Lucy

Dit is een geadopteerde kat

Dit meisje is nog een langdurige bewoner van de Haven die tot nu toe over het hoofd is gezien voor adoptie.

Juni 2021

Maak kennis met Lucy. Het was eind juni 2021 toen Koky voor het eerst een bericht kreeg over een blind katje, alleen, op straat. Ze kon regelen dat de kleine kat naar de Haven werd gebracht en daar is ze sindsdien gebleven.

Lucy is op het moment van dit schrijven naar schatting iets ouder dan twee jaar. Haar ogen hoefden niet verwijderd te worden, maar het enige wat ze ziet zijn schaduwen.

Zij is een zachtaardige kat, vriendelijk en goedaardig. Lucy doet het goed met andere katten en met katvriendelijke honden. Ze heeft het soort temperament dat goed zou passen in rustigere huishoudens, waaronder die met respectvolle, zachtaardige kinderen.

Meest recente foto van Lucy

Met uitzondering van een paar maanden voordat ze bij ons asiel aankwam, heeft Lucy altijd de veiligheid van de Haven gekend, inclusief de volledig omheinde tuin.

Zij heeft dit soort bescherming nodig in haar nieuwe huis, ofwel als een volledig binnenhuis katje of met een catio of volledig kat-veilige tuin met speciale omheining.

Lucy is gesteriliseerd en gechipt. Ze is ook ingeënt tegen hondsdolheid (met de vereiste bloedtest) en heeft haar standaard kattenvaccins gehad.

Zou jij ons mooie, vriendelijk meisje een voor altijd thuis willen geven? Ze is klaar om te reizen en dat is ze al een hele tijd.

Als je Lucy een thuis wilt bieden kijk dan eens naar onze adoptieprocedure. En aarzel niet ons te contacteren.

Als u op dit moment niet in de positie bent om te adopteren, wilt u ons dan helpen door Lucy’s profiel te delen? (deelopties onderaan dit bericht)

Simsim

Gevallen engel op straat

Als je SHE volgt, weet je dat Koky’s telefoon bijna constant zoemt. Berichten, telefoontjes, sms’jes – allemaal over katten die hulp nodig hebben. Helaas kunnen we door de beperkte ruimte en middelen maar zo weinig katten helpen. Simsim heeft geluk, op meer dan één manier.

Het was augustus 2021 toen Koky werd geattendeerd op een bericht over een kitten dat van een gebouw was gevallen – vier verdiepingen – en nu gewoon op straat lag, niet bewegend.

Hij leefde zeker nog en sommige mensen hadden wat eten en water gegeven, maar verder werd hij gewoon achtergelaten om te sterven.

Koky wist niet zeker of er iets anders gedaan kon worden dan wat troost en menselijke liefde bieden en regelde dat het kitten, Simsim genaamd, naar de Haven werd gebracht. Hij was zwak en kon niet lopen, maar er was niets gebroken.

Met de juiste voeding, medicijnen en vitaminen was Simsim al snel weer op de been. Het duurde niet lang voordat hij naar het kittenappartement werd gebracht om te socialiseren met de andere jonkies.

Simsim has been a resident of the Haven for a while and is more than ready for his forever home. He used to greet me in the main apartment every morning and then wanted me to sit down and have a bit of time just for him. He loves cuddles and would be the perfect cat to have

(‘Simsim woont al een tijdje in Haven en is meer dan klaar voor zijn nieuwe thuis. Hij begroette me elke ochtend in het hoofdappartement en wilde dan dat ik ging zitten en wat tijd voor hem had. Hij houdt van knuffelen en zou de perfecte kat zijn om te hebben.’)

Claudia Bart, bezoeker aan Haven in oktober 2023

Simsim wordt op het moment van schrijven geschat op ongeveer drie jaar oud. Hij is een intelligente, zachtaardige en vriendelijke kat. Hij accepteert graag genegenheid en waardeert aandacht, maar hij is geen kat die steeds achter je aan zit te lopen. – We geven geen garanties als hij eenmaal in een huis voor altijd zit; persoonlijkheden veranderen soms als katten eenmaal hun eigen mensen hebben.


Simsim zou goed moeten passen in de meeste huishoudens, inclusief die met oudere, respectvolle kinderen. Hij houdt zowel van andere katten als van mensen, maar zou een enige kat kunnen zijn als hij dagelijks voldoende aandacht en speeltijd krijgt.

Simsim is zindelijk, gecastreerd, gechipt en heeft zijn vaccinaties gehad, inclusief rabiës. Hij reist met zijn originele bloedtestcertificaat voor rabiës en zijn vaccinatiedossier.

