Safe Haven Egypt zoekt ‘flight parents’ naar Schiphol en Brussels Airport

Safe Haven Egypt is een opvang van straatkatten actie sinds 2015. Die katten verblijven dus Egypte. De mensen die de katten adopteren adopteerders zijn bijna steeds van West-Europa en Noord-Amerika.

Voor de adopteerders in Vlaanderen of Nederland moeten de katten dus van Egypte, omgeving Caïro, naar deze regio afreizen. Dat kan enkel via het vliegtuig.

Hiervoor zijn dus flight parents nodig. Dat is een reiziger die gaat vliegen vanuit een luchthaven nabij Caïro naar een bestemming in de omgeving van waar de adopteerder van de kat woont. En die deze kat wil meenemen als ‘extra bagage’.

Safe Haven Egypt zorgt ervoor dat de kat in een reglementaire transportbox tijdig aanwezig is op het moment van vertrek van de reiziger. Dat alle papieren voor de kat in orde zijn, zoals de zeer recente attestatie van negatieve rabiës test.

Safe Haven Egypt koopt voor de kat een vliegtuigticket naar de bestemming van de flight parent op naam van de flight parent.

De taken van flight parent zijn afspreken met SHE over wanneer men juist zal reizen en praktische afspraken om elkaar te ontmoeten en overdracht van de kat(ten) op de luchthaven.

En dan de katten inchecken onder zijn of haar naam. In de context van de vlucht zijn de SHE-katten de katten van de flight parent. Bij aankomst op de luchthaven van bestemming zal de adopteerder de flight parent opwachten om de kat in ontvangst te nemen. Hiervoor zal een chatgroepje aangemaakt worden zodat de flight parent en de adopteerder met elkaar kunnen afspreken.

afbeelding kattenboxen klaar om SHE-katten te laten reizen

Om het transport uit te kunnen voeren van Egypte naar Vlaanderen specifiek zoeken we mensen die gaan reizen van Caïro naar Schiphol of Brussels Airport. Ideaal gezien op regelmatige basis. En open staan voor het idee om de rol van flight parent op vrijwillige basis op zich te nemen.

Bent u een reiziger die gaat reizen van Caïro, Egypte naar België of Nederland en u staat open voor het idee?

Dan zou het een geweldig hulp zijn als u dit in overweging zou willen nemen. We begrijpen dat dit een delicate zaak is.

Als u ons zou contacteren dan zullen we graag u vragen beantwoorden.

Cloud

Cloud & familie op straat

Het was april 2021 toen Koky een bericht zag over een moederpoes en haar drie baby’s die op straat waren gezet. Hoewel er in de Haven op dat moment geen plaats voor hen was, regelde Koky dat ze werden opgevangen totdat ze naar de Haven konden verhuizen. Dat gebeurde begin juni 2021. Cloud is de enige poes uit dat nest van drie kittens.

Buiten de eerste paar weken van haar leven, heeft ze alleen de Haven gekend. Omdat ze net 2 jaar oud is geworden, vinden we zeker dat deze schoonheid een forever home nodig heeft.

Cloud is een prachtige kat — medium tot lang haar, attente en heldere ogen, en een staart die gebruikt zou kunnen worden om al het stof in uw huis te doen. Ze is een vriendelijke, speelse kat en houdt van menselijke aandacht. Ze houdt er zelfs zoveel van dat als ze niet de aandacht krijgt die ze vindt dat ze verdient, ze een beetje kan krabben. Niet om je pijn te doen, maar om eraan te herinneren dat Hare Majesteit nog meer liefde en aandacht nodig heeft.

Cloud past in een huishouden met meerdere katten of met af en toe een katvriendelijke hond. Omdat ze getraind moet worden om niet te krabben voor aandacht raden we haar niet aan in een gezin met jonge kinderen.


Omdat ze al zo lang bij ons is (en zo’n geweldige staart heeft), hebben we veel foto’s van haar en zelfs een paar video’s. Bekijk deze lieve dame eens en kijk of u denkt dat u haar de aandacht kunt geven die ze zo graag wil en verdient.

Zoals al onze katten is Cloud gesteriliseerd, gechipt, ingeënt tegen hondsdolheid (met haar originele laboratoriumtestcertificaat) en ook tegen standaard kattenziektes. Elk aanbod tot adoptie voor haar is afhankelijk van een succesvolle video home check en een adoptiebijdrage. Zie Hoe verloopt de adoptieprocedure bij SHE?

