Almaia

Deze kat is teruggetrokken

Update 12/02/2024: Almaia heeft jammer genoeg nooit een adoptiegezin gevonden. Zij is overleden aan Feline Infectious Peritonitis (FIP)

Iets meer dan een jaar oud (op het moment van dit schrijven), heeft de jonge Almaia op de eerste paar weken na al heel haar leven in de Haven doorgebracht.

foto maart 2022, vermoedelijk één maand oud hier

Als je iets weet over SHE, dan weet je dat Koky een magneet is voor katten. Het maakt niet uit waar ze heen gaat of wat ze doet, ze vinden haar. Boodschappen doen? Kat in het karretje. Koffie shop? Kat zit in de stoel aan haar tafel, naar haar te staren. Apotheek? Kat zit net buiten de deur, smekend om hulp.

En zo was het ook met Almaia. Koky maakte de fout om op een dag eind maart 2022 haar huis te verlaten, alleen om dit kleine katje op straat tegen te komen, schreeuwend om aandacht. Ze was alleen, zonder eten, zonder water en zonder moederpoes. Na wat onderzoek bij de plaatselijke bevolking om er zeker van te zijn dat het om een verlaten of verweesde kat ging, kunt u raden wie Koky die middag naar de Haven vergezelde? Nou ja, het was kleine Miss Almaia, die sinds haar vondst is uitgegroeid tot een prachtige éénjarige.

Almia zoekt de schaduw op. Let op de pluimstaart!

Beschreven als speels en vriendelijk door het lokale team, heeft ze nooit haar eigen huis of haar eigen mensen gehad. We verwachten dat dit jonge meisje een hechte band zal krijgen met haar eigen mensen. Er zal natuurlijk een periode van aanpassing zijn, omdat ze nog nooit haar eigen huis of mens(en) heeft gehad. Maar geen zorgen – ons team is er om deze overgang voor zowel de adoptant als Almaia zo gemakkelijk mogelijk te maken.

Deze lieve poes is gesteriliseerd, gechipt, ingeënt tegen hondsdolheid met de laboratorium bloedtest en ingeënt tegen standaard kattenziektes. Wanneer ze naar haar nieuwe huis reist, zal ze dat doen met haar originele certificaat van de laboratorium bloedtest op rabiës en haar vaccinatiedossier, zodat haar nieuwe adoptant weet wanneer haar inentingen nodig zijn. Ze is kattenbak getraind.

Omdat ze bijna haar hele leven binnen de veiligheid van de Haven heeft geleefd, willen we dat Almaia datzelfde niveau van veiligheid behoudt in haar forever home.

Als ze in de tuin mag, moet deze volledig afgesloten zijn met het speciaal hekwerk voor katten. Of met een catio. Anders moet ze als binnenkat/huiskat worden gehouden.

Wij zijn ervan overtuigd dat binnenkatten een gelukkig, voldaan en interessant leven kunnen leiden met de juiste aandacht, dagelijkse speeltijd en interessant speelgoed, voorwerpen om op te klimmen, enz. In geen geval mag Almaia een vrij rondlopende kat zijn, zelfs niet in een rustige buurt.

Dit meisje heeft nog wat “kitten” in zich, dus haar adoptant/gezin moet begrijpen dat ze een uitlaatklep nodig heeft voor haar energie. Ze kan goed overweg met andere katten in de Haven, en ook met de katvriendelijke hond die er af en toe is. We verwachten dat ze goed zal passen in de meeste huishoudens, ook die met respectvolle kinderen.

Alle adopties zijn afhankelijk van een succesvolle homecheck (uitgevoerd via video call) en een adoptiebedrag. Zie Hoe verloopt de adoptieprocedure bij SHE?

Als het expressieve gezicht van dit lieve meisje, haar vriendelijke en open karakter of haar achtergrond u aanspreekt en u bent geïnteresseerd om haar een thuis voor altijd te bieden, neem dan contact op. Als u niet bekend bent met adoptie door onze organisatie, zullen we u graag alle details vertellen.

