Nemo

Met spijt moeten we onze Nemo een 2de keer aanbieden als SHE-cat. Net zoals zovele voor hem had hij Egypte reeds verlaten in 2019 naar zijn (schijnbare) gouden mand. Maar nu is hij dus terug beschikbaar voor adoptie.

Dit is het verhaal van Nemo.

Nemo in augustus 2018 bij aankomst in Haven

Wie SHE al een aantal jaren volgt herinnert zich misschien Nemo uit 2018-2019. Deze jongen kwam bij ons omstreeks mei 2018 met zware verwondingen nadat hij op zijn hoofd was geslagen, waardoor zijn kaak brak en hij blind werd. Het oog dat niet kon worden gered, werd verwijderd, terwijl het andere (doorschijnend van kleur) op zijn plaats werd gelaten, hoewel het hem geen zicht geeft.

Gezien de zeer moeilijke start van zijn leven was Nemo naar verwachting bang voor mensen. Hij had een lang herstel bij SHE en langzaam maar zeker begon hij het lokale team te vertrouwen. Hij werd onze vriendelijke reus. Een grote jongen met een volgzaam en ontspannen karakter, goed met andere katten en met mensen die hij kende. Ondanks zijn gebrek aan gezichtsvermogen was (en is) hij een zelfverzekerde klimmer, net als veel andere blinde baby’s.

Nemo in Haven

Nemo werd in augustus 2019 geadopteerd en ging naar zijn nieuwe thuis in het Verenigd Koninkrijk, samen met een andere SHE-kat. Kort nadat ze waren aangekomen en gesetteld, kreeg ons team een telefoontje dat de adoptant niet volledig voor de 2de SHE-kat (een verlamde) kon zorgen en vroeg ons haar terug te nemen.

We boden aan om ook Nemo mee te nemen, maar kregen de verzekering dat alles goed met hem was. Bezorgdheid werd geuit door buren die meldden dat Nemo een onbeveiligde tuin werd binnengelaten en op het dak klom, soms op weg naar een steegje. We hebben gecontroleerd of Nemo’s microchip geregistreerd was door de adoptant. Toen we ontdekten dat dat niet het geval was, werd het op naam van een van onze vrijwilligers gezet, voor het geval er in de toekomst iets zou gebeuren.

Snel vooruit 3 1/2 jaar en die vrijwilliger werd gewekt door een telefoontje in de vroege ochtend om te zeggen dat een kat geregistreerd bij de vrijwilliger was aangereden door een auto en naar een plaatselijke dierenarts was gebracht, waar de microchip was gelokaliseerd, gescand, en de vrijwilliger verwittigde. Die dag werd toen een rit van meerdere uren naar de Zuidkust en een angstige ontmoeting met de dierenarts.

We hoorden dat Nemo vrij rondliep in een drukke straat, waar hij aan werd gereden door een auto. Hoewel de auto niet stopte, zag een dierenliefhebber het allemaal gebeuren. Toen ze bij Nemo aankwam, lag hij langs de kant van de weg. Omdat ze niet wist of hij dood of levend was, pakte ze hem op en bracht hem met spoed naar het kantoor van haar dierenarts. Hij had geen halsband of penning. Tijdens het onderzoek en de röntgenfoto’s van Nemo scande de dierenarts hem op een microchip, ontdekte dat deze was geregistreerd en nam contact op met de SHE-vrijwilliger.

Wonder boven wonder had Nemo geen gebroken botten of inwendige bloedingen als gevolg van zijn ontmoeting met de auto, alleen wat blauwe plekken. Afgezien daarvan en enigszins vies van de elementen, werd aangenomen dat Nemo in goede gezondheid verkeerde.

We hebben geen enkel idee hoe lang hij al vrij rondzwierf of alleen was. Helaas lijkt het erop dat hij niet veel interactie met mensen heeft gehad, omdat hij weer bang is voor mensen.

