Dylan

Van Safe Haven Egypt. Koky is de uitbaatster van SHE.

Graag maken we kennis met Koky’s kerstcadeau van december 2021, onze knappe en brutale Dylan.

Kerstcadeau ‘Dylan’

Op 19 december 2021 arriveerde er een dame aan de deur van de Haven met een piepklein katje. Ze vertelde Koky dat ze hem naast het vuilnis had gevonden. Koky vertelde haar dat we helaas geen zogende moederkatten hadden waar we hem bij konden plaatsen. De dame zei toen dat als we hem niet meenamen, ze hem gewoon bij het afval zou achterlaten.

En zo kwam het dat Dylan met Koky mee naar huis ging als pleegbaby, waar ze hem flesvoeding gaf tot hij oud genoeg was om vast voedsel te eten. Deze kleine jongen is ongeveer 1,3 jaar oud op het moment van schrijven (12 februari 2023). Koky is hem blijven koesteren, dus hij weet hoe het is om met mensen (en katten) te leven en is een uiterst vriendelijke kat.

Het is een hele lieve kat – en ook heel knap. We verwachten dat hij het goed zou doen in de meeste huishoudens, inclusief die met een andere/andere kat(ten), een katvriendelijke hond en respectvolle kinderen. Gezien zijn persoonlijkheid kun je van hem verwachten dat hij je overal in huis volgt en aandacht zoekt wanneer hij maar kan!

Foto van November 2022 – Meest recente foto van Dylan

We zouden Dylan classificeren als een inheemse Egyptische Mau, het oorspronkelijke kattenras in Egypte. Het is het oudste geregistreerde kattenras ter wereld, met verwijzingen naar het verschijnen van meer dan 4000 jaar geleden. Maus zijn zeer intelligent, intuïtief en energiek. Sommigen van hen kunnen behoorlijk vocaal zijn. Het kunnen uitstekende klimmers en springers zijn. Ze zijn ook typisch nauw verbonden met hun mens (mensen) en erg vriendelijk, zoals we weten dat deze jongen is.

Dylan heeft zijn prikjes gekregen tegen standaard kattenziektes en is ook ingeënt tegen hondsdolheid. Hij zal reizen met zijn originele bloedtestcertificaat voor hondsdolheid van het gecertificeerde laboratorium. Hij is ook gecastreerd. We zijn niet op de hoogte van eventuele gezondheidsproblemen. Sinds hij op slechts een paar weken oud naast het vuilnis werd opgehaald, heeft hij alleen maar veiligheid gekend. Dylan moet een binnenkat/huiskat zijn, of zou prima een catio of volledig katveilige tuin (met het speciale hekwerk) kunnen hebben. Hij mag niet vrij rondlopen, aangezien hij de gevaren van de weg niet zal begrijpen; dit geldt ook voor rustige woonwijken. We hebben te veel ongelukken gezien waarbij onze baby’s ernstig gewond zijn geraakt of erger.

Al onze adopties zijn onderworpen aan een succesvolle homecheck (uitgevoerd via videogesprek), een adoptievergoeding van £ 195 of het lokale equivalent (= +/- €220,50) , en uw handtekening op ons adoptiecontract.

Bij vragen over Safe Haven Egypt verken deze website en contacteer mij gerust.

Voor wie ‘verkocht’ is en over wil gaan tot een (bijna) adoptievoorstel contacteer Holly Davidson via het originele Facebookbericht van James bij Safe Haven Egypt.

https://www.facebook.com/groups/safehavenegyptcatsforadoption/posts/3259998617607728

Reist u tussen Caïro en Amsterdam? - Of kent u iemand die dat wel gaat doen?
We kunnen uw hulp gebruiken om een kat mee te nemen als bagage. Om flight parent te zijn voor Safe Haven Egypt. (klik hier). - Contact

Elke aankoop bij zooplus via deze banner steunt dit project;

en_GBEN