Als Almaia niet de kat voor u is, of als u momenteel niet op zoek bent naar een nieuwe katachtige metgezel, wilt u dan alstublieft haar profiel delen in uw cirkel?

Hoe meer haar informatie wordt gedeeld, hoe meer succes we zullen hebben bij het vinden van het juiste thuis voor haar. Mond-tot-mondreclame is voor ons nog steeds de beste manier om nieuwe adoptanten te vinden! Bedankt voor uw hulp en alles wat u doet!

Treasure

Dit is een geadopteerde kat

Elke kat is bijzonder, maar we willen u graag voorstellen aan een vriendelijke en lieve jongedame die echt onze Treasure is, want zo heet ze.

Mei 2021, foto bij aankomst Haven

Gered in mei 2021 als een klein weeskitten, blind aan één oog, heeft Treasure sindsdien haar leven geleefd in de Haven. Nu ongeveer drie jaar oud, is ze een favoriet van zowel het Haven-team als de bezoekers.

Misschien is het het beste om een jarenlange SHE-supporter en adoptant ons in haar woorden over Treasure te laten vertellen, van haar recente bezoek aan Caïro en de Haven in november 2022.

Eén ding dat ik het liefste zou willen is een adoptieaanbod voor Treasure.

Treasure is heerlijk aanhankelijk en is bij elk bezoek naar me toe gekomen en heeft op mijn schoot gezeten, me geknuffeld en me laten zien hoe liefdevol ze is. Sommige van de andere katten zijn jaloers en geven haar een mep, maar ze komt terug als ze weg zijn en geeft me meer knuffels. Ze is blind aan één oog maar verder gezond en geniet van lekkernijen!

Treasure schiet goed op met de andere katten in de Haven, evenals met onze honden. We verwachten dat ze goed zal integreren in de meeste huishoudens, ook die met respectvolle kinderen. Ze is zindelijk en volledig voorbereid op reizen. Zo heeft ze haar rabiësvaccinatie gehad (en de vereiste laboratoriumtest), haar standaard kattenvaccinaties, en is ze gesteriliseerd en gechipt.

U zult merken dat ze beide ogen heeft, maar met slechts één ervan kan zij zien.

Let op: Treasure moet een binnenhuis/kat zijn, of als ze naar buiten mag, alleen in een volledig katveilige tuin (met de speciale omheining) of een catio. Treasure heeft sinds ze een klein kitten was in alle veiligheid geleefd en we willen ervoor zorgen dat dit niveau van veiligheid gehandhaafd blijft, vooral gezien haar gezichtsvermogen.

Bent u op zoek naar een lieve schootkat voor gezelschap? Overweeg dan onze schat.

Alle aanbiedingen van adoptie zijn onderworpen aan een adoptievergoeding plus dus een succesvolle homecheck, uitgevoerd via video call. Zie Hoe verloopt de adoptieprocedure bij SHE?

Als u geïnteresseerd bent in het aanbieden van een thuis aan Treasure of meer wilt weten contacteer dan lokale vrijwilliger Walter. We zullen dan binnen 24 uur contact met u opnemen.

Als u nu niet geïnteresseerd bent in adoptie, overweeg dan alstublieft om deze informatie over Treasure te delen waar u kunt of hierover te vertellen tegen kennissen die een kat zoeken.

Foto van augustus 2023

Lizabet

Als je al een tijdje lid bent van de Haven familie, weet je dat Koky’s man haar geen bloemen, juwelen of chocola brengt – hij brengt haar katten!

Intake foto juni 2022

Begin juni 2022 stuurde hij haar een bericht vanuit zijn kantoor. Er waren een moederpoes en een kitten in de buurt die hij altijd te eten gaf, maar de moederpoes was helaas doodgereden door een auto. Alleen het kleine katje was nog over en hij wilde weten of hij haar mee naar huis mocht nemen.

En zo kwam het dat kleine Lizabet haar weg vond naar Koky’s huis en na haar vaccinaties naar de Haven. Onze lieve prinses is nog geen jaar oud op het moment van dit schrijven (maart 2023) maar is klaar en enthousiast om een eigen thuis te vinden.

