Almaia

Deze kat is teruggetrokken

Update 12/02/2024: Almaia heeft jammer genoeg nooit een adoptiegezin gevonden. Zij is overleden aan Feline Infectious Peritonitis (FIP)

Iets meer dan een jaar oud (op het moment van dit schrijven), heeft de jonge Almaia op de eerste paar weken na al heel haar leven in de Haven doorgebracht.

foto maart 2022, vermoedelijk één maand oud hier

Als je iets weet over SHE, dan weet je dat Koky een magneet is voor katten. Het maakt niet uit waar ze heen gaat of wat ze doet, ze vinden haar. Boodschappen doen? Kat in het karretje. Koffie shop? Kat zit in de stoel aan haar tafel, naar haar te staren. Apotheek? Kat zit net buiten de deur, smekend om hulp.

En zo was het ook met Almaia. Koky maakte de fout om op een dag eind maart 2022 haar huis te verlaten, alleen om dit kleine katje op straat tegen te komen, schreeuwend om aandacht. Ze was alleen, zonder eten, zonder water en zonder moederpoes. Na wat onderzoek bij de plaatselijke bevolking om er zeker van te zijn dat het om een verlaten of verweesde kat ging, kunt u raden wie Koky die middag naar de Haven vergezelde? Nou ja, het was kleine Miss Almaia, die sinds haar vondst is uitgegroeid tot een prachtige éénjarige.

Almia zoekt de schaduw op. Let op de pluimstaart!

Beschreven als speels en vriendelijk door het lokale team, heeft ze nooit haar eigen huis of haar eigen mensen gehad. We verwachten dat dit jonge meisje een hechte band zal krijgen met haar eigen mensen. Er zal natuurlijk een periode van aanpassing zijn, omdat ze nog nooit haar eigen huis of mens(en) heeft gehad. Maar geen zorgen – ons team is er om deze overgang voor zowel de adoptant als Almaia zo gemakkelijk mogelijk te maken.

Deze lieve poes is gesteriliseerd, gechipt, ingeënt tegen hondsdolheid met de laboratorium bloedtest en ingeënt tegen standaard kattenziektes. Wanneer ze naar haar nieuwe huis reist, zal ze dat doen met haar originele certificaat van de laboratorium bloedtest op rabiës en haar vaccinatiedossier, zodat haar nieuwe adoptant weet wanneer haar inentingen nodig zijn. Ze is kattenbak getraind.

Omdat ze bijna haar hele leven binnen de veiligheid van de Haven heeft geleefd, willen we dat Almaia datzelfde niveau van veiligheid behoudt in haar forever home.

Als ze in de tuin mag, moet deze volledig afgesloten zijn met het speciaal hekwerk voor katten. Of met een catio. Anders moet ze als binnenkat/huiskat worden gehouden.

Wij zijn ervan overtuigd dat binnenkatten een gelukkig, voldaan en interessant leven kunnen leiden met de juiste aandacht, dagelijkse speeltijd en interessant speelgoed, voorwerpen om op te klimmen, enz. In geen geval mag Almaia een vrij rondlopende kat zijn, zelfs niet in een rustige buurt.

Dit meisje heeft nog wat “kitten” in zich, dus haar adoptant/gezin moet begrijpen dat ze een uitlaatklep nodig heeft voor haar energie. Ze kan goed overweg met andere katten in de Haven, en ook met de katvriendelijke hond die er af en toe is. We verwachten dat ze goed zal passen in de meeste huishoudens, ook die met respectvolle kinderen.

Alle adopties zijn afhankelijk van een succesvolle homecheck (uitgevoerd via video call) en een adoptiebedrag. Zie Hoe verloopt de adoptieprocedure bij SHE?

Als het expressieve gezicht van dit lieve meisje, haar vriendelijke en open karakter of haar achtergrond u aanspreekt en u bent geïnteresseerd om haar een thuis voor altijd te bieden, neem dan contact op. Als u niet bekend bent met adoptie door onze organisatie, zullen we u graag alle details vertellen.

Als Almaia niet de kat voor u is, of als u momenteel niet op zoek bent naar een nieuwe katachtige metgezel, wilt u dan alstublieft haar profiel delen in uw cirkel?

Hoe meer haar informatie wordt gedeeld, hoe meer succes we zullen hebben bij het vinden van het juiste thuis voor haar. Mond-tot-mondreclame is voor ons nog steeds de beste manier om nieuwe adoptanten te vinden! Bedankt voor uw hulp en alles wat u doet!

Reist u tussen Caïro en Amsterdam? - Of kent u iemand die dat wel gaat doen?
We kunnen uw hulp gebruiken om een kat mee te nemen als bagage. Om flight parent te zijn voor Safe Haven Egypt. (klik hier). - Contact

Elke aankoop bij zooplus via deze banner steunt dit project;

en_GBEN