Bertie

Bertie bij aankomst Haven

Maak kennis met de statige, mooie Bertie. Dit meisje werd gered door de Haven in de late lente/begin zomer van 2022. Ze was het onderwerp van weer een bericht waarin werd gepleit voor hulp voor een kat in nood.

Bertie was alleen, met een grote open wond aan een van haar poten. Het was praktisch verscheurd. Om te proberen haar leven te redden, moest de Haven-dokter haar poot onmiddellijk amputeren.

Zoals andere katten met amputaties, heeft Bertie zich goed aangepast aan het gemis van een van haar voorpoten. Ze kan nog steeds springen, rennen en klimmen als elke andere kat; ze moest het alleen allemaal opnieuw leren op een andere basis dan voorheen.

Bertie wordt geschat op 1 1/2 tot 2 jaar oud. Ze wordt beschreven als een vriendelijke kat, zeer aanhankelijk met het lokale team in de Haven. Daarom verwachten we dat ze dolblij zal zijn met haar eigen mens(en) en een zeer sterke band kan ontwikkelen.

Prachtige Bertie

Bertie schiet goed op met haar katachtige vrienden in de Haven en onze Haven-honden. We verwachten dat ze goed zal passen in de meeste huishoudens, ook die met respectvolle kinderen.

Ze is gesteriliseerd, gechipt en ingeënt tegen veel voorkomende kattenziektes, waaronder hondsdolheid. We hebben ook haar vereiste rabiës bloedtest laten doen bij een EU/UK gecertificeerd laboratorium. Ze zal reizen met haar originele labcertificaat en haar vaccinatiedossier.

Bertie is kattenbak getraind. Ze is een uiterst aanhankelijk meisje, dat veel liefde kan geven. We kennen haar voorgeschiedenis niet, maar het is onwaarschijnlijk dat ze ooit een eigen huis heeft gehad. Bertie moet een binnen/huiskat zijn, of als ze naar buiten mag, moet het een volledig katveilige tuin zijn (met de speciale omheining) of een catio. In geen geval mag ze naar buiten om te scharrelen of naar een tuin die niet katveilig is. Gezien wat dit meisje al heeft meegemaakt, zijn we haar een voortdurend gevoel van veiligheid en geborgenheid verschuldigd.

Kunt u zich dit speciale meisje in uw huis voorstellen? Met haar diepe, liefdevolle ogen, kijkend naar u en de uwe?

Als u wilt aanbieden om Bertie te adopteren lees dan over onze adoptieprocedure bij Safe Haven Egypt.

Voor verdere vragen kunt u terecht bij lokale vrijwilliger Walter (Nederlands) en voor formele kandidaatstelling bij SHE-admin Holly (Frans, Engels) via de originele adoptiepost van Bertie.

Tessa

Tessa bij aankomst Haven

Het was juni 2021 toen de nachtmedewerker van de Haven rond middernacht Koky belde. Er had een vrouw op de deur van de Haven geklopt met een vuilnisbak met daarin een kat en haar drie kittens. Ze zei dat de kat bevallen was van haar baby’s in haar tuin en dat ze ze daar niet wilde hebben. De dame kreeg te horen dat we vol zaten, maar ze zei dat als we de katten niet zouden meenemen, ze ze gewoon op straat zou dumpen.

En dus verwelkomden we mama-kat Tara, samen met haar baby’s Zuzu, Callie en Tessa in de Haven. Tessa is nu ongeveer 1,5 jaar oud, die ze allemaal bijna volledig in de Haven heeft doorgebracht. We denken dat het tijd is voor Tessa om haar gouden mand te vinden.

Tessa, een lieftallig gembermeisje, is energiek, vriendelijk en aanhankelijk. Als je overweegt een van onze schouderkatten te adopteren, dan is Tessa misschien wel degene die je zoekt!

Menselijke interactie in uitvoering

Koky heeft moeite om door de Haven te lopen zonder dat Tessa aan een van haar schouders hangt. Tijd voor een kopje koffie? Daar is Tessa. Tijd om vitamines te geven? Tessa. Bezoekers langskomen? Je raadt het al – Tessa.

