Bertie

Bertie bij aankomst Haven

Maak kennis met de statige, mooie Bertie. Dit meisje werd gered door de Haven in de late lente/begin zomer van 2022. Ze was het onderwerp van weer een bericht waarin werd gepleit voor hulp voor een kat in nood.

Bertie was alleen, met een grote open wond aan een van haar poten. Het was praktisch verscheurd. Om te proberen haar leven te redden, moest de Haven-dokter haar poot onmiddellijk amputeren.

Zoals andere katten met amputaties, heeft Bertie zich goed aangepast aan het gemis van een van haar voorpoten. Ze kan nog steeds springen, rennen en klimmen als elke andere kat; ze moest het alleen allemaal opnieuw leren op een andere basis dan voorheen.

Bertie wordt geschat op 1 1/2 tot 2 jaar oud. Ze wordt beschreven als een vriendelijke kat, zeer aanhankelijk met het lokale team in de Haven. Daarom verwachten we dat ze dolblij zal zijn met haar eigen mens(en) en een zeer sterke band kan ontwikkelen.

Prachtige Bertie

Bertie schiet goed op met haar katachtige vrienden in de Haven en onze Haven-honden. We verwachten dat ze goed zal passen in de meeste huishoudens, ook die met respectvolle kinderen.

Ze is gesteriliseerd, gechipt en ingeënt tegen veel voorkomende kattenziektes, waaronder hondsdolheid. We hebben ook haar vereiste rabiës bloedtest laten doen bij een EU/UK gecertificeerd laboratorium. Ze zal reizen met haar originele labcertificaat en haar vaccinatiedossier.

Bertie is kattenbak getraind. Ze is een uiterst aanhankelijk meisje, dat veel liefde kan geven. We kennen haar voorgeschiedenis niet, maar het is onwaarschijnlijk dat ze ooit een eigen huis heeft gehad. Bertie moet een binnen/huiskat zijn, of als ze naar buiten mag, moet het een volledig katveilige tuin zijn (met de speciale omheining) of een catio. In geen geval mag ze naar buiten om te scharrelen of naar een tuin die niet katveilig is. Gezien wat dit meisje al heeft meegemaakt, zijn we haar een voortdurend gevoel van veiligheid en geborgenheid verschuldigd.

Kunt u zich dit speciale meisje in uw huis voorstellen? Met haar diepe, liefdevolle ogen, kijkend naar u en de uwe?

Als u wilt aanbieden om Bertie te adopteren lees dan over onze adoptieprocedure bij Safe Haven Egypt.

Voor verdere vragen kunt u terecht bij lokale vrijwilliger Walter (Nederlands) en voor formele kandidaatstelling bij SHE-admin Holly (Frans, Engels) via de originele adoptiepost van Bertie.

Reist u tussen Caïro en Amsterdam? - Of kent u iemand die dat wel gaat doen?
We kunnen uw hulp gebruiken om een kat mee te nemen als bagage. Om flight parent te zijn voor Safe Haven Egypt. (klik hier). - Contact

Elke aankoop bij zooplus via deze banner steunt dit project;

en_GBEN