(katten)ramp op de luchthaven: hulp verzocht

Update: Facebookpost van Koky hierover zie: (English) https://vermeir.org/flight985 Facebookpost van Nada Saad hierover zie: (English) https://vermeir.org/flight985update

Update 01/10/2024 22u55: Aubrey is gevonden. Ze is bij Koky. – Er is nu actieve medewerking van de luchthaven om de 2 andere katten te vinden. Bron; (private) SHE Facebookgroep; (English) https://vermeir.org/flight985update2

Update 02/10/2023 23u00: Niet echt nieuws maar een goede ‘stand van zaken’; (English, private SHE group) https://vermeir.org/flight985update3

Update 09/10/2023: Een van de twee nog vermiste katten is in goede gezondheid teruggevonden! (English) https://vermeir.org/flight985update4

28 september

Dagelijks zet een hele groep mensen zich in om de katten die verblijven in de opvang van Safe Haven Egypt een veilige plek te kunnen aanbieden. En zoeken ze naar een geschikt adoptiegezin.

Koky, de uitbaatster laat de online SHE-gemeenschap steeds weten wat er gaande is.

Een aantal dagen geleden poste zij een bericht dat er nog steun nodig was om het transport van 12 SHE-katten naar de Verenigde Staten van Amerika mogelijk te maken. – De gulle gemeenschap verzamelde de middelen. – Iedereen was blij en enthousiast op het nakende vertrek.

Een beetje later kwam een foto van de transportboxen; onze 12 SHE-katten gingen nu effectief vertrekken!

We welcome then at the haven with smile love and care and when they leave us we say good bye and we wish them all the happiness

Kareema Ibraheem (Koky, uitbaatster & oprichter SHE
SHE-katten die hun reis aanvatten, foto ter illustratie

Vrijdag 29 september vertrokken onze katten van de Haven op hun avontuur. Naar de luchthaven van Caïro en dan New-York, USA !

Jammer genoeg draaide het uit op een nachtmerrie.

Het vertrek was net als anders. De katten waren goed ingechecked voor hun vlucht

Flight 985, Cairo naar New York (JFK).

Onze 12 katten reisde samen met de katten van een andere kattenopvang.

Gebroken transportbox

Zeven(!) uur nadat het vliegtuig – zover geweten – veilig en wel met de katten vertrokken was kwam het bericht dat er ‘iets’ was foutgelopen.

Heel erg foutgelopen.

Op de een of andere wijze zijn de transportboxen gevallen. Alle boxen waren beschadigd.

Drie SHE-katten zijn ontspapt op de luchthaven. En ook twee katten van de andere kattenopvang. – Vijf katten los op een luchthaven dus.

Onze blinde jongen Angus is uiteindelijk gevonden. Hij heeft wat water gedronken en is dan gestorven.

Angus, omgekomen

Goed nieuws is dat SHE-kat Shadia wel gevonden is en nu veilig en wel bij Koky thuis zit.

Van Aubrey is nog geen nieuws. Die is nog steeds vermist.

Update 01/10/2024 22u55: Aubrey is gevonden. Ze is bij Koky.

De twee katten van de andere opvang zijn ook nog steeds spoorloos. Update 09/10/2023: Eén van de twee is gevonden (en is in orde), blijft nog steeds één niet-SHE kat vermist.

Dit gebeurde dus allemaal voor het vertrek van het vliegtuig. De overlevende katten zijn in hun beschadigde boxen op het vliegtuig gezet. Sommige transportboxen opgelapt met plakband.

Aubrey, vermiste SHE-cat GEVONDEN!

Toen de lokale SHE-vrijwilliger de katten kwam ophalen op de luchthaven in de USA stonden die buiten in de gietende regen. Wat waarschijnlijk een geluk was.

Van twee transportboxen ontbrak de deur. De katten zaten er wel nog steeds in. Blijkbaar te bang om weg te lopen.

Safe Haven Egypt is pas 7 uren na de feiten op de hoogte gebracht. Het is niet gelukt om duidelijkheid te krijgen wat er nu juist gebeurde.

De 1ste vermiste kat van de andere kattenopvang GEVONDEN!

Die transportboxen zijn zeer stevig. Die breken niet zomaar door een eenvoudige val. Na aandringen kwam er niet meer dan een zwakke verontschuldiging en ‘dat zo’n zaken gebeuren’.

Het lukt niet om informatie of medewerking te krijgen van de luchthaven, de vliegmaatschappij Egypt Air of de verschepingsagent.

Het lichaam van Angus kregen we niet terug. Luchthaven medewerkers hebben hem op de luchthaven begraven. Zo kunnen we niet onderzoeken waaraan hij juist is gestorven.

De SHE-gemeenschap is verdrietig en in shock. Dit – of iets dat zelfs maar beetje gelijkaardig was – gebeurde nog nooit.

We zijn ook boos.

Vermist, 2de kat van de andere kattenopvang

Hoe kon men zo onachtzaam omgaan met zo’n kwetsbare vracht? – Waarom duurde het 7 uren alvorens iets te laten weten??!!

Dat wil ook zeggen dat Koky en iedereen die zij kon optrommelen niet kon gaan zoeken naar de vermiste katten. Om dat ze van niets wisten.

Dit is dan ook een oproep aan iedereen die Safe Haven Egypt en eigenlijk alle kattenopvang initiatieven goed gezind is om druk uit te oefenen op Egypt Air om te helpen de 3 vermiste katten te helpen vinden.

En om dit grondig te onderzoeken zodat dit niet meer kan gebeuren.

Help dit onder de aandacht te brengen via jou beschikbare sociale media-kanalen!

Update zondag 1 oktober: Deze Facebook-post van Nada Saad (ENG) geeft een meer feitelijker relaas van de situatie, https://vermeir.org/flight985update

Volledig vernielde transportbox

Noot: deze tekst is een vrije interpretatie van de geest van deze Facebook-post van Kareema Ibraheem over deze tragedie. Zij is gekend door de SHE-gemeenschap als ‘Koky’ en is de oprichter en het kloppende hart van Safe Haven Egypt.

Korte link naar dit bericht is: https://vermeir.org/kattenramp

Reist u tussen Caïro en Amsterdam? - Of kent u iemand die dat wel gaat doen?
We kunnen uw hulp gebruiken om een kat mee te nemen als bagage. Om flight parent te zijn voor Safe Haven Egypt. (klik hier). - Contact

Elke aankoop bij zooplus via deze banner steunt dit project;

en_GBEN