(katten)ramp op de luchthaven: hulp verzocht

Update: Facebookpost van Koky hierover zie: (English) https://vermeir.org/flight985 Facebookpost van Nada Saad hierover zie: (English) https://vermeir.org/flight985update

Update 01/10/2024 22u55: Aubrey is gevonden. Ze is bij Koky. – Er is nu actieve medewerking van de luchthaven om de 2 andere katten te vinden. Bron; (private) SHE Facebookgroep; (English) https://vermeir.org/flight985update2

Update 02/10/2023 23u00: Niet echt nieuws maar een goede ‘stand van zaken’; (English, private SHE group) https://vermeir.org/flight985update3

Update 09/10/2023: Een van de twee nog vermiste katten is in goede gezondheid teruggevonden! (English) https://vermeir.org/flight985update4

28 september

Dagelijks zet een hele groep mensen zich in om de katten die verblijven in de opvang van Safe Haven Egypt een veilige plek te kunnen aanbieden. En zoeken ze naar een geschikt adoptiegezin.

Koky, de uitbaatster laat de online SHE-gemeenschap steeds weten wat er gaande is.

Een aantal dagen geleden poste zij een bericht dat er nog steun nodig was om het transport van 12 SHE-katten naar de Verenigde Staten van Amerika mogelijk te maken. – De gulle gemeenschap verzamelde de middelen. – Iedereen was blij en enthousiast op het nakende vertrek.

Een beetje later kwam een foto van de transportboxen; onze 12 SHE-katten gingen nu effectief vertrekken!

We welcome then at the haven with smile love and care and when they leave us we say good bye and we wish them all the happiness

Kareema Ibraheem (Koky, uitbaatster & oprichter SHE
SHE-katten die hun reis aanvatten, foto ter illustratie

Vrijdag 29 september vertrokken onze katten van de Haven op hun avontuur. Naar de luchthaven van Caïro en dan New-York, USA !

Jammer genoeg draaide het uit op een nachtmerrie.

Het vertrek was net als anders. De katten waren goed ingechecked voor hun vlucht

Flight 985, Cairo naar New York (JFK).

Onze 12 katten reisde samen met de katten van een andere kattenopvang.

Gebroken transportbox

Zeven(!) uur nadat het vliegtuig – zover geweten – veilig en wel met de katten vertrokken was kwam het bericht dat er ‘iets’ was foutgelopen.

Heel erg foutgelopen.

Op de een of andere wijze zijn de transportboxen gevallen. Alle boxen waren beschadigd.

Drie SHE-katten zijn ontspapt op de luchthaven. En ook twee katten van de andere kattenopvang. – Vijf katten los op een luchthaven dus.

Onze blinde jongen Angus is uiteindelijk gevonden. Hij heeft wat water gedronken en is dan gestorven.

Angus, omgekomen

Goed nieuws is dat SHE-kat Shadia wel gevonden is en nu veilig en wel bij Koky thuis zit.

Van Aubrey is nog geen nieuws. Die is nog steeds vermist.

Update 01/10/2024 22u55: Aubrey is gevonden. Ze is bij Koky.

De twee katten van de andere opvang zijn ook nog steeds spoorloos. Update 09/10/2023: Eén van de twee is gevonden (en is in orde), blijft nog steeds één niet-SHE kat vermist.

Dit gebeurde dus allemaal voor het vertrek van het vliegtuig. De overlevende katten zijn in hun beschadigde boxen op het vliegtuig gezet. Sommige transportboxen opgelapt met plakband.

Aubrey, vermiste SHE-cat GEVONDEN!

Toen de lokale SHE-vrijwilliger de katten kwam ophalen op de luchthaven in de USA stonden die buiten in de gietende regen. Wat waarschijnlijk een geluk was.

Van twee transportboxen ontbrak de deur. De katten zaten er wel nog steeds in. Blijkbaar te bang om weg te lopen.

Safe Haven Egypt is pas 7 uren na de feiten op de hoogte gebracht. Het is niet gelukt om duidelijkheid te krijgen wat er nu juist gebeurde.

De 1ste vermiste kat van de andere kattenopvang GEVONDEN!

Die transportboxen zijn zeer stevig. Die breken niet zomaar door een eenvoudige val. Na aandringen kwam er niet meer dan een zwakke verontschuldiging en ‘dat zo’n zaken gebeuren’.

Het lukt niet om informatie of medewerking te krijgen van de luchthaven, de vliegmaatschappij Egypt Air of de verschepingsagent.

