Tessa

Tessa bij aankomst Haven

Het was juni 2021 toen de nachtmedewerker van de Haven rond middernacht Koky belde. Er had een vrouw op de deur van de Haven geklopt met een vuilnisbak met daarin een kat en haar drie kittens. Ze zei dat de kat bevallen was van haar baby’s in haar tuin en dat ze ze daar niet wilde hebben. De dame kreeg te horen dat we vol zaten, maar ze zei dat als we de katten niet zouden meenemen, ze ze gewoon op straat zou dumpen.

En dus verwelkomden we mama-kat Tara, samen met haar baby’s Zuzu, Callie en Tessa in de Haven. Tessa is nu ongeveer 1,5 jaar oud, die ze allemaal bijna volledig in de Haven heeft doorgebracht. We denken dat het tijd is voor Tessa om haar gouden mand te vinden.

Tessa, een lieftallig gembermeisje, is energiek, vriendelijk en aanhankelijk. Als je overweegt een van onze schouderkatten te adopteren, dan is Tessa misschien wel degene die je zoekt!

Menselijke interactie in uitvoering

Koky heeft moeite om door de Haven te lopen zonder dat Tessa aan een van haar schouders hangt. Tijd voor een kopje koffie? Daar is Tessa. Tijd om vitamines te geven? Tessa. Bezoekers langskomen? Je raadt het al – Tessa.

Vanaf het moment dat ze een klein kitten was, heeft deze kleine aap alles beklommen wat ze maar kan. Zorg ervoor dat waardevolle spullen uit de schappen worden gehaald met Tessa in de buurt, want de kans is groot (oké, 100%) dat ze in de schappen ligt.

Tessa houdt van menselijke interactie en kan ook goed overweg met andere katten en af en toe een katvriendelijke hond. We verwachten dat ze het ook goed zou doen in huishoudens met respectvolle kinderen. We willen graag dat ze een thuis krijgt waar ze veel liefde, toegewijd spel en aandacht zal hebben. Naar alle waarschijnlijkheid zal ze een zeer sterke band vormen met haar mens(en).

Schouderkat

Omdat ze in de veiligheid van de Haven heeft geleefd, willen we dat Tessa datzelfde niveau van veiligheid heeft in haar forever home. Indien toegelaten in de tuin dient deze volledig kat-beveiligd te zijn (met het speciale hekwerk) of met een catio. Als alternatief kan Tessa worden gehouden als binnenkat/huiskat. We willen niet dat Tessa als vrij rondlopende kat op straat loopt, ook al is het in een rustige buurt. Ze zal de gevaren en gevaren van voertuigen niet begrijpen, dus we willen niet dat ze aan dat risico wordt blootgesteld.

Tessa is ingeënt tegen standaard kattenziektes en ook tegen hondsdolheid. Ze zal reizen met haar originele rabiës-bloedtestresultaten van een gecertificeerd laboratorium. Net als al onze katten is Tessa gesteriliseerd en gechipt. Ze is kattenbak getraind.

Alle adopties zijn onderworpen aan een succesvolle homecheck (uitgevoerd via videogesprek) en een adoptievergoeding van £ 195 (+/- €220) om haar reis te helpen betalen.

Als je denkt dat Tessa jouw gouden meid is stuur dan een bericht naar Holly via dit profiel.

Of contacteer de lokale vrijwilliger Walter voor je vragen. We beantwoorden ook graag vragen over adoptie via SHE en al het andere dat u in gedachten heeft.

Als je op dit moment niet wilt adopteren, kun je ons dan alsjeblieft helpen door dit bericht te delen?

Reist u tussen Caïro en Amsterdam? - Of kent u iemand die dat wel gaat doen?
We kunnen uw hulp gebruiken om een kat mee te nemen als bagage. Om flight parent te zijn voor Safe Haven Egypt. (klik hier). - Contact

Elke aankoop bij zooplus via deze banner steunt dit project;

en_GBEN