Simsim mag onder geen beding loslopen, zelfs niet in een rustige woonwijk. Zoals veel van onze katten begrijpt hij het gevaar van voertuigen niet. We willen dat hij een lang, gelukkig en veilig leven voor zich heeft. Simsim moet als binnenkat gehouden worden, maar een catio is prima of naar buiten gaan in een volledig katveilige tuin (met speciaal hekwerk) zou welkom zijn. Sommige van onze adoptanten die geen katveilige buitenruimte hebben, hebben hun katten met succes leren uitlaten met een kattenharnas, dus ook dat is een mogelijkheid.

Dat gezegd hebbende, zijn wij van mening dat katten met de juiste mate van aandacht, stimulatie en betrokkenheid een bevredigend en gelukkig leven kunnen leiden als binnenkatten. Ons team kan je op dit gebied advies en begeleiding geven.

Als je op zoek bent naar een vriendelijke, kalme en zachtaardige kat als metgezel, waarom overweeg je dan niet onze knappe Simsim? Misschien is hij precies wat je zoekt.

Zo niet, zou je dan willen overwegen om dit profiel te delen in andere groepen? We hebben gemerkt dat de meeste van onze nieuwe adoptanten ons leren kennen van hun vrienden, collega’s of iemand die een van onze berichten heeft gedeeld. (deelopties onderaan dit bericht)

Help ons alstublieft het nieuws te verspreiden!

Deze jongen is nu al twee jaar in de Haven, zonder een enkel aanbod voor adoptie. Alle “voorbereidingen” voor zijn reis zijn achter de rug; hij kan zijn koffertjes pakken en wegvliegen naar een nieuw leven in Groot-Brittannië, de EU, de VS of Canada.


Als je geïnteresseerd bent om Simsim een thuis voor altijd te bieden of als je meer wilt weten lees dan zeker onze adoptieprocedure.

Aarzel niet ons te contacteren bij vragen of interesse. We helpen je graag verder.

oktober 2023
oktober 2023

Ariadne

Einde maart 2023 bereikte een bericht van een zwaar geïnfecteerde kat in een lokale Facebookgroep van lokale katten die in uiterste nood zitten Koky, de uitbaatster van Safe Haven Egypt.

Alhoewel Haven nog steeds boven capaciteit was en is kreeg die naamloze kat een plek. We konden haar ogen niet redden maar wel de kat, water zeker niet steeds lukt.

Haar sponsor gaf haar de naam Ariadne en het gaat heel goed met haar. De ogen zijn verwijderd en gesloten. Ze is onvruchtbaar gemaakt, heeft al haar vaccinaties gekregen. Gaat op de kattenbak. Ze is goed met andere dieren zoals katten en katvriendelijke honden.

Ariadne is een kalme poes die het goed zal doen met kinderen. Naar inschatting is Ariadne een twee jaar oud.

Een blinde poos is technisch gezien een gehandicapte kat. Maar dat weet Ariadne niet. Die zijn op en top gewoon kat. En zijn in veel gevallen extra aanhankelijk. Het is echt niet iets om zich ongerust voor te maken.

Alle SHE-katten moeten binnenhuis gehouden worden. Of in in zeer goed afgesloten tuin of in een kattenren. Er is ooit al een blinde geadopteerde kat op straat aangetroffen. Dat willen we echt niet meemaken.

Daarom is er voor kandidaat-adopteerders een persoonlijke gesprek via een video-call om te onderzoeken of de kat, kandidaat en verwachtingen met elkaar overeenkomen.

Zie onze pagina over onze adoptieprocedure als u denkt ‘Ja, misschien … zou ik Ariadne een plek kunnen geven bij mij thuis?’

Bij vragen …alstublieft stel ze. Aarzel niet. U gaat zeker niet storen.

Of misschien denkt u … neen, niet bij mij…… maar ik weet dat X een kat zoekt . Graag dit delen in uw kennissenkring.

De blinde katten van SHE – The blind cats of SHE

Safe Haven Egypt vangt ongeveer 250 katten op in haar opvang, de ‘Haven’.

De katten ter adoptie staan op deze website en op de facebookgroep ‘Safe Haven Egypte – Cats for adoption‘. Maar eigenlijk zijn er veel meer katten dan deze kleine selectie van katten waar er een profiel voor bestaat. De ‘magazijnkatten’.

Op deze pagina staan 48 foto’s van blinde magazijnkatten. Een blik achter de schermen van de vele, vele ‘onzichtbare’ katten die geen adoptieprofiel hebben.

Blinde katten hebben geen speciale zorgen nodig. Ze functioneren perfect als huiskat.

Contacteer ons

Safe Haven Egypt takes in about 250 cats at its shelter, the ‘Haven’.

The cats for adoption are listed on this website (in Dutch) and on the facebook group ‘Safe Haven Egypt – Cats for adoption‘. But actually there are many more cats than this small selection of cats for which there is a profile. The ‘backroom cats’.