Het lichaam van Angus kregen we niet terug. Luchthaven medewerkers hebben hem op de luchthaven begraven. Zo kunnen we niet onderzoeken waaraan hij juist is gestorven.

De SHE-gemeenschap is verdrietig en in shock. Dit – of iets dat zelfs maar beetje gelijkaardig was – gebeurde nog nooit.

We zijn ook boos.

Vermist, 2de kat van de andere kattenopvang

Hoe kon men zo onachtzaam omgaan met zo’n kwetsbare vracht? – Waarom duurde het 7 uren alvorens iets te laten weten??!!

Dat wil ook zeggen dat Koky en iedereen die zij kon optrommelen niet kon gaan zoeken naar de vermiste katten. Om dat ze van niets wisten.

Dit is dan ook een oproep aan iedereen die Safe Haven Egypt en eigenlijk alle kattenopvang initiatieven goed gezind is om druk uit te oefenen op Egypt Air om te helpen de 3 vermiste katten te helpen vinden.

En om dit grondig te onderzoeken zodat dit niet meer kan gebeuren.

Help dit onder de aandacht te brengen via jou beschikbare sociale media-kanalen!

Update zondag 1 oktober: Deze Facebook-post van Nada Saad (ENG) geeft een meer feitelijker relaas van de situatie, https://vermeir.org/flight985update

Volledig vernielde transportbox

Noot: deze tekst is een vrije interpretatie van de geest van deze Facebook-post van Kareema Ibraheem over deze tragedie. Zij is gekend door de SHE-gemeenschap als ‘Koky’ en is de oprichter en het kloppende hart van Safe Haven Egypt.

Korte link naar dit bericht is: https://vermeir.org/kattenramp

Crystal

Dit is een bevestigde kat

april 2021 – Crystal op straat

2 april 2021. – Zoals zovele keren eerder was er een bericht in de Safe Haven Egypte Facebook-groep over een kat in nood op straat.

Een verzoek voor hulp om deze blinde zwangere poes te redden. Er kwamen 92 reacties op. De middelen werden gevonden. Een sponsor gaf haar de naam Crystal.

Crystal kwam wonen in Haven. En beviel van haar 3 babies. Zij was een goede mama.

We zijn nu 2-jaar en half jaar later. Crystal woont nog steeds in Haven. En wacht geduldig op adoptie.

Het leven was hard voor Crystal. Dat heeft sporen achtergelaten. Fysiek en mentaal. Zij verloor één oog dat operatief verwijderd is. Het resterende oog is blind.

Een mogelijke adopteerder van Crystal zal geduldig moeten zijn met haar. Crystal is zeker geen ‘wilde kat’. Zij zal zich niet verstoppen, wegkruipen voor haar mens. Zij is niet agressief. Maar zij is wel ‘verlegen’.

Crystal heeft het moeilijk met aanraken. Het duurde lang alvorens Crystal Koky wou toelaten haar te aaien. – De adopteerder zal geduldig moeten zijn met Crystal.

April 2022

Crystal is goed met andere katten. Dat maakt dat het een optie is om naast Crystal ook een andere kat te adopteren. Eentje die wel socialer is.

Zoals alle katten van Haven is Crystal onvruchtbaar gemaakt. Zij weet hoe een kattenbak werkt. Heeft haar vaccinaties ontvangen, is gechipt …

En wanneer zij haar mens gevonden heeft zal zij reizen met alle vereiste documenten.

Crystal is een blinde kat. Dat is gelukkig niet iets om zich ongerust over te maken. Blinde katten kunnen zeer goed zich aanpassen, wat Chrystal heeft gedaan. Probeer gewoon niet te veel zaken te verplaatsen, zeker in het begin, of in de weg te zetten.

Het is evident maar het moet uitgeschreven worden; Crystal kan onder geen enkele voorwaarde vrij buiten gelaten worden. – Binnenhuiskat. Kattenren. Zeer goed afgesloten tuin met professionele kattenafsluiting. – Zo moet het zijn.

Wie overweegt Crystal te adopteren bekijk dan eens onze adoptieprocedure. – En – alstublieft – aarzel niet ons te contacteren bij vragen.

april 2022
augustus 2023

Cocopuff

Deze kat is teruggetrokken van adoptiebeschikbaarheid

Augustus 2021

Haven heeft meer dan 250 katten. Van sommige katten is hun hele geschiedenis duidelijk vanaf het punt dat ze op straat zijn gevonden, uit het raam van hun voormalige eigenaar zijn gevallen of iemand ze is komen dumpen bij Haven.