Gezien hoe lief en vriendelijk ze is, had Koky bijna overwogen Lizabet zelf te houden, maar besloot dat niet te doen gezien de andere katten die ze heeft, plus de draaideur van kleine kittens en fosters. Aan de video’s kun je zien dat dit meisje dol is op aandacht. Haar geadopteerde mens(en) zullen haar eerste fulltime ervaring met mensen zijn. Ze doet het goed met andere katten en ook met een katvriendelijke hond.

Gebaseerd op de persoonlijkheid die we hebben gezien, zal haar nauwste band waarschijnlijk met haar persoon/personen zijn. We verwachten dat ze goed zou passen in de meeste huishoudens, ook die met respectvolle kinderen. Het is echter belangrijk om te onthouden dat ze nog jong is, dus het kan zijn dat ze achter een stoel vandaan wil springen of achter kleine voetjes aan wil rennen; dat is wat kittens doen.

foto december 2022

Zoals al onze katten is Lizabet gesteriliseerd, gechipt, ingeënt tegen hondsdolheid (met haar originele laboratoriumtestcertificaat) en ook tegen standaard kattenziekten. Elk aanbod tot adoptie voor haar is afhankelijk van een succesvolle video home check en een adoptiebedrag. Zie Hoe verloopt de adoptieprocedure bij SHE?

Lizabet moet een binnen- of huiskat zijn, of als ze naar buiten mag, in een volledig katveilige tuin (met de speciale omheining) of in een kattenren. Behalve de eerste weken van haar leven, waarin haar moeder werd gedood heeft Lizabet in alle veiligheid geleefd en wij willen ervoor zorgen dat dit niveau van veiligheid gehandhaafd blijft.

Ze heeft geen straatgevoel en begrijpt niet dat voertuigen een gevaar vormen. Daarom mag zij niet in een situatie terechtkomen waarin zij vrij kan rondlopen, zelfs niet in rustigere woonwijken.

Als u geïnteresseerd bent om Lizabet een thuis te bieden, als u vragen heeft, of als u gewoon meer wilt weten over onze adoptieprocedure stuur dan gerust een bericht naar lokale vrijwilliger Walter. We doen ons best om binnen 24 uur contact met u op te nemen.

Als u niet geïnteresseerd bent in adoptie op dit moment, zouden we dan uw hulp kunnen vragen door haar profiel te delen waar u kan?

Zuzu

Sinds haar lieve zusjes Callie en Tessa onlangs geluk hebben gehad met het vinden van adoptanten, raakt Zuzu nogal verontrust dat we haar nog niet geadverteerd hebben.

Juni 2021, intake foto

Dus Miss Zuzu, deze is voor jou!

Om u te herinneren aan de achtergrond: Zuzu arriveerde met haar moeder en zusjes in juni 2021 toen de nachtwerkster van de Haven Koky rond middernacht belde. Een vrouw had aangeklopt bij de Haven, met een vuilnisbak met daarin een mamakat en haar drie kittens. De kat was in haar tuin bevallen en de vrouw wilde ze daar niet hebben. We zaten op dat moment vol, maar de vrouw zei dat als we de katten niet aannamen, ze ze gewoon op straat zou dumpen.

En zo kwamen Zuzu, Callie en Tessa, samen met mama Tara, allemaal in de Haven wonen. Zuzu wordt deze zomer twee jaar oud, na slechts een paar weken van haar leven in de Haven te hebben doorgebracht. Ze is aanhankelijk, grappig en speels en is een favoriet van de bezoekers. Houd in gedachten dat ze nog nooit haar eigen huis of haar eigen mensen heeft gehad, dus we verwachten dat ze dolblij zal zijn als het zover is!

Ondanks dat ze bijna twee jaar oud is, heeft deze kleine dame nog veel “kitten” in zich en speelt ze graag met interessant speelgoed en zoekt ze aandacht van mensen die in haar geïnteresseerd lijken. Vanwege haar gemoedelijke aard verwachten we dat ze goed zal passen in de meeste huishoudens, ook die met een andere vriendelijke kat en/of respectvolle kinderen. Ze zal waarschijnlijk een sterke vertrouwensband ontwikkelen met haar nieuwe mens(en).

