Update ‘Vrienden van Safe Haven Egypt’-project

image cat
Vrienden van Safe Haven Egypt

Dit project om de katten ter adoptie van Safe Haven Egypt te gaan promoten online in het Nederlands is begonnen op 23 januari. Dit met een eerste bericht over Pudding (nog steeds beschikbaar) in de Facebook-groep ‘Adopteer een poes of kater NL/BEL‘.

De start was lastig omdat het bericht meerdere dagen zonder duidelijke reden bleef steken ter moderatie. Maar toen ik uiteindelijk reactie kreeg van de beheerder van de groep had ik een leuke chat. Kreeg toestemming om te posten en zelfs een ‘auto-approve’ voor die groep zodat mijn berichten direct naar groep gaan.

Ik had nu een groep met 5,3-duizend leden waar ik in de SHE-katten kon posten. Leuk! – Zouden er misschien nog andere Nederlandstalige ‘adopteer een kat’ Facebook-groepen zijn?

Ja. – Momenteel heb ik een lijst van 27 plekken waarin ik kan posten. Deze omvatten deze website, een Twitter-account en de rest zijn ‘adoptiekatten Facebook-groepen’. Sommige heel kleine, sommige zijn heel groot met meer dan 10 000 leden.

Om te posten bij een FB-bericht als de kat niet meer beschikbaar is

Het is gelukt om via zo’n post Dylan een kandidaat-adopteerder te vinden. Dat is geweldig natuurlijk. Het viel wel op dat er veel meer aandacht was voor Dylan, een Egyptische Mau, dan voor al de andere katten, die alhoewel zeker mooi meer ‘gewoon’ waren. Op dit moment staan er 5 katten ter adoptie op deze website.

De promotie van Pudding en Rosie is juist afgerond. In maart loopt de promotie van Nemo, Tessa en Bertie verder. Molly staat in de wachtrij. Er is nu een planning gemaakt voor het posten van de berichten. De bedoeling is om elke dag 3 verschillende SHE-katten te posten op een andere plek. Met een totale doorlooptijd per kat van 4 weken om overal gepost te worden.

Ik ben eigenlijk best tevreden hoe het gaat. Eén kat een thuis kunnen geven tijdens de eerste maand, de opstartfase, is prima. Deze website duikt nu ook op in google op de eerste pagina als je zoekt op ‘kat adopteren egypte’ en ‘safe haven egypt’, wat niet slecht is. Bezoekersaantallen zijn natuurlijk laag van deze website maar niet 0.

En de laatste paar dagen letterlijk zijn er diverse vragen binnengekomen over de SHE-cats, nog geen nieuwe adoptie voorstellen weliswaar, maar zo start dat wel.

Wie nog tips heeft waar ik advertentieposts van SHE-katten kan/mag posten laat maar weten! Elke post heeft ook knoppen om dat bericht te delen, te posten, via persoonlijke kanalen. Dat is natuurlijk ook zeer welkom!

Groet,

Walter Vermeir

Reist u tussen Caïro en Amsterdam? - Of kent u iemand die dat wel gaat doen?
We kunnen uw hulp gebruiken om een kat mee te nemen als bagage. Om flight parent te zijn voor Safe Haven Egypt. (klik hier). - Contact

Elke aankoop bij zooplus via deze banner steunt dit project;

en_GBEN