Van Cocopuff is dat niet zo duidelijk. De vroegste vermelding van Cocopuff is van augustus 2021. Zij zat toen in Haven en zat in de groep waarvoor er een oproep was voor sponsoring om de sterilisatie te betalen.

Meest waarschijnlijk is Cocopuff zoals zovelen als zwaar geïnfecteerd kitten gevonden op straat en binnengebracht bij Haven.

Infecties aan de ogen van kittens komt vaak voor. Soms kan de medicatie ze redden. Soms niet. Cocopuff heeft haar ogen verloren. De ogen zijn verwijderd. Dit trauma heeft haar er niet onder gekregen.

Cocopuff is een heel vriendelijk meisje. Zij kan heel wat affectie geven. Zij zal dankbaar aaien aanvaarden. Ook blinde katten – zoals Cocopuff – weten perfect hoe de kattenbak te gebruiken.

Zij zit samen met heel veel andere katten in Haven. En eigenlijk zou zij het beter doen ergens waar het wat rustiger is, minder druk. Zij kan zeker met andere katten gehouden worden maar niet te veel.

We vermoeden dat Cocopuff iets van een 2 jaar en half oud is. Zij verblijft reeds 2 jaar in Haven dus het is echt wel tijd voor Cocopuff om op reis te gaan.

Zij is onvruchtbaar gemaakt, heeft ontwormingskuren gekregen, vaccinatie tegen de meest voorkomende kattenziekten. En zij zal reizen met het negatief certificaat van de test voor rabiës.

Sommige mensen denken dat zwarte katten ongeluk brengen maar niets is minder waar. Wie wil elkaars leven verbeteren door Cocopuff op te nemen in uw gezin?

Dat kan na het voltooien van de adoptieprocedure. Er is een gesprek met de adoptant en een bijdrage te betalen.

Wie vragen heeft aarzel niet een bericht te sturen om te zien wat mogelijk is.

Noot over de foto’s: onderstaande foto is de beste beschikbaar, voor de operatie aan de ogen. De meest recente foto is helemaal onderaan met verwijderde ogen.

Januari 2022
Juni 2022
Augustus 2023

Mitzi Rose

Dit is een geadopteerde kat

Er ‘mooi uitzien’ is geen garantie om niet niet gedumpt te worden op straat. Haven kreeg een tip van een prachtige huiskat, een Perzische kat, die op straat was achtergelaten. Voor elke kat is dat een moeilijk leven. Zo’n mooie kat zou niet lang mooi blijven.

Februari 2023

De vondeling kreeg een plek in Haven. En bleek zwanger te zijn. Geen enkel van de kittens van Mitzi Rose overleefde.

Ondertussen verblijft Mitzi Rose reeds 9 maanden bij ons. We schatten haar in als ongeveer 3-jaar oud. Zij is gechipt, heeft al haar vaccinaties gehad, waaronder rabiës. Heeft een sterilisatie ondergaan.

Ontworming, ontvlooiing … .en zij gaat natuurlijk op de kattenbank zoals alle katten.

Mitzi Rose mag dan wel een prachtige Perzische kat zijn zij heeft meer te bedienen dan haar uiterlijk.

Zij is een vriendelijke en aanhankelijke kat die het heel goed zou doen met (brave) kinderen.

Mitizi Rose is klaar voor de volgende stap. Deze knappe meid is klaar om te vertrekken naar haar gouden mand.

Weet dat alle Safe Haven Egypt moeten leven als binnenhuiskat. Of een veilige volledige tuin moeten hebben of een catio. Er bestaan geen ‘rustige straten’, veilige wijken. Mizi Rose leefde in veilige omstandigheden en dat moet echt zo blijven.

Wie gaat haar een kans geven? Bent u dat? – Graag onderzoeken we dat. Een startpunt is om even de adoptieprocedure te lezen.

Als die voorwaarden u iets lijken of u heeft vragen …. alstublieft aarzel niet ons te contacteren. Met alle soorten van genoegen helpen we u zo snel mogelijk verder.

Eigenlijk niet op zoek naar een kat nu? Begrijpelijk. Het moet passen in uw situatie. Geen impulsbeslissing. Maar misschien kent u wel iemand in uw omgeving die wel op zoek is naar een vriendje? – Delen is lief!

april 2023
en_GBEN