Omdat ze haar leven binnen de veiligheid van de Haven heeft geleefd, moet Zuzu ofwel een binnenkat zijn of in een kattenren of volledig katveilige tuin (met de speciale omheining). Een standaard omheining volstaat niet. Het is onze ervaring dat de SHE-katten voertuigen niet als gevaar zien. Zelfs op de rustigste wegen of doodlopende straten hebben onze katten levensgevaarlijke verwondingen opgelopen. We moeten ervoor zorgen dat Zuzu in haar nieuwe huis hetzelfde veiligheidsniveau krijgt als ze gewend is in de Haven.

Geen uitzonderingen, alstublieft. Wij zijn ervan overtuigd dat binnenkatten een gelukkig en tevreden leven kunnen leiden met de juiste aandacht en dagelijkse speeltijd.

Schootkat

Zuzu is een zeer intelligente kat; dat kun je alleen al aan haar zien en haar ogen bestuderen. Sommige SHE adoptanten hebben met succes hun katten aan de lijn of met een harnas getraind en dat zou best een optie kunnen zijn voor Zuzu als beide partijen bereid zijn het te proberen. Wij kunnen advies en raad geven over de beste manier om dit te doen.

Zuzu is ingeënt tegen standaard kattenziektes en rabiës. Ze zal reizen met haar originele rabiës bloedtest resultaten van een gecertificeerd laboratorium. Zoals al onze katten is Zuzu gesteriliseerd en gechipt. Ze is zindelijk.

Alle adopties zijn afhankelijk van een succesvolle homecheck (uitgevoerd via video call) en een adoptiebedrag. Zie pagina Hoe verloopt de adoptieprocedure bij SHE? .

Als dit sierlijke roodharige meisje uw aandacht heeft getrokken en u wilt aanbieden om haar te adopteren (of gewoon om meer te weten te komen), stuur dan een bericht. We doen ons best om binnen 24 uur contact met u op te nemen. We beantwoorden ook graag vragen over adoptie via SHE, en alles wat u verder nog in gedachten heeft.

Als u nu niet in de markt bent voor een nieuwe kat, of als Zuzu niet de juiste keuze voor u lijkt te zijn, kunt u ons dan helpen door deze link te delen daar waar u kunt? (zie deelopties onderaan dit bericht)

Of door het bestaan te verspreiden over de Safe Haven Egypt? We krijgen het grootste deel van onze nieuwe adoptanten via mond-tot-mondreclame, dus help ons alstublieft om het woord te verspreiden!

Ons team, en ook Zuzu, bedankt voor jullie hulp en voortdurende steun.

Ernie

Ernie, onze verlamde jongen, had een adopteerder maar is voor vertrek jammer genoeg overleden.

We zijn vrij zeker dat de verbluffend knappe Ernie ooit een eigen huis had. Helaas viel hij begin december 2022 van een balkon. Een vriendelijke persoon redde hem en verzorgde hem aanvankelijk, maar was niet in staat om hem op lange termijn te houden.

Ernie & opgepakt worden gaat samen

En zo kwam Ernie midden december naar de Haven. Helaas is hij door zijn val gedeeltelijk verlamd geraakt en sleept een van zijn achterpoten achter zich aan. Maar zoals zoveel andere gehandicapte katten die we hebben gezien, is Ernie in staat geweest zich aan te passen.

Hij loopt nog steeds, klimt, trekt zich op aan stoelen of een bank, gebruikt de kattenbak, speelt en doet alle andere normale dingen die je van een kat mag verwachten. Daarom is er geen reden waarom Ernie geen normaal huis voor altijd zou kunnen hebben, zoals elke andere kat.

Ernie wordt geschat op ongeveer 2 jaar oud. Zijn vacht is voller en dikker geworden met meer uitgewerkte kleuren sinds hij in de Haven aankwam. Deze langharige kater zou gemakkelijk in aanmerking kunnen om een ‘katten fotomodel’ te zijn, gezien zijn mooie uiterlijk en geweldige persoonlijkheid.

