Rosie

Deze mooie gember-witte dame werd in mei 2021 zonder pardon gedumpt met haar vier kittens in een kattenbox net buiten de poort van Haven. Geen briefje, geen uitleg, geen klop op de deur om het uit te leggen — gewoon daar achtergelaten.

Ondanks het feit dat we letterlijk overladen waren met katten en kittens, namen we ze in huis. Rosie ging naar de katten/kittens kamer en had haar eigen ruimte om voor haar baby’s te zorgen totdat ze van haar melk af waren en klaar waren om op onderzoek uit te gaan van hun eigen in het kitten-appartement.

Maart 2023

Tegenwoordig is Rosie een jonge volwassen kat van ongeveer 2 1/2 tot 3 jaar oud. Ze heeft een stillere, zachtere houding vergeleken met sommige van onze “engelen” in de Haven. Ze woont nu meer dan een jaar bij ons. We dachten dat we een adoptant voor haar hadden gevonden, maar helaas veranderden de omstandigheden en het was gewoon geen goede timing om verder te gaan.

Dus wacht Rosie op een aanbod van een forever home. Ze is gesteriliseerd, gechipt, heeft haar standaard kattenvaccins gehad en die tegen hondsdolheid.

Als ze de Haven verlaat zal ze dat doen met haar originele certificaat van het laboratorium dat de resultaten van haar bloedtest voor hondsdolheid bevestigt.

Het is moeilijk te weten of Rosie ooit eerder een huis heeft gehad of niet; we zijn geneigd te denken van niet. Ze is kattenbak getraind en we verwachten dat ze het goed zou doen in huizen, zowel als enige kat (met gepaste menselijke aandacht) als in een huis met andere katten. Huizen met respectvolle kinderen zouden ook worden overwogen.

Rosie geniet van menselijke aandacht. Ze is het soort kat dat als er een groep is, ze niet vooraan zal staan om het uit te zoeken, maar als je comfortabel in je eentje zit, zal ze je opzoeken. We kunnen haar gemakkelijk ‘s avonds zien opkrullen met haar adoptant bij de televisie, een boek of gewoon een knuffelsessie.

Aangezien Rosie nu veilig is gebleven in de Haven en zijn volledig beveiligde tuinen, willen we haar vragen dat niveau van veiligheid te behouden in haar forever home.

Ofwel geadopteerd aan iemand met een volledig door katten beveiligde tuin of catio, of gehouden als binnenkat/huiskat. Veel van onze adoptanten met binnenkatten hebben ook succes gehad met leren lopen aan een leiband van onze katten, als dat iets is dat haar adoptant (en Rosie) interesseert.

Zie origineel bericht in Facebookgroep Safe Haven Egypt – cats for adoption
https://www.facebook.com/groups/safehavenegyptcatsforadoption/posts/3286837761590480/

…. en contacteer de poster van het originele bericht voor effectieve adoptie.

Maar stuur mij gerust ook een bericht voor vragen hierover en Safe Haven Egypt in het algemeen.

Pudding

Pudding

Dit lieve en vriendelijke kortharige meisje is nu tussen de één en twee jaar oud. Ze was een van de drie kittens die Koky in juli 2021 buiten haar huis achtergelaten vond en staat al meer dan een jaar op onze site staat zonder een enkel adoptievoorstel.

We kennen haar geschiedenis niet of wat er met haar is gebeurd tijdens die eerste twee maanden van haar leven, of waarom of hoe ze naast Koky’s huis terechtkwam. Wat een gelukkige omstandigheden dat ze vlak bij Koky op haar poten landde!

Pudding is een speelse en vriendelijke jonge kat met prachtige ogen. Ze kan goed overweg met andere katten en kattenvriendelijke honden. We verwachten dat ze het goed zou doen in de meeste huishoudens, ook die met respectvolle kinderen. Ze heeft nog nooit haar eigen “mensen” gehad en we verwachten dat ze een hechte band zal krijgen met haar nieuwe persoon/mensen.

Net als al onze katten is Pudding gesteriliseerd, gechipt, gevaccineerd tegen hondsdolheid (met haar originele laboratoriumtestcertificaat) en ook tegen standaard kattenziekten. Elk aanbod van adoptie voor haar is onderworpen aan een geslaagde videohome-check en een adoptievergoeding waar alles is in inbegrepen, uitdrukkelijk ook de vlucht naar West-Europa.

Houd er rekening mee dat Pudding een binnen-/huiskat moet zijn, of, indien buiten toegestaan, in een volledig katveilige tuin (met het speciale hekwerk) of een catio. Pudding heeft het overgrote deel van haar leven in volledige veiligheid geleefd en we willen ervoor zorgen dat dit niveau van veiligheid behouden blijft. Ze zal niet begrijpen dat voertuigen een direct gevaar vormen.

Wij geloven dat katten een gelukkig, vervuld leven kunnen leiden als binnenkatten, zolang ze maar het juiste niveau van spelen, stimulatie, een-op-een tijd, enz. krijgen.

Zie origineel bericht in Facebookgroup Safe Haven Egypt – cats for adoption
https://www.facebook.com/groups/safehavenegyptcatsforadoption/posts/3194623310811926/

…. en contacteer de poster van het originele bericht voor effectieve adoptie.

Maar stuur mij gerust ook een bericht voor vragen hierover en Safe Haven Egypt.

De eerste sponsor van een kat die binnenkomt mag trouwens de naam kiezen. Dat is de reden waarom de SHE-katten soms nogal speciale namen hebben.

en_GBEN