Vanaf het moment dat ze een klein kitten was, heeft deze kleine aap alles beklommen wat ze maar kan. Zorg ervoor dat waardevolle spullen uit de schappen worden gehaald met Tessa in de buurt, want de kans is groot (oké, 100%) dat ze in de schappen ligt.

Tessa houdt van menselijke interactie en kan ook goed overweg met andere katten en af en toe een katvriendelijke hond. We verwachten dat ze het ook goed zou doen in huishoudens met respectvolle kinderen. We willen graag dat ze een thuis krijgt waar ze veel liefde, toegewijd spel en aandacht zal hebben. Naar alle waarschijnlijkheid zal ze een zeer sterke band vormen met haar mens(en).

Schouderkat

Omdat ze in de veiligheid van de Haven heeft geleefd, willen we dat Tessa datzelfde niveau van veiligheid heeft in haar forever home. Indien toegelaten in de tuin dient deze volledig kat-beveiligd te zijn (met het speciale hekwerk) of met een catio. Als alternatief kan Tessa worden gehouden als binnenkat/huiskat. We willen niet dat Tessa als vrij rondlopende kat op straat loopt, ook al is het in een rustige buurt. Ze zal de gevaren en gevaren van voertuigen niet begrijpen, dus we willen niet dat ze aan dat risico wordt blootgesteld.

Tessa is ingeënt tegen standaard kattenziektes en ook tegen hondsdolheid. Ze zal reizen met haar originele rabiës-bloedtestresultaten van een gecertificeerd laboratorium. Net als al onze katten is Tessa gesteriliseerd en gechipt. Ze is kattenbak getraind.

Alle adopties zijn onderworpen aan een succesvolle homecheck (uitgevoerd via videogesprek) en een adoptievergoeding van £ 195 (+/- €220) om haar reis te helpen betalen.

Als je denkt dat Tessa jouw gouden meid is stuur dan een bericht naar Holly via dit profiel.

Of contacteer de lokale vrijwilliger Walter voor je vragen. We beantwoorden ook graag vragen over adoptie via SHE en al het andere dat u in gedachten heeft.

Als je op dit moment niet wilt adopteren, kun je ons dan alsjeblieft helpen door dit bericht te delen?

Dylan

Van Safe Haven Egypt. Koky is de uitbaatster van SHE.

Graag maken we kennis met Koky’s kerstcadeau van december 2021, onze knappe en brutale Dylan.

Kerstcadeau ‘Dylan’

Op 19 december 2021 arriveerde er een dame aan de deur van de Haven met een piepklein katje. Ze vertelde Koky dat ze hem naast het vuilnis had gevonden. Koky vertelde haar dat we helaas geen zogende moederkatten hadden waar we hem bij konden plaatsen. De dame zei toen dat als we hem niet meenamen, ze hem gewoon bij het afval zou achterlaten.

En zo kwam het dat Dylan met Koky mee naar huis ging als pleegbaby, waar ze hem flesvoeding gaf tot hij oud genoeg was om vast voedsel te eten. Deze kleine jongen is ongeveer 1,3 jaar oud op het moment van schrijven (12 februari 2023). Koky is hem blijven koesteren, dus hij weet hoe het is om met mensen (en katten) te leven en is een uiterst vriendelijke kat.

Het is een hele lieve kat – en ook heel knap. We verwachten dat hij het goed zou doen in de meeste huishoudens, inclusief die met een andere/andere kat(ten), een katvriendelijke hond en respectvolle kinderen. Gezien zijn persoonlijkheid kun je van hem verwachten dat hij je overal in huis volgt en aandacht zoekt wanneer hij maar kan!

Foto van November 2022 – Meest recente foto van Dylan

We zouden Dylan classificeren als een inheemse Egyptische Mau, het oorspronkelijke kattenras in Egypte. Het is het oudste geregistreerde kattenras ter wereld, met verwijzingen naar het verschijnen van meer dan 4000 jaar geleden. Maus zijn zeer intelligent, intuïtief en energiek. Sommigen van hen kunnen behoorlijk vocaal zijn. Het kunnen uitstekende klimmers en springers zijn. Ze zijn ook typisch nauw verbonden met hun mens (mensen) en erg vriendelijk, zoals we weten dat deze jongen is.

