Maxine

Maxine is een van de vele katten die een veilige haven hebben gevonden in Haven. Sinds ze als kitten bij ons kwam in augustus 2021, heeft ze een warm thuis gehad. Ze kwam binnen met haar moeder en broers en zussen toen ze slechts een maand oud was. Haar derde verjaardag is nu in zicht.

Zoals alle katten bij Safe Haven Egypt heeft Maxine haar basisvaccinaties tegen algemene kattenziekten en rabiës ontvangen. Ze is ook uitgerust met een microchip, heeft een ontwormingskuur ondergaan en een anti-vlooien behandeling gehad. Ze is kattenbak getraind en gesteriliseerd.

Ongeveer drie maanden geleden werd opgemerkt dat Maxine blind leek te zijn, een conditie die ze eerder niet had. Een gespecialiseerde dierenarts bevestigde dit. Het is niet duidelijk wat er is gebeurd, mogelijk is de druk in de ogen te hoog geworden om een onbekende reden.

Ondanks dat ze pas recent blind is geworden, heeft Maxine zich aangepast. Maxine is van nature vriendelijk, maar sinds haar plotselinge blindheid is ze nog onzeker. Ze kan soms luid schreeuwen als iemand haar aanraakt.

Maxine is ook bijna volledig doof.

Doof & blind; dit maakt dat respect voor haar persoonlijke ruimte van zeer groot belang is. Respectvolle mensen in haar omgeving zijn nodig.

Ondanks deze uitdagingen, is ze goed met andere katten en heeft ze een kalme aard.

Elke kat van Safe Haven Egypt reist met een negatief rabiës laboratoriumcertificaat, een stevige kattenbox en alle documentatie van de kat.

Maxine is, zoals al onze katten, een binnenhuiskat. Ze mag niet vrij rondlopen, maar in een catio of een zeer goed afgesloten tuin kan ze wel buitenkomen. Ze is een liefdevolle kat die een zorgzaam thuis nodig heeft waar ze zich veilig en geliefd kan voelen.

We vragen potentiële adopteerders om onze adoptieprocedure te lezen en ons te contacteren als er vragen zijn.

Reist u tussen Caïro en Amsterdam? - Of kent u iemand die dat wel gaat doen?
We kunnen uw hulp gebruiken om een kat mee te nemen als bagage. Om flight parent te zijn voor Safe Haven Egypt. (klik hier). - Contact

Elke aankoop bij zooplus via deze banner steunt dit project;

en_GBEN