Het is belangrijk te vermelden dat Ernie niet één van Koky’s ondeugende “engeltjes” is. Hij heeft een rustig en gelijkmatig temperament en geniet van het gezelschap van andere katachtigen, mensen en katvriendelijke honden. Als Ernie een kans zou krijgen in een huis met kinderen, zouden we aanraden dat ze ouder en respectvol zijn, met begrip voor zijn beperking.

Ernie is gecastreerd, gechipt, ingeënt tegen hondsdolheid en andere veel voorkomende kattenziektes. Hij is een goed voorbeeld om te laten zien dat fysieke uitdagingen ons niet noodzakelijkerwijs beperken in wat we wel en niet kunnen doen. Zoals hierboven bevestigd, gebruikt Ernie nog steeds een kattenbak.

Naar de kattenbak gaan lukt nog

Ernie moet geadopteerd worden door een liefhebbend persoon/gezin die hem veilig wil houden, zodat we de kans op andere ongelukjes uitsluiten. Hij moet een binnenkat/huiskat zijn, of als hij naar buiten mag, alleen in een kattenren of in een katveilige tuin met de speciale omheining. Een gewone, standaard omheining mag deze jongen niet tegenhouden; we willen geen risico’s meer lopen met hem. Onder geen enkele omstandigheid mag hij vrij rondlopen.

We vragen een eenmalige adoptievergoeding van £195 ( +/- €220) als adoptievergoeding. FIV/FeLV testen kunnen worden gedaan voor de prijs van de testkit, die 15 pond extra kost. Adoptanten zijn zeker welkom om meer te betalen dan ons standaard tarief (onze werkelijke transportkosten zijn meer dan £300), maar het wordt nooit verwacht of vereist. Zie ook Hoe verloopt de adoptieprocedure bij SHE?

Zou u Ernie een thuis voor altijd willen bieden? Wilt u eens praten over hoe het is om een verlamde kat te hebben, of heeft u vragen over hoe adoptie werkt bij SHE? We zijn er om je te helpen en al die vragen te beantwoorden. Stuur bericht naar lokale vrijwilliger Walter of contacteer SHE-Admin Holly (Engels of Frans) en we zullen ons best doen om binnen 24 uur te reageren.

We zouden het werk dat we doen niet kunnen doen zonder de steun van SHE-volgers en onze grotere SHE-familie. Overweeg alstublieft Ernie’s post te delen als hij niet de kat voor jou is. Bedankt voor je voortdurende steun aan SHE en onze geweldige katten!

Molly

Molly toen ze bij Koky thuis verbleef

Dit lieve meisje heet Molly. Ze werd aanvankelijk gevonden door Koky, die onder haar huis woonde nadat ze was achtergelaten door haar eigenaar. Van daaruit werd ze door Koky opgevangen totdat ze haar vaccinaties had gekregen, waarna ze naar de Haven verhuisde.

Molly wordt geschat op iets ouder dan een jaar. Naarmate ze gegroeid is, is haar vacht wat pluiziger geworden. Kijk eens naar haar geweldige staart op enkele van de recentere foto’s! Dit jonge meisje houdt van menselijk gezelschap en we verwachten dat ze zich bij de juiste adoptant(en) als een gezellige schootkat zal vestigen.

Wat een mooie staart heb je Molly!

Molly is ook gewend aan katten en een katvriendelijke hond. Ze is gesteriliseerd en ingeënt tegen hondsdolheid en andere veel voorkomende kattenziektes. Als ze naar haar toekomstige huis reist, vliegt ze met haar originele laboratoriumcertificaat dat haar rabiëstiter/vaccinatieresultaten bevestigt.

Wij testen niet routinematig op FIV/FeLV (tenzij de kat symptomen vertoont), maar doen dit graag voor haar adoptant tegen onze kosten, die £15 of het plaatselijke equivalent bedragen.