Dylan heeft zijn prikjes gekregen tegen standaard kattenziektes en is ook ingeënt tegen hondsdolheid. Hij zal reizen met zijn originele bloedtestcertificaat voor hondsdolheid van het gecertificeerde laboratorium. Hij is ook gecastreerd. We zijn niet op de hoogte van eventuele gezondheidsproblemen. Sinds hij op slechts een paar weken oud naast het vuilnis werd opgehaald, heeft hij alleen maar veiligheid gekend. Dylan moet een binnenkat/huiskat zijn, of zou prima een catio of volledig katveilige tuin (met het speciale hekwerk) kunnen hebben. Hij mag niet vrij rondlopen, aangezien hij de gevaren van de weg niet zal begrijpen; dit geldt ook voor rustige woonwijken. We hebben te veel ongelukken gezien waarbij onze baby’s ernstig gewond zijn geraakt of erger.

Al onze adopties zijn onderworpen aan een succesvolle homecheck (uitgevoerd via videogesprek), een adoptievergoeding van £ 195 of het lokale equivalent (= +/- €220,50) , en uw handtekening op ons adoptiecontract.

Bij vragen over Safe Haven Egypt verken deze website en contacteer mij gerust.

Voor wie ‘verkocht’ is en over wil gaan tot een (bijna) adoptievoorstel contacteer Holly Davidson via het originele Facebookbericht van James bij Safe Haven Egypt.

https://www.facebook.com/groups/safehavenegyptcatsforadoption/posts/3259998617607728

James

Update: zondag 13/02 – James heeft een adoptievoorstel!

‘De doos’ waarvan sprake

Van Safe Haven Egypt. Koky is de uitbaatster van SHE

Sommige van onze supporters kennen James misschien als een van de kleine baby’s die in april 2021 in een doos werd gevonden, niet meer dan een paar weken oud. The Haven nam de kittens op en gelukkig nam zogende moeder Jasmine de kittens op alsof het haar eigen kittens waren.

Vandaag is James iets meer dan een jaar oud en op zoek naar zijn eigen, voor altijd thuis. Volgens Koky houdt James van drie dingen: eten, slapen en spelen (als hij wakker is), en niet noodzakelijkerwijs in die volgorde!

Hij is een erg aardige jongen en we verwachten dat hij goed zou passen in de meeste huishoudens, inclusief die met andere katachtigen, een katvriendelijke hond en respectvolle kinderen.

James (wie anders?)

James is een lieve kat en we verwachten dat hij een hechte band zal krijgen met zijn adoptant.
Het is belangrijk om te onthouden dat de Haven het enige huis is dat James nooit heeft. Omdat hij binnen deze veiligheid heeft geleefd, is het absoluut noodzakelijk dat James als binnenkat/huiskat wordt gehouden. Als je een volledig katveilige tuin hebt (met het speciale hekwerk) of een catio, dan zou dat ook heerlijk zijn voor James.

Maar onder geen beding mag hij buiten vrij rondlopen, aangezien hij geen ervaring of vertrouwdheid heeft met straten, voertuigen, enz. Hij is een slimme kat en kan ook een kandidaat zijn om aan de leiband te leren lopen.

James is gechipt, gecastreerd, ingeënt tegen standaard kattenziekten en hondsdolheid, en als hij op reis gaat, zal hij dat doen met zijn certificaat van het laboratorium dat zijn hondsdolheidsbloedtest bevestigt. Alle adoptieaanbiedingen zijn onderworpen aan een succesvolle homecheck en een adoptievergoeding van £195 of het lokale equivalent. (= momenteel +/- €220,50)

Bij vragen over Safe Haven Egypt verken deze website en contacteer mij gerust.

Voor wie ‘verkocht’ is en over wil gaan tot een (bijna) adoptievoorstel contacteer Holly Davidson via het originele Facebookbericht van James bij Safe Haven Egypt.

https://www.facebook.com/groups/safehavenegyptcatsforadoption/posts/3251084131832510/

en_GBEN