Lizabet

Als je al een tijdje lid bent van de Haven familie, weet je dat Koky’s man haar geen bloemen, juwelen of chocola brengt – hij brengt haar katten!

Intake foto juni 2022

Begin juni 2022 stuurde hij haar een bericht vanuit zijn kantoor. Er waren een moederpoes en een kitten in de buurt die hij altijd te eten gaf, maar de moederpoes was helaas doodgereden door een auto. Alleen het kleine katje was nog over en hij wilde weten of hij haar mee naar huis mocht nemen.

En zo kwam het dat kleine Lizabet haar weg vond naar Koky’s huis en na haar vaccinaties naar de Haven. Onze lieve prinses is nog geen jaar oud op het moment van dit schrijven (maart 2023) maar is klaar en enthousiast om een eigen thuis te vinden.

Gezien hoe lief en vriendelijk ze is, had Koky bijna overwogen Lizabet zelf te houden, maar besloot dat niet te doen gezien de andere katten die ze heeft, plus de draaideur van kleine kittens en fosters. Aan de video’s kun je zien dat dit meisje dol is op aandacht. Haar geadopteerde mens(en) zullen haar eerste fulltime ervaring met mensen zijn. Ze doet het goed met andere katten en ook met een katvriendelijke hond.

Gebaseerd op de persoonlijkheid die we hebben gezien, zal haar nauwste band waarschijnlijk met haar persoon/personen zijn. We verwachten dat ze goed zou passen in de meeste huishoudens, ook die met respectvolle kinderen. Het is echter belangrijk om te onthouden dat ze nog jong is, dus het kan zijn dat ze achter een stoel vandaan wil springen of achter kleine voetjes aan wil rennen; dat is wat kittens doen.

foto december 2022

Zoals al onze katten is Lizabet gesteriliseerd, gechipt, ingeënt tegen hondsdolheid (met haar originele laboratoriumtestcertificaat) en ook tegen standaard kattenziekten. Elk aanbod tot adoptie voor haar is afhankelijk van een succesvolle video home check en een adoptiebedrag. Zie Hoe verloopt de adoptieprocedure bij SHE?

Lizabet moet een binnen- of huiskat zijn, of als ze naar buiten mag, in een volledig katveilige tuin (met de speciale omheining) of in een kattenren. Behalve de eerste weken van haar leven, waarin haar moeder werd gedood heeft Lizabet in alle veiligheid geleefd en wij willen ervoor zorgen dat dit niveau van veiligheid gehandhaafd blijft.

Ze heeft geen straatgevoel en begrijpt niet dat voertuigen een gevaar vormen. Daarom mag zij niet in een situatie terechtkomen waarin zij vrij kan rondlopen, zelfs niet in rustigere woonwijken.

Als u geïnteresseerd bent om Lizabet een thuis te bieden, als u vragen heeft, of als u gewoon meer wilt weten over onze adoptieprocedure stuur dan gerust een bericht naar lokale vrijwilliger Walter. We doen ons best om binnen 24 uur contact met u op te nemen.

Als u niet geïnteresseerd bent in adoptie op dit moment, zouden we dan uw hulp kunnen vragen door haar profiel te delen waar u kan?

Reist u tussen Caïro en Amsterdam? - Of kent u iemand die dat wel gaat doen?
We kunnen uw hulp gebruiken om een kat mee te nemen als bagage. Om flight parent te zijn voor Safe Haven Egypt. (klik hier). - Contact

Elke aankoop bij zooplus via deze banner steunt dit project;

en_GBEN