Zuzu

Sinds haar lieve zusjes Callie en Tessa onlangs geluk hebben gehad met het vinden van adoptanten, raakt Zuzu nogal verontrust dat we haar nog niet geadverteerd hebben.

Juni 2021, intake foto

Dus Miss Zuzu, deze is voor jou!

Om u te herinneren aan de achtergrond: Zuzu arriveerde met haar moeder en zusjes in juni 2021 toen de nachtwerkster van de Haven Koky rond middernacht belde. Een vrouw had aangeklopt bij de Haven, met een vuilnisbak met daarin een mamakat en haar drie kittens. De kat was in haar tuin bevallen en de vrouw wilde ze daar niet hebben. We zaten op dat moment vol, maar de vrouw zei dat als we de katten niet aannamen, ze ze gewoon op straat zou dumpen.

En zo kwamen Zuzu, Callie en Tessa, samen met mama Tara, allemaal in de Haven wonen. Zuzu wordt deze zomer twee jaar oud, na slechts een paar weken van haar leven in de Haven te hebben doorgebracht. Ze is aanhankelijk, grappig en speels en is een favoriet van de bezoekers. Houd in gedachten dat ze nog nooit haar eigen huis of haar eigen mensen heeft gehad, dus we verwachten dat ze dolblij zal zijn als het zover is!

Ondanks dat ze bijna twee jaar oud is, heeft deze kleine dame nog veel “kitten” in zich en speelt ze graag met interessant speelgoed en zoekt ze aandacht van mensen die in haar geïnteresseerd lijken. Vanwege haar gemoedelijke aard verwachten we dat ze goed zal passen in de meeste huishoudens, ook die met een andere vriendelijke kat en/of respectvolle kinderen. Ze zal waarschijnlijk een sterke vertrouwensband ontwikkelen met haar nieuwe mens(en).

Omdat ze haar leven binnen de veiligheid van de Haven heeft geleefd, moet Zuzu ofwel een binnenkat zijn of in een kattenren of volledig katveilige tuin (met de speciale omheining). Een standaard omheining volstaat niet. Het is onze ervaring dat de SHE-katten voertuigen niet als gevaar zien. Zelfs op de rustigste wegen of doodlopende straten hebben onze katten levensgevaarlijke verwondingen opgelopen. We moeten ervoor zorgen dat Zuzu in haar nieuwe huis hetzelfde veiligheidsniveau krijgt als ze gewend is in de Haven.

Geen uitzonderingen, alstublieft. Wij zijn ervan overtuigd dat binnenkatten een gelukkig en tevreden leven kunnen leiden met de juiste aandacht en dagelijkse speeltijd.

Schootkat

Zuzu is een zeer intelligente kat; dat kun je alleen al aan haar zien en haar ogen bestuderen. Sommige SHE adoptanten hebben met succes hun katten aan de lijn of met een harnas getraind en dat zou best een optie kunnen zijn voor Zuzu als beide partijen bereid zijn het te proberen. Wij kunnen advies en raad geven over de beste manier om dit te doen.

Zuzu is ingeënt tegen standaard kattenziektes en rabiës. Ze zal reizen met haar originele rabiës bloedtest resultaten van een gecertificeerd laboratorium. Zoals al onze katten is Zuzu gesteriliseerd en gechipt. Ze is zindelijk.

Alle adopties zijn afhankelijk van een succesvolle homecheck (uitgevoerd via video call) en een adoptiebedrag. Zie pagina Hoe verloopt de adoptieprocedure bij SHE? .

Als dit sierlijke roodharige meisje uw aandacht heeft getrokken en u wilt aanbieden om haar te adopteren (of gewoon om meer te weten te komen), stuur dan een bericht. We doen ons best om binnen 24 uur contact met u op te nemen. We beantwoorden ook graag vragen over adoptie via SHE, en alles wat u verder nog in gedachten heeft.

Als u nu niet in de markt bent voor een nieuwe kat, of als Zuzu niet de juiste keuze voor u lijkt te zijn, kunt u ons dan helpen door deze link te delen daar waar u kunt? (zie deelopties onderaan dit bericht)

Of door het bestaan te verspreiden over de Safe Haven Egypt? We krijgen het grootste deel van onze nieuwe adoptanten via mond-tot-mondreclame, dus help ons alstublieft om het woord te verspreiden!

Ons team, en ook Zuzu, bedankt voor jullie hulp en voortdurende steun.

Reist u tussen Caïro en Amsterdam? - Of kent u iemand die dat wel gaat doen?
We kunnen uw hulp gebruiken om een kat mee te nemen als bagage. Om flight parent te zijn voor Safe Haven Egypt. (klik hier). - Contact

Elke aankoop bij zooplus via deze banner steunt dit project;

en_GBEN