On this page are 48 photos of blind backroom cats. A behind-the-scenes look at the many, many ‘invisible’ cats that do not have an adoption profile.

Blind cats need no special care. They function perfectly well as domestic cats.

Contact SHE admin for questions

Bob

Een twee jaar geleden heeft Bob zijn weg gevonden naar Haven als jongvolwassen kat. Zoals zo vaak voorkomt bij straatkatten had Bob geïnfecteerde ogen. Zo’n kat is kansloos om op straat te overleven.

Het was niet mogelijk om de ogen van Bob te redden. Bob zelf redden is wel gelukt. Hij is gezond en zijn oogholten zijn gesloten. Bob is een Egyptische Mau uit Egypte zelf.


“Ik ben Bob. Blinde Bob.Veel mensen denken dat blinde katten speciale zorgen nodig hebben maar dat is niet zo. Elke dag denk ik dat misschien vandaag ik geadopteerd ga worden. Ik wacht al twee jaar in Haven op adoptie. Ik ben drie jaar. Ik ben een van de oudste katten in Haven. Ik ben bang niemand mij wil. Koky zegt dat ik een goede kat ben en wie mij zou adopteren veel geluk zou hebben mij te krijgen.”

Bob via proxy door Koky

Bob is een lieve aanhankelijke jongen die graag achter je aan loopt. Hij wordt graag gedragen. Hij is ook een fan van knuffelen.

Net als al onze katten is Bob onvruchtbaar gemaakt, gechipt, gevaccineerd tegen hondsdolheid (met zijn originele laboratoriumtestcertificaat) en ook tegen standaard kattenziektes. Hij is zindelijk.

Gezien zijn zachtaardige en vriendelijke karakter verwachten we dat Bob goed zal passen in de meeste huishoudens, inclusief die met respectvolle kinderen. Hij zou het ook goed moeten doen in huizen met andere katten en een kat-vriendelijke hond, mits de juiste introducties worden gedaan. Bob is een lieve jongen die zich niet zal laten beperken door zijn handicap.

Houd er rekening mee dat Bob een binnenhuiskat moet zijn. Wat we hopen evident is. Naar uit gaan kan enkel in een volledig katveilige tuin (met de speciale omheining) of een kattenren.

Als je interesse hebt om Bob een thuis te bieden bekijk dan onze adoptieprocedure. Als je vragen hebt contacteer ons dan.

We doen ons best om binnen 24 uur contact met je op te nemen.

Bluebell

Begin maart 2022 bracht een groep jonge kinderen dit lieve meisje naar de Haven. Ze vonden haar wegrennend en verstopt voor een groep straathonden, doodsbang dat ze haar pijn zouden doen. Het was hartverwarmend om te zien hoe een groep kinderen samenkwam om een dier in nood te helpen, dus Koky voldeed graag aan hun verzoek om het bange meisje in de veiligheid van de Haven te brengen.

Ze kreeg de naam Bluebell en is opgebloeid tijdens haar verblijf bij ons. Ze is een vriendelijke, gezonde meid. Ze houdt van menselijk gezelschap en schiet goed op met de andere kittens in de Haven. Ze is een prachtige kat en we schatten haar tussen de 2-3 jaar oud.

Net als al onze katten is Bluebell gesteriliseerd, gechipt, gevaccineerd tegen hondsdolheid (met haar originele laboratoriumtestcertificaat) en ook tegen standaard kattenziektes. Ze is zindelijk.

Gezien haar zachtaardige en vriendelijke karakter verwachten we dat Bluebell goed zal passen in de meeste huishoudens, inclusief die met respectvolle kinderen. Ze zou het ook goed moeten doen in huizen met andere katten en een kat-vriendelijke hond, mits de juiste introducties worden gedaan. Bluebell is zo’n prachtige en vriendelijke kat – we kunnen niet geloven dat ze nog niet geadopteerd is!

Houd er rekening mee dat Bluebell een binnenhuiskat moet zijn. Of als ze naar buiten mag, alleen in een volledig katveilige tuin (met de speciale omheining) of een kattenren.

Bluebell heeft het grootste deel van haar leven in volledige veiligheid geleefd. We willen ervoor zorgen dat dit niveau van veiligheid gehandhaafd blijft. Ze zal niet begrijpen dat voertuigen een direct gevaar vormen.

Wij zijn van mening dat katten een gelukkig en voldaan leven kunnen leiden als binnenkatten, zolang ze de juiste mate van spelen, stimulatie, één-op-één tijd, enz. krijgen. Ons team kan je advies geven over het inrichten van je huis met katten.

Als je interesse hebt om Bluebell een thuis te bieden bekijk dan onze adoptieprocedure. Als je vragen hebt contacteer ons dan.

Ikzelf of een ander lid van ons vrijwillige Admin team zal hun best doen om binnen 24 uur contact met je op te nemen.

en_GBEN