Ernie

Ernie, onze verlamde jongen, had een adopteerder maar is voor vertrek jammer genoeg overleden.

We zijn vrij zeker dat de verbluffend knappe Ernie ooit een eigen huis had. Helaas viel hij begin december 2022 van een balkon. Een vriendelijke persoon redde hem en verzorgde hem aanvankelijk, maar was niet in staat om hem op lange termijn te houden.

Ernie & opgepakt worden gaat samen

En zo kwam Ernie midden december naar de Haven. Helaas is hij door zijn val gedeeltelijk verlamd geraakt en sleept een van zijn achterpoten achter zich aan. Maar zoals zoveel andere gehandicapte katten die we hebben gezien, is Ernie in staat geweest zich aan te passen.

Hij loopt nog steeds, klimt, trekt zich op aan stoelen of een bank, gebruikt de kattenbak, speelt en doet alle andere normale dingen die je van een kat mag verwachten. Daarom is er geen reden waarom Ernie geen normaal huis voor altijd zou kunnen hebben, zoals elke andere kat.

Ernie wordt geschat op ongeveer 2 jaar oud. Zijn vacht is voller en dikker geworden met meer uitgewerkte kleuren sinds hij in de Haven aankwam. Deze langharige kater zou gemakkelijk in aanmerking kunnen om een ‘katten fotomodel’ te zijn, gezien zijn mooie uiterlijk en geweldige persoonlijkheid.

Het is belangrijk te vermelden dat Ernie niet één van Koky’s ondeugende “engeltjes” is. Hij heeft een rustig en gelijkmatig temperament en geniet van het gezelschap van andere katachtigen, mensen en katvriendelijke honden. Als Ernie een kans zou krijgen in een huis met kinderen, zouden we aanraden dat ze ouder en respectvol zijn, met begrip voor zijn beperking.

Ernie is gecastreerd, gechipt, ingeënt tegen hondsdolheid en andere veel voorkomende kattenziektes. Hij is een goed voorbeeld om te laten zien dat fysieke uitdagingen ons niet noodzakelijkerwijs beperken in wat we wel en niet kunnen doen. Zoals hierboven bevestigd, gebruikt Ernie nog steeds een kattenbak.

Naar de kattenbak gaan lukt nog

Ernie moet geadopteerd worden door een liefhebbend persoon/gezin die hem veilig wil houden, zodat we de kans op andere ongelukjes uitsluiten. Hij moet een binnenkat/huiskat zijn, of als hij naar buiten mag, alleen in een kattenren of in een katveilige tuin met de speciale omheining. Een gewone, standaard omheining mag deze jongen niet tegenhouden; we willen geen risico’s meer lopen met hem. Onder geen enkele omstandigheid mag hij vrij rondlopen.

We vragen een eenmalige adoptievergoeding van £195 ( +/- €220) als adoptievergoeding. FIV/FeLV testen kunnen worden gedaan voor de prijs van de testkit, die 15 pond extra kost. Adoptanten zijn zeker welkom om meer te betalen dan ons standaard tarief (onze werkelijke transportkosten zijn meer dan £300), maar het wordt nooit verwacht of vereist. Zie ook Hoe verloopt de adoptieprocedure bij SHE?

Zou u Ernie een thuis voor altijd willen bieden? Wilt u eens praten over hoe het is om een verlamde kat te hebben, of heeft u vragen over hoe adoptie werkt bij SHE? We zijn er om je te helpen en al die vragen te beantwoorden. Stuur bericht naar lokale vrijwilliger Walter of contacteer SHE-Admin Holly (Engels of Frans) en we zullen ons best doen om binnen 24 uur te reageren.

We zouden het werk dat we doen niet kunnen doen zonder de steun van SHE-volgers en onze grotere SHE-familie. Overweeg alstublieft Ernie’s post te delen als hij niet de kat voor jou is. Bedankt voor je voortdurende steun aan SHE en onze geweldige katten!

Reist u tussen Caïro en Amsterdam? - Of kent u iemand die dat wel gaat doen?
We kunnen uw hulp gebruiken om een kat mee te nemen als bagage. Om flight parent te zijn voor Safe Haven Egypt. (klik hier). - Contact

Elke aankoop bij zooplus via deze banner steunt dit project;

en_GBEN