Cloud wordt alleen geadopteerd als huiskat, of als ze naar buiten mag, in een volledig katveilige tuin (met speciale omheining), een kattenbak, of met een tuigje en een riem. Cloud heeft het overgrote deel van haar leven in alle veiligheid geleefd en wij willen ervoor zorgen dat dit niveau van veiligheid gehandhaafd blijft. Ze heeft geen straatgevoel en begrijpt niet dat voertuigen een gevaar vormen. Daarom mag ze nooit in een situatie terechtkomen waarin ze vrij mag rondlopen.

Als u geïnteresseerd bent om Cloud (en haar staart) een thuis te bieden, of meer wilt weten over onze adoptieprocedure neem dan zeker Contact op. We doen ons best om binnen 24 uur contact met u op te nemen.

Als u niet geïnteresseerd bent in adoptie op dit moment, zouden we dan uw hulp kunnen vragen door haar profiel te delen waar u kunt.

Onze beste bekendheid is via mond-tot-mondreclame en het verspreiden van het woord over wie we zijn en wat we doen. Help ons alstublieft om Cloud een liefdevol thuis voor altijd te vinden.

Zaynab

Maak kennis met ons lieve meisje, Zaynab.

Zij moet omstreeks augustus 2022 geboren zijn. Dus zij is 1,5 jaar oud. (maart 2024) Haar naam betekent “schoonheid”, “geurige bloem” of “genade”.

Zeynab zoals gevonden op straat, tussen vuilnis

Ze werd als heel jong katje, zonder moederpoes, op straat gered. Vanwege haar leeftijd moest ze flesvoeding krijgen. Er is altijd een risico dat deze kleintjes het niet overleven, maar Zaynab is uitgegroeid tot een vriendelijk en zachtaardig meisje.

Zaynab heeft een lief karakter – geen in-your-face kat, maar zeer dankbaar voor aandacht van mensen als die wordt aangeboden. (Zie de video onderaan, ter beschikking gesteld door onze al even lieve Admin, Deborah Falcus).

Zaynab kwam niet mee met de massa van andere katten die Deborah omcirkelde om aandacht te vragen bij een recent bezoek. Maar toen Deborah Zeynab benaderde was ze blij met de liefde. Het enige wat een beetje anders aan haar is, is dat ze geen droogvoer/brokjes lust — tot nu toe eet ze alleen natvoer.

Misschien kan haar nieuwe adoptant wat verschillende smaken of opties met haar proberen? 🙂

Omdat ze nog maar een baby was toen ze werd gered, is het enige thuis dat Zaynab ooit heeft gekend de Haven. Ze heeft nooit haar eigen huis, haar eigen mensen gehad. Gezien haar temperament verwachten we dat ze goed zou passen in de meeste huishoudens, ook die met andere katten, met de katvriendelijke hond en met respectvolle kinderen.

Zaynab moet in staat zijn om hetzelfde niveau van veiligheid te behouden in haar forever home als ze had in de Haven. Dit betekent dat ze ofwel geadopteerd moet worden door iemand met een volledig voor katten beveiligde tuin (met het speciale hekwerk) of catio Ofwel als binnenkat/huiskat gehouden moet worden.

Wij zijn ervan overtuigd dat binnenkatten met een paar aanpassingen, zoals dagelijkse speeltijd, een gelukkig en tevreden leven kunnen leiden. Bovendien hebben veel van onze adoptanten succes gehad met het trainen van onze schatjes om met een harnas en leiband buiten te komen, iets wat onderzocht zou kunnen worden.

Zaynab is kattenbak getraind. En zoals al onze katten is ze gesteriliseerd, gechipt en ingeënt tegen standaard kattenziektes en hondsdolheid. Als ze reist, zal ze dat doen met haar certificaat van het laboratorium dat haar bloedtest tegen hondsdolheid certificeert. Zij heeft ook een negatieve FIV/FeLV-test.

Alle adoptieaanbiedingen zijn afhankelijk van een succesvolle homecheck (gedaan via videogesprek) en een adoptiebijdrage. Zie pagina Hoe verloopt de adoptieprocedure bij SHE?

Als u denkt dat deze jonge dame goed bij u thuis zou passen en u bent geïnteresseerd neem dan zeker Contact.

We zullen ons best doen om binnen 24 uur contact met u op te nemen. Als u vragen heeft over SHE, over hoe adoptie bij ons werkt, of hoe wij werken, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Als u niet op zoek bent naar een katachtige voor uw gezin, kunt u ons dan helpen door het profiel van Zaynab te verspreiden via de sociale media?

Ze is klaar om haar koffers te pakken en naar haar forever home te gaan!

Update 10/10/2023: nieuwe video, helemaal onderaan

Nieuwe video van 09/10/2023

Toelichting; Zeynab zat twee dagen in een kooi om te onderzoeken of zij wel voldoende eet. Normaal loopt zij vrij rond in de groep.

foto van 10/10/2023
en_GBEN