Molly moet een binnen- of huiskat zijn, of als ze naar buiten mag, in een volledig katveilige tuin (met de speciale omheining) of een catio. Molly heeft het overgrote deel van haar leven in alle veiligheid geleefd en we willen ervoor zorgen dat dit niveau van veiligheid gehandhaafd blijft. Ze heeft geen straatgevoel en begrijpt niet dat voertuigen een gevaar vormen. Daarom mag ze niet in een situatie terechtkomen waarin ze vrij kan rondlopen.

Als u geïnteresseerd bent om Molly een thuis te bieden, of meer wilt weten over onze adoptieprocedure bekijk dan even de pagina over de adoptieprocedure bij SHE.

Bij vragen aarzel niet om lokale vrijwilliger Walter te contacteren (Nederlands) of Holly (Engels, Frans) van het SHE-admin team via de oorspronkelijk FB-adoptie aankondiging van over Molly van Safe Haven Egypt.

Als u niet geïnteresseerd bent in adoptie op dit moment, zouden we dan uw hulp kunnen vragen door haar profiel te delen in andere groepen? Bedankt voor uw voortdurende steun aan de Haven en onze katten!

Update ‘Vrienden van Safe Haven Egypt’-project

image cat
Vrienden van Safe Haven Egypt

Dit project om de katten ter adoptie van Safe Haven Egypt te gaan promoten online in het Nederlands is begonnen op 23 januari. Dit met een eerste bericht over Pudding (nog steeds beschikbaar) in de Facebook-groep ‘Adopteer een poes of kater NL/BEL‘.

De start was lastig omdat het bericht meerdere dagen zonder duidelijke reden bleef steken ter moderatie. Maar toen ik uiteindelijk reactie kreeg van de beheerder van de groep had ik een leuke chat. Kreeg toestemming om te posten en zelfs een ‘auto-approve’ voor die groep zodat mijn berichten direct naar groep gaan.

Ik had nu een groep met 5,3-duizend leden waar ik in de SHE-katten kon posten. Leuk! – Zouden er misschien nog andere Nederlandstalige ‘adopteer een kat’ Facebook-groepen zijn?

Ja. – Momenteel heb ik een lijst van 27 plekken waarin ik kan posten. Deze omvatten deze website, een Twitter-account en de rest zijn ‘adoptiekatten Facebook-groepen’. Sommige heel kleine, sommige zijn heel groot met meer dan 10 000 leden.

Om te posten bij een FB-bericht als de kat niet meer beschikbaar is

Het is gelukt om via zo’n post Dylan een kandidaat-adopteerder te vinden. Dat is geweldig natuurlijk. Het viel wel op dat er veel meer aandacht was voor Dylan, een Egyptische Mau, dan voor al de andere katten, die alhoewel zeker mooi meer ‘gewoon’ waren. Op dit moment staan er 5 katten ter adoptie op deze website.

De promotie van Pudding en Rosie is juist afgerond. In maart loopt de promotie van Nemo, Tessa en Bertie verder. Molly staat in de wachtrij. Er is nu een planning gemaakt voor het posten van de berichten. De bedoeling is om elke dag 3 verschillende SHE-katten te posten op een andere plek. Met een totale doorlooptijd per kat van 4 weken om overal gepost te worden.

Ik ben eigenlijk best tevreden hoe het gaat. Eén kat een thuis kunnen geven tijdens de eerste maand, de opstartfase, is prima. Deze website duikt nu ook op in google op de eerste pagina als je zoekt op ‘kat adopteren egypte’ en ‘safe haven egypt’, wat niet slecht is. Bezoekersaantallen zijn natuurlijk laag van deze website maar niet 0.

En de laatste paar dagen letterlijk zijn er diverse vragen binnengekomen over de SHE-cats, nog geen nieuwe adoptie voorstellen weliswaar, maar zo start dat wel.

Wie nog tips heeft waar ik advertentieposts van SHE-katten kan/mag posten laat maar weten! Elke post heeft ook knoppen om dat bericht te delen, te posten, via persoonlijke kanalen. Dat is natuurlijk ook zeer welkom!

Groet,

Walter Vermeir

en_GBEN