Nemo januari 2023

Nemo is momenteel bij SHE-vrijwilligers bij hen thuis als pleeggezin. Ze brengen dagelijks toegewijde tijd met hem door, praten zachtjes tegen hem, laten hem ontdekken, bieden hem speelgoed aan om mee te spelen. Hij kan zachtjes geaaid worden als hij aan het eten is (een van zijn favoriete bezigheden) en na een paar dagen in zijn tijdelijke omgeving mag hij hier en daar af en toe geaaid worden.

Nemo heeft een thuis nodig met een attente, zachtaardige en geduldige adoptant (of adoptanten) die hem de tijd geven die hij nodig heeft om weer een vertrouwensband op te bouwen. We hebben het eerder bij hem gezien, we zien het begin van een in zijn pleeggezin en we weten dat het zich opnieuw zal ontwikkelen met zijn eeuwige adoptant. Gezien wat hij in Egypte had meegemaakt, plus dit meest recente incident, kun je je enige reden voorstellen waarom hij niet bang zou zijn?

Geen enkele blinde kat zou ooit in het verkeer moeten ronddwalen. De dierenarts en zijn verpleegster waren verbaasd dat Nemo niet alleen leefde, maar ook zonder ernstige verwondingen.

Nemo was jong volwassen toen hij omstreeks mei 2018 is opgenomen in Haven. Misschien 1 jaar oud of wat minder. Vermoedelijk is hij dan nu nu ongeveer 6 jaar oud. Nemo moet een binnenkat zijn, of toegelaten worden in een tuin met een catio of volledig katveilige omheining. Hij zal in geen geval geadopteerd worden waar hij mogelijk weer in een dergelijke situatie terecht zou kunnen komen. Hij heeft al twee van zijn negen levens opgebruikt; we willen niet dat hij nog meer trauma’s doormaakt.

Zoals eerder vermeld, is Nemo een ervaren en enthousiaste klimmer. Binnen de eerste paar uur bij zijn pleeggezin had hij het – zelfverzekerd – naar de top van de krabpaal gehaald. Zijn adoptant moet hier rekening mee houden en genoeg dingen hebben om van klimmen te genieten; alle breekbare voorwerpen moeten worden opgeborgen, vooral omdat hij ze niet kan zien.

Katten die als verlegen of bang beginnen, kunnen zeer liefhebbende en aanhankelijke leden van het gezin worden. We hebben hier talloze voorbeelden van. Nemo zou het waarschijnlijk het beste doen in een rustiger huishouden, zodat hij tijd heeft om zich op zijn adoptant te concentreren en vertrouwen te ontwikkelen.

Alle adopties zijn onderworpen aan een succesvolle homecheck en een adoptievergoeding. Zie pagina Hoe verloopt de adoptieprocedure bij SHE?

Aangezien dit een herplaatsing is, zal het minder zijn dan onze standaard £ 195.

Onderstaande foto’s zijn van het huidige pleeggezin van Nemo. De andere foto’s zijn ouder, uit Nemo’s tijd in de Haven. Er staan ook video’s in Nemo’s profiel in het SHE ‘cats for adoption’-bericht. Voor adoptie-kandidaatstelling contacteer daar Holly of stuur een bericht naar de lokale vrijwilliger Walter voor vragen hierover.

En SHE-adopters, daarom dringen we er zo op aan dat u de microchip van uw kat registreert bij de juiste instantie in uw land. Als Nemo niet was geregistreerd, zou hij zijn ingeslapen. Dit had een heel ander, tragisch einde kunnen hebben. Controleer alstublieft of de microchips van uw katten geregistreerd zijn! Zelfs binnenkatten kunnen er een sprintje voor trekken!

Reist u tussen Caïro en Amsterdam? - Of kent u iemand die dat wel gaat doen?
We kunnen uw hulp gebruiken om een kat mee te nemen als bagage. Om flight parent te zijn voor Safe Haven Egypt. (klik hier). - Contact

Elke aankoop bij zooplus via deze banner steunt dit project;

en_GBEN