend rond.

Sunshine heeft ook ervaring met kinderen.

Medisch kan Sunshine alles afvinken; zij is gesteriliseerd, heeft haar vaccinaties gehad tegen algemene kattenziekten en rabiës. Ontworming en vlooienbehandeling is gedaan. Zij heeft een microchip. En deze dame weet hoe het katten-toilet werkt.

Zij is klaar om te reizen!

Wanneer die dag komt zal zij vertrekken met alle nodige documenten.

Sunshine heeft de laatste twee jaar in veiligheid kunnen doorbrengen. Het is een absolute vereiste dat dit zo kan blijven. Daarom moet zij of een binnenkat zijn. Of enkel in een goed afgesloten buitenruimte buitenkomen. Sommige mensen bouwen een kattenren. Er zijn zelfs mensen die met hun kat in een gareel op wandel gaan.

Wie wil en kan deze prachtige dame een thuis aanbieden? Lijkt dit iets? Bekijk eens onze adoptieprocedure.

Bij vragen aarzel niet ons te contacteren.

oktober 2023
oktober 2023
oktober 2023
Februari 2024
oktober 2023

Ella

Dit is een bevestigde kat

Uit de honderden katten die wonen in Haven is het nu aan Ella om haar kans te krijgen op een liefdevol thuis. Haar ‘forever home’.

Ook Ella moeten we voorstellen met een waas over haar verleden.

Ella is opgedoken in mei in Haven. Zij is een klein katje. Hierdoor lijkt zij jonger dan ze is. Naar schatting is Ella een 1,5 jaar – 2 jaar.

Wat typisch een adopteerder zoekt in een kat is een maatje. Een lieve, aanhankelijke, kalme kat. Dit heeft Ella te bieden.

Laat ons Ella zelf een demonstratie geven van haar affectie;

Zoals u kunt zien heeft Ella haar ogen verloren. Vele katten komen binnen bij Haven met zwaar geïnfecteerde ogen. Antibiotica heeft zijn grenzen.

Haar ogen zijn verwijderd en de oogkassen zijn gesloten.

Hoe erg dat ook is, dit kan de prijs geweest zijn die Ella diende te betalen om in Haven terecht te komen. Van de vele tienduizenden straatkatten kan maar een minuscule fractie terecht bij Haven. Een zwaar geïnfecteerde kat heeft meer kans op een plaats in Haven.

Gelukkig weet een blinde kat niet dat ze gehandicapt is. Die passen zich buitengewoon goed aan om te leven zonder gezichtsvermogen. In het begin zullen die natuurlijk wel overal tegenaan lopen. Maar heel snel al veel minder. Uiteindelijk lopen die door ruimtes heen alsof ze kunnen zien.

En wees niet verbaast een blinde kat aan te treffen waar u die niet verwacht. Zoals bovenop een schijnbaar onbereikbare kast. Het is dan ook evident dat ook een blinde kat feilloos weet de kattenbak te lokaliseren.

Juli 2023

Ella heeft veiligheid gevonden binnen de muren van Haven. Het is dan ook een vereiste dat dit aanwezig is bij de adopteerder. Ella moet een binnenkat zijn. Buitenkomen kan enkel in een kattenren of een zeer, zeer goed afgesloten tuin.

Sommige mensen gaan met een hun kat op wandel in een gareel.

Ella is onvruchtbaar gemaakt, heeft haar vaccinaties gehad tegen algemene kattenziekten en Rabiës. Ook is zij gechipt. Zij is klaar om te reizen met al de nodige documentatie.

Wie is er klaar om ons meisje een warm, liefdevol en veilig thuis te geven?

Bent u dat beste lezer? – Kijk dan eens naar onze adoptieprocedure. En als er vragen zijn weet dat we er zijn voor u. – Niets is ons te veel. – Contact.

Juli 2023
Juli 2023
Juli 2023
Mei 2023

Balder

Balder is weer een kat waar er geen documentatie van is hoe die in Haven terecht is gekomen. Maar uiteindelijk zijn het allemaal ongeveer gelijkaardige verhalen.

Foto gepost op 4 maart 2022

Laten we zeggen dat Balder gevonden is als weeskitten en binnengebracht is bij Haven.

Begin maart 2022 duikt Balder op in de SHE Facebook-groep. Inschatting toen was dat hij een 3 maanden oud was. Dat plaatst zijn geschatte geboortedatum in december 2021. En dus is hij op dit moment 1 jaar met zijn 2de verjaardag in zicht.

Toen reeds kreeg hij de omschrijving ‘zeer affectioneel en vriendelijk’.

We zijn nu een jaar en half later. Kleine jongens worden groot. En deze jongen is nu wel echt klaar om Haven te verlaten.

‘He virtually came flying into my arms, wanted to be cuddled for ages. He is is definitely overdue for his forever home.’

(Hij sprong bijna in mijn armen, hij wou maar blijven geknuffeld worden. Het is hoog tijd dat hij zijn thuis zou vinden.’)

Claudia Bart, bezoeker Safe Haven Egypt

Balder is onder de aandacht gebracht door een buitenlandse bezoeker aan Haven. Hij eiste aandacht op door aan te dringen voor aandacht. En knuffels. Langdurige knuffels.

9 Oktober 2023

Foto’s zeggen meer dan woorden. Zie onderaan dit bericht. Dit is duidelijk een jongen die zijn of haar mens veel liefde kan geven.

Balder heeft zijn vaccinaties gekregen tegen de courante kattenziektes en rabiës. Hij krijgt zoals alle SHE-katten een ontwormingshandeling en vlooienbestrijding.

Wanneer hij vertrekt zal hij vertrekken met al zijn documentatie van zijn medische status. Hij is gecastreerd en gechipt.

En ja, ook in Egypte gaan katten op de kattenbak, zoals Balder.

In Safe Haven Egypt zitten vele katten met een handicap. Niet zo met Balder. Hij komt met 4 poten, 2 werkende ogen en 1 staart.

Balder heeft bijna zij hele leven doorgebracht in Haven. In alle veiligheid. Het is dan ook absoluut noodzakelijk dat Balder bij zijn adopteerder dezelfde veiligheid zal vinden. Hij moet een binnenkat zijn of buiten komen in een tuin die aangepast is zodat een kat er niet uit kan. Of eventueel via een kattenren.

In Haven zit Baller bij heel veel andere katten. Ook lopen daar een paar kattenvriendelijke honden rond. En zelfs wat konijnen, kippen en een eend. Haven krijgt ook bezoek van kinderen soms.

Balder zou het dus goed doen in gezinnen met andere dieren en brave kinderen.

Denkt u dat misschien u Balder een thuis zou kunnen geven? – Geweldig!

Bekijk dan eerst eens onze adoptieprocedure. Dat is steeds een goed begin.

Als dit u iets lijkt of er zijn vragen aarzel niet ons te contacteren. We helpen u graag verder.

Past een kat nu niet in uw gezin? – Goed, dit is niet iets om lichtzinnig te doen. Maar misschien zijn er wel mensen in uw omgeving dit wel een kat een thuis kunnen bieden? – Delen is lief!

Maart 2024

oktober 2023
oktober 2023
oktober 2023
Maart 2024
en_GBEN